21/11/15

Καταρρέει η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: Σκόπια προς Ελλάδα: «Θα σας γυρίζουμε όσους μετανάστες μας γυρίζουν»

Επιβεβαίωσε ότι η Σερβία «επέστρεψε» στην ΠΓΔΜ τριακόσιους Ιρανούς
TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
ΣΚΟΠΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τρείς εβδομάδες μετά τις αποφάσεις της Συνόδου κορυφής για τα δυτικά Βαλκάνια, ο πρόεδρος  της ΠΓΔΜ, Γκέοργκι  Ιβανόφ, απαντώντας το βράδυ της Παρασκευής σε σχετική ερώτηση της «Κ» σημείωσε ότι «δεν έχει συμβεί το παραμικρό για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου αυτής», καθώς, όπως τόνισε, «κυριαρχεί η ίδια γραφειοκρατική λογική.
Η ΠΓΔΜ διαχειρίζεται τα κύματα των προσφύγων χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε., ενώ ξοδεύει ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα μόνο για την αστυνομία της στην Ειδομένη. Η μόνη βοήθεια που της έχει δοθεί είναι 90.000 ευρώ από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

«Η πλημμύρα των προσφύγων είναι μια απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Ιβανόφ, που διευκρίνισε ότι εφόσον τα βορειότερα κράτη της ΠΓΔΜ της στέλνουν πίσω πρόσφυγες ή μετανάστες που αρνούνται να τους καταγράψουν ως τετοιους, τότε και η ΠΓΔΜ θα κάνει το ίδιο.

«Αν δούμε χώρες της βόρειας Ευρώπης να το κάνουν θα τις ακολουθήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ετσι εξήγησε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας το γεγονός ότι τα Σκόπια έστειλαν 300  μετανάστες από το Ιράν  στην  Γευγελή /Ειδομένη, αφού τους είχαν «επαναπροωθηθεί απο τη Σερβία.

Οι πρόσφυγες αυτοί «μπλόκαραν» την σιδηροδρομική γραμμή όπου η γειτονική χώρα θέλει να διαμορφώσει «ένα μοναδικό σημείο εισόδου» και όχι να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα, εντύπωση που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ενός φράκτη από συρματόπλεγμα.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με Ελληνες δημοσιογράφους που συμμετέχουν σε συναντήσεις με συναδέλφους τους από την  ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι «οι διαφορές σο ζήτημα του ονόματος δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ασφάλειας».

Απο τα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον κ. Ιβανόφ πήγαν να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία 1000 μαχητές, από τους οποίους 600 έχουν επιστρέψει.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Μαζι του.Καλα κανει και προασπιζεται τα συμφεροντα του.Οσο για εμας δε πειραζει...σκηνικο παρισιου επι 100 να γινει στην αθηνα δε προκειτε να ξυπνησουμε.Καληνυχτα Ελλαδα....Καληνυχτα γιατι ετσι μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική των αριστεροδεξιών κυβερνώντων έχει καταρρεύσει προ πολλού και με πάταγο.
    Τώρα πλέον ολοκληρώνεται η κατάρρευση της εθνικής μας ομοιογένειας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη διαλυτικων τάσεων στην -ούτως ή άλλως, εύθραυστη- κοινωνική συνοχή.
    Επίσης, υπάρχουν φόβοι ότι η Ευρώπη θα βρει στην Ελλάδα τον "εχθρό της Ευρωπαϊκής οικογένειας" ή μάλλον θα τον φτιάξει.
    Αλλά...οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ,βλέπετε, ψηφίστηκαν από τους πολίτες, οι οποίοι ήδη αρνούνται ότι τους ψήφισαν!
    Πριν λίγους μήνες όλοι ψήφιζαν Τσίπρα,τώρα δεν τον έχει ψηφίσει κανείς.

    Επίχειρα λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἄν δὲν ἀπατῶμαι τοὺς ἐξυπηρετοῦμε ἀπὸ τὸ λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης.

    Κλεῖστε το.

    Ἀλλὰ κάτι τέτοιο θέλει γεμάτα πάντελόνια ποὺ δὲν ἔχει κανένας πολιτικὸς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισης θελω να συμπληρωσω οτι αυτα τα.....εχουν γνωση οι φυλακες , ειναι για να δουλευομαστε μεταξυ μας και να συνεχιζουμε το fredo μας.Οχι τιποτε αλλο αλλα θα λιωσουν και τα παγακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα Ρεμάλια(Ευρωπαιοι) αυτά, που απο καποιους ονομάζονται μετ΄επιτάσεως συνέταιροι-συνεργάτες έχουν σχέδιο να μας φορτώσουν όλους τους΄΄ Ισλαμοπίθηκους΄΄ σφραγίζοντας όλα τα σύνορα.
    Βεβαίως για όλα υπάρχουν λύσεις εφόσον υπάρχει ομοψυχία,συνενόηση και Πατριωτισμός.
    Μία καλή λυση για μένα, την οποία εξέθεσα προ 4ετίας σε κάποιους Καθηγητές (για προβληματισμό) σε Ημερίδα για το υποψη θεμα, ειναι παρόμοια με αυτή που επιβλήθηκε στους Αριστερούς και υπάρχει σχετική ΄΄τεχνογνωσία΄΄,χωρίς υστερίες και συναισθηματισμούς γιατί προέχει η επιβίωση του Έθνους.
    Η λύση αυτή περιλαμβάνει 2-3 νησάκια ακατοίκητα(πχ Γυάρος,Μακρόνησος ) τα οποία θα επιλεγούν με προσοχή και δεν είναι απαραίτητα τα προαναφερόμενα για ευνοήτους λόγους, στα οποία θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές(απλές) με χρήματα των ΄΄καθικιών΄΄ που αιματοκύλησαν την Συρία(Ευρωπαίων) συντασσόμενοι με ΗΠΑ,Τουρκια,Σ.Αραβία κλπ και τώρα σκούζουν γιατί το Αγγούρι ακούμπισε τον πισινό τους. Η Ελληνική συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει τον ναυτικό αποκλεισμό αυτών των νήσων με περιπολικά.
    Επίσης μπορεί να προβλεφθεί ένα ποσό επιστροφής σε όσους το αποφασίσουν και μόλις καθαρίσει την΄΄ μπουγάδα΄΄ ο Βλαδίμηρος η τάση επιστροφής εκτιμώ ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.