4/11/15

Η Ρεπούση στο πλευρό του Φίλη (ηχητικό)

Άργησε αλλά εμφανίστηκε. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, που πέρασε στην ιστορία με τη μαύρη δήλωσή της περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη, η οποία τόσον καιρό σιωπά για τα όσα περνά ο λαός μας, και εμφανίστηκε ως καθηγήτρια Ιστορίας να υπερασπιστεί τον Νίκο Φίλη! Έγραψε η καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ Μαρία Ρεπούση στον προσωπ
ικό της λογαριασμό στο Facebook: «Για την υπόθεση Φίλη, να θυμίσω στους φωτισμένους ανθρώπους αυτού του τόπου που σιωπούν, το ποίημα που έκανε διάσημο ο Μπρεχτ: Όταν ήρθαν να πάρουν ... δεν αντέδρασα. Μετά ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Η Μ. Ρεπούση μίλησε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, όπου επανέλαβε τη θέση της ότι «τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορούν να αποφαίνονται για το ιστορικό παρελθόν», υποβαθμίζοντας έτσι τις αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών σωμάτων για την αναγνώριση των γενοκτονιών και την ποινικοποίηση της άρνησης εγκλημάτων.
«Τα εθνικά κοινοβούλια προχώρησαν και όχι μόνον αποφαίνονται για το παρελθόν, χαρακτηρίζουν τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά έχουν ψηφίσει και νόμους που ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο…» είπε η Μ. Ρεπούση.
Και στη συνέντευξή της, που μπορείτε να ακούσετε εδώ, η πρώην βουλευτής καταλήγει: «Με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο διάλογος που πρέπει να ανοίξει σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι τι έγινε και τι δεν έγινε στον Πόντο, αλλά πώς η Δημοκρατία, η σημερινή ελληνική Δημοκρατία, επιτρέπει το μακρύ χέρι της πολιτικής πάνω στην επιστήμη και τους επιστήμονες, αλλά και στους πολιτικούς που ενδεχομένως στηρίζονται σε μια ιστορική άποψη την οποία αποδέχονται και εκφράζουν δημόσια».

5 σχόλια:

  1. Ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H... κυρια αυτη, γαλλικη φιλολογια δεν εχει τελειωσει;ας ασχοληθει με το πιανο και ας αφησει την Ελληνικη ιστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι βλάκες της Αριστεράς τις ίδιες π@παριές πετάνε, λες και τους έχουν δώσει manual με το τι θα πουν σε κάθε περίσταση. Έτσι η κυρία Repushi (όπως λέμε Μπελούσι) μας λέει τα γνωστά τα του Μπρεχτ τα οποία όμως δεν κολλάνε στην περίπτωση καθότι ο Φίλης και η ίδια δεν είναι αδικημένοι ούτε καταδιωκόμενοι. Αντίθετα και οι δύο κατέχουν και κατείχαν θέσεις πιο ψηλές από τα τυπικά τους προσόντα. Είναι σαν να λέει το ποίημα ο Χίτλερ και να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορει μεν καθε τυχαρπαστος γενιτσαρος με ιδιοτητα υπουργου να προβαλει τις κατευθυνομενες ψευτοπροοδευτικες του αποψεις, αλλα δυστυχως γι'αυτους υπαρχουν -λιγοι βεβαια- καποιοι ανθρωποι εν ζωη παθοντες και αυτοπτες μαρτυρες της γενοκτονιας.Και μην ξεχνουν οτι η ιστορια εχει μια "μικροκακιουλα" : Ε κ δ ι κ ε ι τ α ι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα ήρθαν...


      Als sie mich holten,
      gab es keinen mehr,
      der protestieren konnte
      «Πρώτα ήρθαν...» είναι ο τίτλος μιας ευρέως γνωστής ρήσης, που αποδίδεται στον Γερμανό λουθηρανό πάστορα Μάρτιν Νίμελερ, και πραγματεύεται την αδράνεια των Γερμανώνσυμπατριωτών του έναντι των μεθόδων του ναζιστικού τυραννικού καθεστώτος και συγκεκριμένα των εκκαθαρίσεων στοχευμένων πολιτικών, εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων ανθρώπων, που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς.

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1_%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B1%CE%BD...

      Όχι κ. Ρεπούση, αυτά δεν τα είπε ο Μπρεχτ…
      Άλλη μια παραποίηση της Ιστορίας…

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.