16/11/15

Λαβρόφ - Κέρι:Ενωμένοι απέναντι στον σύγχρονο φασισμό που σκορπά τον τρόμο

Κοινή δήλωση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι έκαναν σήμερα από τη Βιέννη όπου βρίσκονται για την συνάντηση για τη Συρία, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον αμερικανό ομόλογό τουΤζον Κέρι.
«Είμαστε μάρτυρες μιας νέας έξαρσης μεσαιωνικού και ταυτόχρονα σύγχρονου φασισμού που δεν έχει κανένα σεβασμό για τη ζωή, ενώ αντίθετα επιδιώκει να σκορπίσει την καταστροφή, το χάος, την αταξία και τον φόβο» δήλωσε ο Κέρι καταγγέλοντας απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Τόνισε δε πως τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να «ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να αντεπιτεθούμε, να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου».
Απόλυτα σύμφωνος εμφανίστηκε δίπλα του ο Σεργκέι Λαβρόφ προσθέτοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό και την οργή της Ρωσίαςγια τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού. Ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για πράξεις τρομοκρατίας, θέση την οποία υποστηρίζει και το Συμβούλιο Ασφαλείαςτου ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.