22/11/15

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
Σε κύκλο έντονων εσωτερικών αναταράξεων εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του κόμματος, που ουδέποτε ξεκίνησε καθώς κατέρρευσε το μηχανογραφικό σύστημα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα πρόβλεψης για το πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου. Εάν, δηλαδή, απλώς θα υπάρξει παράταση της διαδικασίας, με ανάθεση του έργου σε νέα εταιρεία, ή θα δρομολογηθούν άλλου τύπου εξελίξεις με προσφυγή του κόμματος σε καταστατικές διαδικασίες συνεδρίου.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στο κύρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και οικονομικών προκλήσεων. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες εσωκομματικές εντάσεις που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και την ίδια την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζωντανεύοντας σενάρια διχασμού που, μέχρι σήμερα, συζητούνταν στο παρασκήνιο.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατηρεί ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη στάση του καθώς δεν έχει ακόμη μιλήσει επισήμως. Σύμφωνα με συνομιλητές του, πάντως, δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Προεδρία ή και από τη θέση του βουλευτή, αν και είναι δεδομένο ότι θα πιεστεί να μην προχωρήσει σε μία τέτοια επιλογή.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ήδη την αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη από τη θέση του προέδρου του κόμματος και την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, προκειμένου η Ν.Δ. να προχωρήσει εκ νέου σε διαδικασίες εκλογής Προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει επικοινωνήσει με την πρώην Υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και να έχει αποσπάσει την κατ' αρχήν θετική της στάση σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε, επίσης, την παραίτηση του Γραμματέα του κόμματος και επικεφαλής της ΚΕΦΕ κ. Ανδ. Παπαμιμίκου, τον οποίο οι περισσότεροι «δείχνουν» ως πολιτικό υπεύθυνο για το φιάσκο.

Απάντηση στη θέση του κ. Μητσοτάκη έδωσε ο στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, Θόδ. Αμπατζόγλου. «Δεν είναι ώρα για σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα, ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα πρέπει συντεταγμένα, με βάση το ισχύον καταστατικό, να πάει στην επόμενη ημέρα. Ο κ. Αμπατζόγλου προανήγγειλε σύγκληση των οργάνων του κόμματος, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής, σημείωσε μεν ότι το καταστατικό ειναι δεσμευτικό, πλην όμως αναγνώρισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ως προς τις ευθύνες, φωτογράφισε το Γραμματέα και τον Γεν. Διευθυντή του κόμματος, λέγοντας πάντως ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία (σ.σ. ΚΕΦΕ), ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε καμία δουλειά».

«Ψυχραιμία και ενότητα» ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποδίδοντας ευθύνες για το φιάσκο στην ΚΕΦΕ αλλά και αφήνοντας υπαινιγμούς ότι κάποιοι εξ αρχής δεν ήθελαν την ανοικτή διαδικασία. Πρότεινε δε να υπάρξει άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προκειμένου να αναζητηθεί η βέλτιση λύση.

11 σχόλια:

  1. Βαρύ πλήγμα για τη μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς, πλήρης απαξίωση για το πολιτικό προσωπικό. Όσοι ανέλαβαν την διεξαγωγή των εκλογών, συμμετείχαν στη διακυβέρνηση του τόπου από το 2012, καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί κέρδισε 4 εκλογικές διαδικασίες ο Τσίπρας, μέχρι και ο Παπανικόλας του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ θα τους κέρδιζε....έχουν την αίσθηση κάποιοι στη Συγγρού, ότι κάνουν πάρτυ στα μπουζούκια και διοργανώνουν εκδρομές στην Μύκονο. Αίσχος, δεν είναι θέμα μόνο των ψηφοφορών της Κεντροδεξιάς, αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Όταν έχεις μια τέτοια ανίκανη κυβέρνηση και επικίνδυνη εθνικά, δεν μπορεί να έχεις και με τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση; Ποια διέξοδος για τον ελληνικό Λαό; η ανυπαρξία όλων των άλλων δίνει την ελευθερία στον κ.Τσίπρα να το "παίζει" απόλυτος Ηγέτης....Η ανάγκη για ένα νέο πατριωτικό κόμμα, είναι πιο επιβεβλημμένη και επιτακτική από ποτέ.....Είναι κάλεσμα από το παρελθόν και το μέλλον μας.........Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Πατρίδα μας να χαθεί...είναι Ιστορικό μας καθήκον......το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που ακολουθούν και θα ακολουθήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως φτάσαμε ως εδώ; Πως φτάσαμε να μας κυβερνά ένας αριστερός, φανατικός κομμουνιστής δικτάτορας, ο οποίος δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να στραφεί εναντίον του έθνους και της πατρίδας αρκεί να κρατήσει την εξουσία στην Αθήνα; Σίγουρα αυτό συνέβη για πάρα πολλούς λόγους, όμως ένας από τους βασικότερους είναι πως το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να απελευθερωθεί παρά μόνο για ελάχιστες περιόδους ενώ ως επί το πλείστον παραμένει αποικία ή χώρος υπό κατοχή, ο οποίος κυβερνάται από ανθρώπους, που στην πλειοψηφία τους δεν αισθάνονται καν Έλληνες και είναι κοινοί κρετίνοι. Δεν θα υποκριθώ ότι το σχόλιό μου είναι μια αφηρημένη αντικειμενική ανάλυση, γιατί τέτοια ανάλυση δεν είναι δυνατή. Το υπόβαθρο της ανάλυσης είναι πως είμαι Έλληνας εθνικιστής/πατριώτης, δεν υποστηρίζω καμία ιδεολογία παρά μόνο χρησιμοποιώ τις ιδεολογίες για την πρόοδο της πατρίδας μου και του έθνους μου, δεν είμαι απολογητής κανενός παρά μόνο του εαυτού μου και προσπαθώ να βρω τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους η πατρίδα μου και το έθνος μου παραμένουν σκλαβωμένοι ώστε να αποδομηθούν αυτοί οι μηχανισμοί και να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τους.
    Για να καταλάβουμε τι εστί μεταπολίτευση θα πρέπει να πάμε λίγο πιο πίσω, στην παραδοσιακή ύπαρξη κομμάτων που δεν ήταν ελληνικά αλλά φολορωσικά, φιλοαγγλικά, φιλογαλλικά ή τέλος πάντων φίλοι όποιων θα τους έδιναν εξουσία. Μόνο και μόνο η ύπαρξη τέτοιων κομμάτων καταδεικνύει ότι η χώρα ήταν αποικία αφού τα κόμματα για να κερδίσουν εξουσία έπρεπε να ζητήσουν στήριξη ξένων δυνάμεων και χωρίς αυτή τη στήριξη δεν μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πολιτική δύναμη.
    Η βασιλική οικογένεια, ο άλλος πυλώνας εξουσίας της Ελλάδος δεν ήταν ελληνική και αναγκαστικά η χώρα ήταν έρμαιο της προσωπικότητας του κάθε βασιλιά, αν ο βασιλιάς ταυτιζόταν με το κράτος και το θεωρούσε σπίτι του τότε είχε καλώς, αν η εθνική του ταυτότητα ως Γερμανός και οι προσωπικές του σχέσεις με άλλες βασιλικές οικογένειες έμπαινε μπροστά τότε ζούσαμε δράματα.
    Στην Ελλάδα εθνικές λύσεις μπόρεσε να δώσει μόνον ο στρατός ως τώρα και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού εκεί μέσα βρίσκονται άτομα που αγαπούν ειλικρινά το έθνος και την πατρίδα, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο έθνος και την πατρίδα και εκεί ήταν και είναι ακόμα η εθνική δύναμη. Υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα πατριώτες, αλλά στο στρατό υπάρχει και η ανάλογη δύναμη για να αποκτηθεί πολιτική ισχύς χωρίς την εξωτερική επιτροπεία, και αυτή είναι η δύναμη των όπλων. Στην Ελλάδα υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο διαφορετικό από πολλές χώρες, όταν ο στρατός απέκτησε δύναμη πολιτική στη χώρα το έπραξε αναίμακτα που σημαίνει ότι η δύναμη που αποκτήθηκε δεν αποκτήθηκε κυρίως λόγω της δύναμης των όπλων, αλλά κυρίως λόγω της κοινωνικής δύναμης και συναίνεσης. Οι μοναδικοί που πήγαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για να κερδίσουν πολιτική δύναμη στη χώρα και οδήγησαν τη χώρα σε αιματοκύλισμα ήταν οι Κομμουνιστές και αυτό γιατί δεν είχαν κατορθώσει κοινωνική συναίνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάμε όμως λίγο πιο πέρα για να δούμε να πιο σύγχρονα. Στις ΗΠΑ έχουν αυτό το νομικό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο πρέπει να είναι προσβάσιμα στο κοινό όλα τα πολιτικά αρχεία, έτσι λοιπόν ό,τι υπάρχει καταγεγραμμένο τουλάχιστον μέχρι το 1981 και αφορά την εξωτερική πολιτική είναι προσβάσιμο στο κοινό. Το 1967 λοιπόν έγινε το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών με επικεφαλής τον Παπαδόπουλο. Ως σήμερα έχει χτιστεί ο μύθος ότι το πραξικόπημα ήταν αμερικανοκινούμενο και οι της μεταπολίτευσης επανέφεραν τη δημοκρατία και μάλιστα την μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα εμείς γιορτάζουμε την αποκατάσταση της λεγόμενης δημοκρατίας, ζώντας μια απόλυτα σουρεαλιστική μέρα κάθε χρόνο. Ωστόσο αν κάποιος διαβάσει τα αρχεία του υπουργείου εξωτερικών της χώρας μάλλον θα εκπλαγεί, γιατί είναι ολοφάνερο πως οι Αμερικανικές υπηρεσίες δεν είχαν ιδέα ποιος έχει κάνει το πραξικόπημα! Τα τηλεγραφήματα από την πρεσβεία στην Ελλάδα συνηγορούσαν πως ο Βασιλιάς έχει κάνει το πραξικόπημα ενώ η οικογένεια Παπανδρέου είχε καταφύγει στην πρεσβεία φοβούμενη για τη ζωή του Ανδρέα, οπού εκεί τους διαβεβαίωναν ότι θα κάνουν τα πάντα για να τον προστατεύσουν αν και δεν ήταν σίγουροι, γιατί δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Υπάρχει επίσης και μια επιστολή του Γεωργίου Παπαδόπουλου στον Λύντον Τζόνσον, πρόεδρο της Αμερικής τότε, στον οποίο ο δικτάτορας αναφέρει, γιατί οδηγήθηκε σε πραξικόπημα. Από αυτό το γράμμα καταλαβαίνει κανείς πως και οι Αμερικάνοι δεν γνώριζαν τίποτα, αλλά και η πρόθεση του Παπαδόπουλου δεν ήταν να κρατήσει την εξουσία επ'αόριστον αλλά να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα, αφού αυτό που επικρατούσε τότε ήταν ένα χάος, στο οποίο εκείνος έβλεπε να καραδοκεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος. Το λάθος του για μένα ήταν ότι έβλεπε τον κομμουνιστικό κίνδυνο, αλλά μάλλον λόγω της εποχής δεν είχε καταλάβει τον κίνδυνο της κοινοβουλευτικής δικτατορίας πολύ καλά ή ίσως είχε επιμείνει στον κομμουνιστικό κίνδυνο γιατί έπρεπε να κερδίσει την ανοχή της Ουάσιγκτον, στην προσπάθεια του να βάλει μια τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη συνέχεια ψάχνοντας λίγο τα αρχεία παραπάνω βρίσκει κανείς πολλά πράγματα. Βρίσκει τηλεγραφήματα της CIA που ζητούσαν να σταματήσει ο Πρόεδρος το εμπάργκο όπλων στην Ελλαδα για λόγους εθνικής ασφαλείας και να το δικαιολογήσει στους Έλληνες φίλους της Αμερικής, ανάμεσά τους και η Μελίνα και είναι πολύ περίεργη αναφορά του ονόματος της Μελίνας συγκεκριμένα, για λόγους εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ. Είχε γίνει δηλαδή εμπάργκο στη χώρα με την σύμπραξη δυνάμεων από τη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για λόγους αντικαθεστωτικούς προφανώς, αλλά κάποιοι δεν δίστασαν να αποδυναμώσουν τη στρατιωτική δύναμη της χώρας ώστε να ανατραπεί το καθεστώς και ενώ γνώριζαν για την κατάσταση της Κύπρου. Επιπλέον αργότερα βρίσκει κανείς όλες τις αποδείξεις για το ότι ο Κίσσινγκερ γνώριζε και είχε λάβει και μέρος στον σχεδιασμό του ακρωτηριασμού της Κύπρου, βλέπει πως η διχόνοια και η προσωπική φιλοδοξία έδωσε ισχύ στην Τουρκία για να οδηγήσει στην εισβολή και την κατοχή του 40% του νησιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...για να ξέρουμε τι μας περιμένει αν τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρθουν αυτοί... αν και πιστεύω ότι δεν τα είδαμε όλα ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά βέβαια εμείς γνωρίσαμε έναν Παπανδρέου που ήταν αντιαμερικανός, που πούλησε αντιαμερικανισμό εναντίον των αμερικανικών βάσεων, οι οποίες θα έφευγαν έτσι και αλλιώς γιατί η Αμερική μετέφερε το ενδιαφέρον της στη Μέση Ανατολή τότε, που γύρναγε λέγοντας mea culpa ενώ είχε αναγνωρίσει δικαιώματα της Άγκυρας στο Αιγαίο, είχαμε δει ήδη τον Καραμανλή να λέει πως η Κύπρος είναι μακριά και έτσι μπήκαμε σε μια διαδικασία όπου ο εθνικός ακρωτηριασμός έγινε ανεκτός από την ελληνική κοινωνία με αντάλλαγμα μια δανεική και ψεύτικη ευδαιμονία. Έγινε παράδοση ο ακρωτηριασμός και η αποδυνάμωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας και του στρατεύματος, γιατί ο στρατός ήταν η πραγματική απειλή για το αποικιοκρατικό καθεστώς και ελλείψει ΕΣΣΔ δεν ήταν και απαραίτητος. Άρα μέσα από τη διαδικασία κατευνασμού της Τουρκίας, με εθνικές παραχωρήσεις τυλιγμένες στο κατάλληλο περιτύλιγμα για να μην ξυπνάνε οι ιθαγενείς υπήρξε η δυνατότητα διάλυσης του στρατεύματος. Οι φανφάρες Παπανδρέου αποσκοπούσαν μόνο να συγκρατήσουν την Τουρκία να μην τα πάρει όλα, γιατί από ένα σημείο παραχωρήσεων και μετά θα έχανε αναπόφευκτα το καθεστώς τη νομιμοποίηση του. Έτσι λοιπόν κέρδιζε χρόνο η κοινοβουλευτική δικτατορία, χρόνο να διαλύσει το στράτευμα που ήταν πραγματική απειλή και χρόνο να κυβερνά με μικρές παραχωρήσεις στην Τουρκία και μεγάλες στη Δύση, αλλά σε τομείς όπως η οικονομία ελπίζοντας πως μέσα στην ΕΕ δε θα υπήρχε απειλή για το έδαφος και θα συνεχίσουν να κυβερνάνε κρατώντας την εξουσία μέσα σε μια ανώτερη Ευρωπαϊκή επικυριαρχία όπου τα έθνη θα είναι ξεπερασμένα και άλλες τέτοιες όμορφες ιδεοληψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας έχει πλήρως εδραιωθεί. Ο στρατός έχασε την ισχύ του και δεν μπορεί να αντιδράσει, μέσα από την κοινοβουλευτική δικτατορία δεν μπορεί να ξεπηδήσει εθνική επιλογή, γιατί δεν της δίνεται τέτοια ευκαιρία. Αν κάποιος δεν πάρει άδεια δεν μπορεί να κυβερνήσει και αν μια εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να ελεγχθεί δεν γίνεται έτσι απλά. Φτάσαμε στο σημείο όπου ο πατριωτισμός εκπροσωπείται, δήθεν φυσικά, από ρατσιστές ναζιστές, κυβερνούν αυτοί που δεν τους πειράζει να ακρωτηριάσουν όσο χρειαστεί την Ελλάδα και το έθνος για να προλάβουν να κερδίσουν προσωπικά και μετά να δραπετεύσουν στο εξωτερικό κάνοντας διαλέξεις. Φτάσαμε να περιμένουμε από αυτούς που βρίζουν τους παππούδες μας να μας λύσουν τα προβλήματα για εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Αλήθεια ποιον κοροιδεύουμε; Πιστεύουμε ότι θα νοιαστούν άνθρωποι για την Ελλάδα και τους Έλληνες που δεν πιστεύουν ότι υφίσταται Ελληνισμός; Πιστεύουμε ότι θα νοιαστούν άνθρωποι που τους νοιάζει μόνον η προσωπική υλική ικανοποίηση, αφού για αυτούς μόνον αυτό υπάρχει και ο καθένας είναι μόνος του έρμαιο στις δυνάμεις του καπιταλισμού, ο οποίος θα πέσει αναπόφευκτα μόνος του οπότε είναι μάταιη οποιαδήποτε αντίσταση! Κάποτε οι Αμερικάνοι διπλωμάτες είχαν γράψει ότι οι Σοβιετικοί στην κυβέρνηση ήταν οι πιο ανήθικοι άνθρωποι που είχαν γνωρίσει, μήπως είχαν άδικο, ποιοι είναι οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι της Ρωσίας αν όχι αυτοί που αποτελούσαν το κόμμα; Αυτούς έχουμε και η αριστερή ηγεμονία έχει επικρατήσει και στους χώρους της δεξιάς γιατί αυτός ο μηδενισμός εξυπηρετεί όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να κάνουν κουμάντο στη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά λοιπόν θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ βαθιά ως Έλληνες για να δούμε πως θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή τη σαπίλα και να πάρουμε τη δύναμη από ανθέλληνες και μισέλληνες. Αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική δικτατορία βρίσκεται στο απόγειό της. Κάθε ένας λέει ό,τι θέλει παίρνει επιφανειακή νομιμοποίηση από μια μειοψηφία, την οποία εκλαμβάνει ως λευκή επιταγή για να κάνει ό.τι θέλει, και τα οποία δεν έχουν καμία συνέπεια με αυτά που έχει πει πριν τις εκλογές στηριζόμενος από ένα προπαγανδιστικό σύστημα επικοινωνίας. Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να ελέγχει την κυβέρνηση και να την εμποδίζει να κάνει πράγματα που δεν έχει πει στο πρόγραμμά της δεν απασχολεί κανέναν η λαϊκή ετυμηγορία παρά μόνο όταν φτάνει στην κάλπη όπου και εκεί ζητά την αποδοχή της μειοψηφίας, και ακόμα και όταν έχει την πλειοψηφία πολύ απλά δεν την σέβεται όπως έκανε και με το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια ήταν κάλπικο σε όλα τα άλλα επίπεδα. Πρέπει να οργανωθούμε εμείς, μέσα από μηχανισμούς που ήδη υπάρχουν, συλλόγους και συλλογικότητες, μακριά από κόμματα και να ανατρέψουμε το καθεστώς. Να δώσουμε εμείς την εξουσία σε μια κυβέρνηση Ελλήνων για μερικά χρόνια μέχρις ότου δημιουργήσουμε ένα καινούριο δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο τουλάχιστον θα δίνει τη δυνατότητα δημοκρατικού ελέγχου ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα της δημοκρατικής εκτροπής, την οποία ζούμε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρανε για συγκεκριμένους λόγους ,αυτοι που εχουν κυριο λόγο στην χωρα μας.Υπαρχουν κάποια στοιχεια σκέψης για εμας τους απλούς σκεπτόμενους πολίτες,οπως Στο θεμα της τρομοκρατίας και μαλιστα με καταγγελίες επιπέδου υπουργού ΔΤ και την σταςη που κράτησε η υπερδύναμη.Σε άλλες εποχές θα γινότανε Ο χαμός ενώ τωρα σιγή ασυρμάτου...
    Στο τεράστιο θεμα της τελευταίας σνακαιφελειωσης των ελληνικών τραπεζών,το οποιο συνιστά το μεγαλύτερο ξεπούλημα που εγινε στην υφήλιο.Απλα σε όσους μη γνωρίζοντες οι ξένοι με κοντά στα 5 δις παίρνουν τις τράπεζες που διαθέτουν 340 δις ΑΣΕΤΣ και πετούν εξω ( στην ουσία μηδενίζουν ) τους παλιούς μετόχους δλδη το ΤΧΣ δηλαδή το κρατος ,δηλαδή εμας ολους που μας φορτώσαμε τα δάνεια των τραπεζών στις πλάτες μας.Ειδατε καμια αντίδραση???? Νιρβάνα....αΚαι ποιοι ειναι αυτοι οι ξένοι που έναντι πινακίου αποκτούν κυριαρχια σε ολες τις τράπεζες δλδη στο παρελθόν ,παρόν και μελλον στο χώρο που λέγετε ελλαδα??
    Η 2η μετα την ουςιαςτικη διάλυση του ΠΑΣΟΚ δλδη η επερχόμενη διάσπαση του τελευταίου εναπομείναντος συμπαγούς κόμματος εξουσίας ,τι σκοπό χει? ποιους οφελεί?Λειτουργει υπέρ του εθνικού μειοδότη που μας κυβερνά η οχι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρανε για συγκεκριμένους λόγους.."

      Πώς τον "φέρανε" δηλαδή; Με τα τανκς, ή με νοθεία σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις;

      Διαγραφή
  10. Το βασικό θέμα που μας απασχολεί είναι πότε θα γίνει το Παναθηναικός-Ολυμπιακός.Είχε σήμερα εκλογές η παράταξη της Μερκέλ στην Ελλάδα ? Μάλλον η μία από τις δύο διότι τώρα έχει και το ΣΥΡΙΖΑ.Αγόρασε και αριστερό μαγαζί που τα κάνει όλα αόρατα.
    Ξύπνα καημένε μου Ραγιά ,ξύπνα να δεις ελευθεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.