Το χειμώνα η εναλλακτική λύση για τους Ρώσους τουρίστες, μετά τα γεγονότα στην Αίγυπτο πιθανόν να είναι και η Ελλάδα, η οποία όμως θα  είναι έτοιμη να δεχθεί μια μεγάλη ροή τουριστών από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tez Tour.
Η Ρωσία αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς την Αίγυπτο μέχρι  να προσδιορίσει τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου A321. Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος ήταν για τους Ρώσους πολίτες ,  ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους  αναψυχής για τον  χειμώνα.

«Το χειμώνα, δυστυχώς, λόγω του περιστατικού , τερματίστηκε  η εναλλακτική λύση της  Αιγύπτου που ήταν ο  φθηνότερος προορισμός , όπου οι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες μπορούσαν  να χαλαρώσουν στις παραλίες, και  δεν νομίζω ότι μπορούμε  να βρούμε  μια χώρα σε απόσταση 3-4 ωρών πτήσης .. με συνθήκες για μπάνιο και  κολύμβησης. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να το Ντουμπάι, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό, η Ταϊλάνδη είναι πολύ μακριά και απαιτούντο πολλά μεταφορικά, ακριβά Ξενοδοχεία , αλλά και ακριβές πτήσεις, «δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .
«Αλλά ο τουρίστας που ήταν πρόθυμος να πληρώσει  200-250-300 δολάρια ανά άτομο για διακοπές μιας εβδομάδας δεν  θα μπορούσε να πληρώσει για την Ταϊλάνδη, όπου  μόνο το εισιτήριο θα κόστιζε  500-600 δολάρια τουλάχιστον. ή, για το Ντουμπάι, όπου  υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία; Έτσι ένα  ποσοστό θα πάει σε αυτές τις χώρες, ενώ άλλοι θα μείνουν στο σπίτι, » είπε ο κ. Χαριτίδης.

Ίσως, κάποιοι Ρώσοι τουρίστες να μεταβούν στην Τουρκία, όπου υπάρχουν ανοιχτά ξενοδοχεία.

«Ο καιρός είναι ελαφρώς καλύτερα από ό, τι στην Ελλάδα, αλλά για κάποιο λόγο στην Ρωσία πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί θελκτικό προορισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο Χειμώνας στην Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει το καλοκαίρι στα αιγυπτιακά θέρετρα, τονίζει ο εμπειρογνώμονας .

«Πού θα πάνε λοιπόν οι Ρώσοι τουρίστες; Ο τουρίστας που ταξιδεύει στην Αίγυπτο, κυρίως για διακοπές στην παραλία, τι θα κάνει στην Ελλάδα το χειμώνα; Στα νησιά στην Ελλάδα όλα τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, αφήνοντας μόνο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, το προνόμιο των αστικών διακοπών . Ίσως κάποιος αποφασίσει να μην κολυμπήσει αλλά δεν νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο χειμώνα, δυστυχώς, » είπε ο Χαριτίδης.

Τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα αρχίζουν στα τέλη Μαρτίου άντε αρχές Απριλίου, και τελειώνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου με τα Ξενοδοχεία στην Κρήτη. Για να κλείσει κάποιος πτήσεις τσάρτερ για διακοπές στα μέσα Νοεμβρίου, είναι αδύνατο. Υπάρχουν για κάποιο λόγο, στην Ελλάδα στερεότυπα τα οποία μιλούν για διακοπές μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι . Φέτος όμως , πολλές πτήσεις τσάρτερ προς τα νησιά σταμάτησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ο Οκτώβριος ήταν πολύ ζεστός και μπορούσε κάποιος να κολυμπήσει «- είπε ο Χαριτίδη.

Κατά τη γνώμη του, οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να κατηγορήσουν τον εαυτό τους , διότι δεν διαφημίζουν το προϊόν τους τον χειμώνα , και γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη από τους φορείς εκμετάλλευσης.

«Η Τουρκία βοηθά τους ξενοδόχους ,ενώ η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα. Εγώ είμαι γενικά απογοητευμένος με τις ελληνικές αρχές, το Υπουργείο δεν κάνει τίποτα. Μας χρειάζονται μόνο όταν να γίνει καμία καλή δήλωση κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αλλά στην ουσία δεν κάνουν τίποτα » τονίζει ο κύριος Χαριτίδης.

Μιλώντας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αθήνα, ο ίδιος είναι της γνώμης ότι αυτό οφείλεται σε μείωση των τιμών από τα ξενοδοχεία και σε κάποια βελτίωση στην εικόνα της ελληνικής πρωτεύουσας.

«Οι αρχές θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα και καλύτερα, ακόμη και την αθηναϊκή Ριβιέρα -.. Η Αθήνα είναι μοναδική, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει‘’, κατέληξε ο ίδιος.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ο Έλληνας τουριστικός πράκτορας λέι αλήθειες . Σαν λαός δεν προβλέπουμε πέρα των δύο μηνών. Μετά το περιστατικό στην Αίγυπτο , οι χιλιάδες Ρώσοι θα ψάξουν για τουριστικούς προορισμούς. Να πεδίο λαμπρό για το υπουργείο τουρισμού στην χώρα μας . Ακούει κανείς ;