10/11/15

Ρωσικά α/α όπλα διαθέτει το PKK… τουρκική ενημέρωση

Λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στα ορεινά της επαρχίας Χακάρι.
Σύμφωνα με τοπικές στρατιωτικές πηγές, η επιχείρηση «σκούπα» των Τούρκων ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και έληξε στις 5 Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις διεξήχθησαν στα όρη Ιλκαγιά και Μπουζούλ και στην κοιλάδα του Ντοκσί της επαρχίας αυτής της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Το ΡΚΚ είχε ανακηρύξει τις περιοχές αυτές «ασφαλείας ζώνες». 
Σύμφωνα με τους Τούρκους οι δυνάμεις του ΡΚΚ διέθεταν ρωσικής κατασκευής βαριά πολυβόλα DShK. Οι Τούρκοι παρουσίασαν τα πολυβόλα αυτά ως «αντιαεροπορικά πυροβόλα», έτσι για να αυξηθεί η δόξα της «νίκης» τους, ότι και καλά οι πιλότοι τους δεν πήγαν και περίπατο…
Η όλη επιχείρηση, διάρκειας 40, περίπου ημερών, παρουσιάζεται από τις τουρκικές ΕΔ ως μεγάλη επιτυχία, καθώς, όπως αναφέρουν, καταστράφηκαν βάσεις του ΡΚΚ και καταφύγιά του σε σπήλαια. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο ταξιαρχίες καταδρομέων και άλλες μονάδες των ειδικών δυνάμεων.
Ωστόσο, οι συνολικές απώλειες που προκάλεσαν στο ΡΚΚ οι Τούρκοι καταδρομείς, ύστερα από 40 ημέρες επιχειρήσεων, ανήλθαν, σε 119 νεκρούς Κούρδους μαχητές, εάν πιστέψουμε τα στοιχεία που δημοσίευσαν. Επίσης οι Τούρκοι κυρίευσαν πέντε βαριά πολυβόλα DShK, 39 βαρέα όπλα, αγνώστου ταυτότητας και 10.000 φυσίγγια.
Στις επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και έξι Τούρκοι στρατιώτες. Ακόμα και αν οι παραπάνω αριθμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε καμία περίπτωση η όλη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.
http://www.defence-point.gr/news/?p=140840

2 σχόλια:

  1. Ας μην πουμε για το ποσα Ρωσικα οπλα διαθετει ο τουρκικος στρατος απο τα αποθεματα της DDR.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιστοιχα, θυμαμαι τις ανακοινωσεις για τα θυματα που "πετυχαιναν " οι Αμερικανοι στον πολεμο του Βιετναμ. 1000 Βιετκογκ εναντι 4 Αμερικανων...Τελικα φυγαν νυχτα. Historia docet omniam ( η ιστορια διδασκει παντα, κατα τους Λατινους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.