10/12/15

Αρκάς και μετανάστες


3 σχόλια:

  1. Αὐτὴ καὶ ἄν εἶναι Γενοκτονία,ἀλλὰ δὲν τὴν ἀναφέρουμε μὴ τυχὸν καὶ θίξουμε τοὺς ἀγελαδάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I agree on the genocide part, but little by little we are exprerience therelocation of the indigenous people of Greece. I don´t remember worrying for the sick and dying of the remote islands to mobilize similar forces like the ones we do for illegal immigrants. Take a look.....

    Το «πράσινο φως» σε πολιτικό επίπεδο για την παρθενική επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο έλαβε η οργάνωση MOAS με έδρα τη Μάλτα. Ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ, Μάρτιν Ξουερέμπ, βρέθηκε στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό και είχε συζητήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και στελέχη της ελληνικής ακτοφυλακής.
    Σε συνάντηση που είχε μαζί του η «Κ», ο κ. Ξουερέμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο. «Η έκβαση των συναντήσεων ήταν πολύ θετική. Πέρασα μισή ημέρα στον Πειραιά στα γραφεία της ελληνικής ακτοφυλακής, όπου ενημερώθηκα για τα κυριότερα ζητήματα, συζήτησα με εκπροσώπους του Λιμενικού για τις προοπτικές του εγχειρήματος και εξετάσαμε από κοινού τρόπους συνεργασίας», δηλώνει ο κ. Ξουερέμπ.

    Η οργάνωση MOAS (Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) έχει ναυλώσει ειδικά για την επιχείρηση στο Αιγαίο το πλοίο «Responder» μήκους 51 μέτρων, το οποίο διαθέτει κλινική και νεκροτομείο, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με δύο φουσκωτά σκάφη υψηλής ταχύτητας που «πιάνουν» ακόμη και τα 50 μίλια την ώρα. Το «Responder» έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του από το Αμπου Ντάμπι με τελικό προορισμό τη χώρα μας στις 19 Δεκεμβρίου. Ενδιάμεσος σταθμός, το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, όπου θα επιβιβαστούν τα μέλη του πληρώματος για να δοθούν οι τελευταίες κρίσιμες κατευθύνσεις. «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα κληθούμε να βοηθήσουμε σε επιχειρήσεις σε απόσταση 150 μιλίων από την ακτή. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα βρισκόμαστε στο πιο κατάλληλο σημείο, ωστόσο η ακριβής τοποθεσία θα αποφασιστεί από κοινού με την ελληνική ακτοφυλακή τις επόμενες ημέρες», εξηγεί ο κ. Ξουερέμπ.

    Ο στόχος της MOAS είναι να δράσει επικουρικά στο έργο του Λιμενικού προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, όπως σωσίβια, νερό, τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα σε ανθρώπους που διασχίζουν με λέμβους τη θάλασσα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Μάλτας, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι «η δυνατότητα μεταφοράς προσφύγων στο πλοίο σε περίπτωση ανάγκης και η αποβίβασή τους στην κατάλληλη τοποθεσία, υπό την καθοδήγηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Πειραιά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Το «Responder» θα κάνει περιπολίες στο Αιγαίο τουλάχιστον για 60 ημέρες. Καθοριστικό ρόλο για την παράταση της παραμονής του θα διαδραματίσει το ύψος των χορηγιών, καθώς το μηνιαίο κόστος της επιχείρησης κυμαίνεται από 350.000 έως 400.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.