21/12/15

Εκλογές Ν.Δ.: Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στον β' γύρο

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως του ύψους της διαφοράς που θα τον χωρίζει τελικά από τον κ. Μεϊμαράκη. 
«Το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης για το οποίο αγωνίστηκα με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα επιβεβαιωθεί και θα βγει νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου, γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή», σημείωσε σε σύντομες δηλώσεις του.  
«Στις 11 Ιανουαρίου», πρόσθεσε, «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωνε πάνω από το 40% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης πλησίαζε το 30%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ήταν λίγο πάνω από το 20%, με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη -αν θα εκφράσουν επισήμως τη στήριξή τους σε έναν από τους δύο υποψηφίους, εν όψει του β' γύρου, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.
Αργά το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα.
Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων αναμενόταν σήμερα το πρωί. Όπως είπε ωστόσο ο κ. Τραγάκης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ που στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές και η ροή τους συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, καθώς σε απομακρυσμένες περιοχές οι τοπικές επιτροπές δεν είχαν πρόσβαση σε φαξ.
Nαυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. O πυρήνας της ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τιςεξελίξεις και είναι γαμ]ντζωμένος στις παλιές κομματικές παραδόσεις. Τους δώθηκε η ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να ανανεώσουν το κόμμα τους με νέο και άφθαρτο ηγέτη, αλλά προτίμησαν μια απ' τα ίδια τα παλιά. Δεν παραδειγματίστηκαν από
    την ετυμηγορία του ελληικού λαού στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις που, παρά τα παιδαριώδη και ολέθρια λάθη του Τσίπ\ρα τον ξαναψήφισε, μόνο και μόνο επειδή έχει συχαθεί τους παλιούς. Με Μεϊμαράκη ή Μητσοτάκη {μια απ' τα ίδια) τι περιμένεται; Να κυβερνήσετε; Αμ δε; Δεν σας άρεσ ο Γεωργιάδης, λόγω του αυθόρμητου χαρακτήρα του, υπήρχε κι
    ο Τζιτζικόστας, ο μόνος που θα πρόσθετε νέους (ηληκιακά) ψηφοφόρους. Και πάλι καλά να πάθετε.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Πρῶτα ἐξυγίανση καί ὕστερα ἀνανέωση. Αὐτό θά ἦταν τό κανονικό.
    Τό λεγόμενο σύστημα, δέν πνέει πλέον τά λοίσθια. Ἀπεβίωσε. Βρυκόλακες τῆς πολτικῆς πάντα ἐνσκύπτουν ἀλλά συνήθως εἶναι κατευθυνόμενοι μέ σενάρια τοῦ ἐξωτερικοῦ, τά ὁποῖα ὑπηρετοῦν, προσαρμόζοντάς τα στίς ἰδιοσυγκρασίες τους.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ἀλλά θά προτιμοῦσα μία παραδοσιακή δεξιά, ἕνα πραγματικό κέντρο γιά πραγματική ἐναλλακτική λύση, ἀλλά καί γιά δυνατότητες συνενοήσεως στά βασικά ὅταν δέν σχηματίζονται ἀπόλυτες πλειοψηφίες, καί μία πραγματική ἀριστερά, πού νά δίνει ὁρισμένες νέες ἰδέες χωρίς νά ἔχῃ τήν δύναμη νά τίς ἐπιβάλλῃ.
    Σέ μία χώρα, μέ "δεξιά" πού δέχεται τήν θεσμοθετημένη συμβίωση τῶν ὁμοφυλοφίλων, μέ ἕνα "κέντρο" χωρίς ἀναφορές παρά μόνο στά οἰκονομικά ἤ σέ ἰδέες περίεργες, καί μέ μία ἀριστερά ...πολυπολιτισμική, συρραπτική ἀπόψεων γιά προσχώρηση στά ἀδύνατα καί συγχρόνως στά ἐφικτά βολέματα, ΕΝΩ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ, τί νά πῆς;
    Τό κακό δέν εἶναι οἱ νομενκλατοῦρες τῶν κομμάτων μόνον, ἀλλά καί ἡ διάχυση τῆς ἀντιδημοκρατιῆς λειτουργίας τους (συνεπέστατος καί μηχανορραφέστατος ἀρχηγισμός) σέ ὅλην τήν κοινωνική ζωή τῶν ὀπαδῶν τους. ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.