5/12/15

Έκκληση του ΥΠΕΞ Τουρκίας Τσαβούσογλου για διάλογο με τη Μόσχα

REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
«Ασφαλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου (φωτ. αρχείου).
Έκκληση για διάλογο με τη Ρωσία προκειμένου να διαλυθούν οι εντάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου, απηύθυνε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
«Ασφαλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για να μειώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο υπουργός έκανε δηλώσεις στη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε για τους Ρώσους πολίτες οι οποίοι ζουν στην Αττάλεια.
Η κατάρριψη στις 24 Νοεμβρίου του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική αεροπορία στα σύνορα με τη Συρία προκάλεσε μια σοβαρή κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μοσχα.
Την Πέμπτη ο κ. Τσαβούσογλου συνάντησε τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βελιγράδι. Ήταν η πρώτη επαφή σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου.
«Είχα μια πολύ καρποφόρα συνομιλία με τον φίλο μου Σεργκέι Λαβρόφ», υπογράμμισε σήμερα ο κ. Τσαβούσογλου. «Θίξαμε όλα τα θέματα σε θετική ατμόσφαιρα», πρόσθεσε.
«Ήρθε η στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα, όμως οι σπόροι της διχόνοιας που σπείρατε μπορεί να παραμείνουν για καιρό. Γι' αυτό πρέπει όλοι να δρουν με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε απευθυνόμενος στους Ρώσους.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.