20/12/15

Παντελής Σαββίδης: Το μακρύ ζεϊμπέκικο της εξουσίας

Η εβδομάδα άρχισε με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις εφεδρείες της στη διανόηση. Και έκλεισε με μια ακόμη ήττα των ιδεοληψιών της (απόσυρση του παράλληλου προγράμματος) και την αναπαραγωγή του γνωστού μότο: «για όλα φταίει η αντιπολίτευση». Η ζωή μας γίνεται ανιαρά ντετερμινιστική. Μέχρι τώρα, παρά τις δυσκολίες που βιώναμε, προσπαθούσαμε να βασιστούμε στο χάος και να ελπίσουμε πως οι συνθήκες των αρχών της εβδομάδας θα παρήγαγαν ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που προβλέπαμε. Δυστυχώς, τώρα όλα είναι νομοτελειακά. Μονά-ζυγά είμαστε χαμένοι.


Ευτυχώς η κομμουνιστική παράδοση του προεδρικού απαράτ έχει ακόμη προτάσεις χειραγώγησης των μαζών, και συνέστησε την ενεργοποίηση των διανοουμένων.
Για να μην αντιδράσετε στη λογική «από πού κι ως πού ένας σατιρικός ηθοποιός είναι διανοούμενος», σας πληροφορώ πως για την Αριστερά –στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοσυγκαταλέγεται– δεν είναι πια αποφασιστική η διάκριση ανάμεσα σε χειρωνακτική και πνευματική εργασία. Ο διανοούμενος είναι το στέλεχος της κοινωνίας, ακριβέστερα το στέλεχος ενός ηγεμονικού μηχανισμού. Με την έννοια αυτή και ένας μισοαναλφάβητος λοχίας είναι στέλεχος, και επομένως διανοούμενος. Και όλα αυτά τα υποστήριζε ένας πραγματικός διανοούμενος της Αριστεράς, ο Γκράμσι.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.