20/12/15

Αρχοντία Παπαδοπούλου: Στη Μικρά Ασία αφήσαμε λίπασμα τους νεκρούς μας... Ήταν γενοκτονία

  • Η Μαγνησαλιά γιαγιά Ειρήνη Εγγλέζου-Δαμαλά έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη ζωή της Αρχοντίας Παπαδοπούλου, προέδρου της Ένωσης Μαγνησίας Μ.Ασίας
Πρώτη φορά άκουσα για εκείνην όταν πήρα συνέντευξη από τον αδερφό της, τον ιδρυτή του Ιωνικού Θεάτρου, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Αντώνη Παπαδόπουλο. «Η αδερφή μου είναι ιστορικός, πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας, και έχει βαθιά γνώση της ιστορίας του προσφυγικού ελληνισμού. Πρέπει να της μιλήσετε», μου είχε πει για την Αρχοντία Παπαδοπούλου. Λίγο αργότερα άρχισα να παρατηρώ τις δράσεις του μικρασιατικού συλλόγου και έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται «μα αυτή η γυναίκα δεν σταματάει ποτέ;». Όχι, η Αρχοντία Παπαδοπούλου είναι από εκείνες τις αεικίνητες γυναίκες με μικρασιατικό αίμα που συνεχώς εξελίσσονται, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την καταγωγή τους!

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Βρεθήκαμε σε ένα καφενεδάκι στη Νίκαια, εκεί προς τα τέλη του φθινοπώρου, για να μιλήσουμε για την Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας, τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, τα προσφυγικά της Νίκαιας αλλά και το όνειρό της να ιδρυθεί το Εθνικό Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής «γιατί οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.