15/1/16

Το Ιράν απελευθέρωσε τους 10 Αμερικανούς ναύτες που έπιασε στον Περσικό (βίντεο)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 10 ναύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, 9 άνδρες και 1 γυναίκα, που κρατούνταν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης από την Τρίτη, επειδή παραβίασαν τα χωρικά ύδατα του Ιράν στον Περσικό Κόλπο.

Οι 10 Αμερικανοί ναύτες με δύο σκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή όταν το ένα ταχύπλοο παρουσίασε βλάβη.
Λίγο αργότερα τους συνέλαβαν οι Ιρανοί για παραβίαση των χωρικών τους υδάτων και τους μετέφεραν στη νήσο Φαρσί στον Περσικό Κόλπο.
Την Τετάρτη οι 10 Αμερικανοί ναύτες απελευθερώθηκαν στα διεθνή ύδατα, αφού ζήτησαν συγνώμη, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.
Ο Ιρανός στρατηγός Αλί Φανταβί δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ναύτες βρέθηκαν κατά λάθος στα ύδατα του Ιράν.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί δεν εισήλθαν εχθρικά στα χωρικά μας ύδατα ή για να κατασκοπεύσουν», εξήγησε μιλώντας από την ιρανική τηλεόραση.
Το Πεντάγωνο με τη σειρά του επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των ναυτών και διέταξε έρευνα για να απαντηθεί πώς βρέθηκαν σε ιρανικά χωρικά ύδατα.
Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης ανάρτησαν φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους στις οποίες έδειξαν τους Αμερικανούς όσο κρατούνταν στη νήσο Φαρσί.
Τους βλέπουμε άνετους, ξαπλωμένους πάνω σε ένα περσικό χαλί, να περιμένουν την απελευθέρωσή τους, ενώ η γυναίκα μέλος τους κάθεται στη γωνία με καλυμμένο το κεφάλι της με ένα μαντίλι.

us_navy1
Οι Ιρανοί ανάρτησαν και φωτογραφίες των δύο αμερικανικών ταχύπλοων στα οποία επέβαιναν οι ναύτες:
us_navy2

tribune



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.