6/1/16

Κυπριακό: Τουρκικές εγγυήσεις και στρατεύματα στο τραπέζι παρά τις αντιρρήσεις της Αθήνας

Της Κύρας Αδάμ

Δύο ώρες συζήτηση είναι πολύς χρόνος για μια κατ ιδίαν συνάντηση χωρίς κατάληξη και σχετικές διμερείς δηλώσεις.
Αυτό συνέβη χθες κατά τη συνάντηση του ΥΠΕΞ Ν Κοτζιά με τον ειδικό σύμβουλο του γ γραμματέα του ΟΗΕ για το κυπριακό κ Άιντα. Όπως κάθε καλός ειδικός συνεργάτης  του ΟΗΕ, που είναι λογικό να θέλει να κρατήσει τη θέση του δημιουργώντας γύρω του ατμόσφαιρα «εποικοδομητικής  ασάφειας» μέσα σ ένα παραπλανητικό παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων μέχρι την τελευταία στιγμή, ο κ Άιντα αναφέρθηκε «στη δημιουργική αναζήτηση» στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην τελική λύση του κυπριακού.
Όμως το μείζον θέμα των εγγυήσεων δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στις επίσημες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οργιάζει όμως το διεθνές παρασκήνιο για την επιβολή μεταβατικών περιόδων για την διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο, μετά την πιθανή λύση του Κυπριακού , για «μικρό(;)  αλλά απολύτως απροσδιόριστο χρόνο , έως ότου «εμπεδωθεί» στους κατοίκους της νήσου η τελική λύση.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Λύση με τουρκικό στρατό και χωρίς ελεύθερη διακίνηση των δύο κοινοτήτων είναι μη λύση.Καλύτερα να μείνει ως έχει η κατάσταση.Βασικά ήδη η διζωνική,δικοινωτική ομοσπονδία που αμέσως μετά την εισβολή έσπευσαν να συμφωνήσουν Ελλάδα,Κύπρος είναι η αρχή κακής λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.