1/1/16

Νέα «καυτή» δήλωση του Δ. Χριστόφια: «Οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους»

Οι όποιες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού είναι αχρείαστες, δήλωσε την Πέμπτη (31/12) ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι «οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συμμετοχής του στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη σύναξη που οργανώνει το ΚΣ της ΕΔΟΝ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν κρίνουμε τις συνομιλίες. «Κανένας μας δεν είναι πολύ ενθουσιασμένος για ορισμένες δηλώσεις που γίνονται και από πλευράς του κ. Ακιντζί» είπε. «Εντούτοις είμαστε στο δρόμο. Δεν διανύσαμε την απόσταση» πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να υπερασπιστεί τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ μέχρι τέλους.

Καθώς, όπως εξήγησε, η μεγαλύτερη, κατά την άποψη του, εκτροπή που εντοπίζεται στις δηλώσεις του κ. Ακιντζί αφορά το γεγονός ότι ουσιαστικά (ο Τ/κ ηγέτης) ακυρώνει τη σύγκλιση για τις ελευθερίες, που αφορά και τις περιουσίες, και τη λεγόμενη πλειοψηφία πληθυσμού και γης.

Όπως ανέφερε, με βάση εκείνη τη σύγκλιση μετά από ένα χρονικό διάστημα, μια μεταβατική περίοδο, «όλα θα είναι ελεύθερα», και η διακίνηση και η εγκατάσταση και η κατοχή περιουσίας και η άσκηση επαγγέλματος.

«Δεν μπορούμε να στραφούμε προς τα πίσω» συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα, νοουμένου, όπως είπε, ότι βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας, πως το τέλος θα είναι καλό για να είναι όλα καλά.

«Πρέπει η λύση, όπως και ο ίδιος ο Ακιντζί είπε, να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων» πρόσθεσε και ευχήθηκε ότι το 2016 μέσα από μια πορεία καλής θέλησης στις συνομιλίες θα είναι ο χρόνος που θα σημάνει το τέλος της πολύχρονης τραγωδίας του κυπριακού λαού.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι εφικτό ακριβώς να πραγματοποιηθεί αυτή η ευχή, ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αν δεν ήταν εφικτό «έπρεπε να πάμε όλοι στο σπίτι μας και να κρεμαστούμε» κατά την έκφρασή του.

«Βεβαίως είναι εφικτό» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως ακριβώς «το εφικτό το κάνουν οι Κύπριοι άμα υπάρχει καλή θέληση».

Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να λυθεί το Κυπριακό και πως κατά συνέπεια θα πρέπει να το κάνουν εφικτό.

Ανέφερε επίσης ότι οι όποιες εγγυήσεις είναι αχρείαστες. «Οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους και θα έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις και με τις δύο, για το καλό του ελληνικού λαού, και του κυπριακού λαού και του τουρκικού λαού».

Ευχές για το 2016

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε τέλος όπως ξεπεράσουμε πρώτα απ` όλα τα οικονομικά προβλήματα γιατί, όπως είπε, την ώρα που άλλοι τσουγκρίζουν (τα ποτήρια) άλλοι δεν έχουν να φάνε.

«Και αυτό βεβαίως είναι τραγικό για την Κύπρο που πριν λίγα χρόνια ήταν χώρα της υπερκατανάλωσης» πρόσθεσε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

9 σχόλια:

  1. Όχι η Κύπρος δεν έχει δύο μητέρες πατρίδες. Ήσυχους να μας αφήσει ο Χριστόφιας και ο κάθε ανίδεος και επικίνδυνος πολιτικός που με τις αηδίες τους τόσα χρόνια μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά Σάββα με υγεία.

    Στο δια ταύτα... πολύ αισιόδοξος δείχνει ο τέως πρόεδρος.
    Ασ μην κρατάει μεγάλο καλάθι.

    ΤΟΛΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θρασύτατος .................. ο κ. Καταστρόφιας! Λησμονεί όσα διέπραξε ως πρόεδρος,..... κακίστη μοίρα, της Κύπρου μας!

    Υπεύθυνος για την τρομακτική έκρηξη που κόστισε τον θάνατο τριών Ελλήνων, ενός πανάξιου αξιωματικού και δυό νέων παλληκαριών και την καταστροφή του Ενεργειακού Σταθμού της Κύπρου.

    Υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή, και με την πολιτική προσλήψεων κατά το σύστημα της ... μητέρας πατρίδας ... της Μεγαλονήσου!

    Μα τι να περιμένει κανείς από έναν ... άνθρωπο χωρίς αυχένα και χωρίς ... ντροπή ...;

    Ευχές σε όλους για το 2016

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, μετά συγχωρήσεως, ἀλλά, τί ἐξῆλθε ἀπό τόν φραγμό τῶν ὁδόντων σας;

    Ἴσως εἶναι ὀρθό, ὅτι "Οι όποιες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού είναι αχρείαστες".
    ΑΛΛΑ, ἡ δήλωση τοῦ Χριστόφια, «οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους", εἶναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗς.
    ΚΑΘ'ΌΣΟΝ, συγχέει ἔτσι, τήν ἔννοια τῆς πατρίδος μέ τήν ἔννοια τοῦ κράτους. ΣΥΧΝΟ τό ΛΑΘΟΣ αὐτό, γιά ὅλους τούς κρατιστές ἀριστερούς. ΓΙΆ ΠΡΟΣΈΞΤΕ:
    Ἄλλο νά ἀφίσουν ἥσυχη τήν Κύπρο νά κυβερνηθῆ οἱ ἡγεσίες τῶν χωρῶν Ἑλλάδος καί Τουρκίας, πού εἶναι σωστό, καί ἄλλο αὐτό πού σημαίνει ἡ δήλωση τοῦ Χριστόφια. Δηλαδή, νά μείνουν οϊ Κύπριοι χωρίς ἐθνική σύνδεση μέ τήν λοιπή πατρίδα τους τήν Ἑλλάδα. Γιά μητέρα πατρίδα κάνουν λόγο οἱ Τοῦρκοι, καί δή καί οἱ Τοῦρκοι πού ζοῦν μέσα στήν Τουρκία, αλλά δέν ἄκουσα τούς Τουρκοκύπριους νά δηλώνουν νά τούς ἀφίσει ἥσυχους ἡ "μητέρα-πατρίδα" τους Τουρκία.
    Ἤ ἀκριβέστερα, τό εἶπε μέν ὁ Ἀκινδζῆ ἀλλά ἀμέσως ἄκουσε ἀπό τόν Ἐρδογάνη ὅτι δέν ἐπικοινωνεἶ τό στόμα του μέ τά αὐτιά του, καί ἔκτοτε ὄχι ἁπλῶς κατάπιε τήν γλῶσσα του, ἀλλά τήν γύρισε ἀνάποδα καί κάνει προκλητικές δηλώσεις. Προφανῶς, διότι δέν θέλει πλέον νά ἀφίσει ἥσυχη τήν Κύπρο τό κράτος Τουρκία. Πρός τί λοιπόν,
    ὁ κ. Χριστόφιας, μέ τήν δήλωσή του βιάζεται νά καταστήσει ἀνενεργῆ τήν σχέση Ἑλλάδας καί Κύπρου ὡς κοινῆς πατρίδας μας μέ δύο χωριστά κράτη;
    Σημειωτέρεον, τό ἴδιο δέν μπορεῖ νά ἀξιώσῃ ἡ Τουρκία, ἀφοῦ οἱ Τουρκοκύπριοι εἶναι μειοψηφία στήν Κύπρο, εἶναι σχεδόν ὅλοι Ἑλληνοκυπριακῆς καταγωγῆς μουσουλμάνοι, καί οἱ ἔποικοι, πολιτικῶς καί ἀπό ἀπόψεως διεθνοῦς δικαίου, δέν εἶναι νόμιμοι κάτοικοι τῆς Κύπρου, οὔτε χρειάζεται νά γίνουν, ἐκτός καί ἄν κάποιοι Χριστόφιες -ἤ Ἀναστασιάδηδες;- ἐξ ἡμῶν τούς νομιμοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυπική δήλωση επί τη ευκαιρία των εορτών.
    Οπότε, ευχόμαστε στον κύριο πρόεδρο να καρποφορήσει η αισιοδοξία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειπαμε, " φοβου τους παρ εσου ευεργετηθεντας "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πορευθεί τον δρόμο του και ημείς ως σοφότεροι, πάντοτε να τον προσέχουμε και να τον βοηθάμε όταν πέφτει.
    Έτσι πρέπει να είναι η ζωή ειδικά μεταξύ συγγενών και αρίστων φίλων!
    Η Ελλάδα έπεσε πολλές φορές και οι συγγενείς μας ο Κύπριοι μας συμπαραστάθηκαν.
    Αλβανικό μέτωπο......ελληνικά ομόλογα......
    Φυσικά και ανιδιοτελείς Έλληνες πολίτες έπεσαν υπέρ Κύπρου μαχόμενοι!!!
    Ουκ ολίγοι!
    Αλήθεια, πού είναι οι σφουγγοκωλάριοι των επιτελείων της Ελλάδος, να ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΝ να σταλεί μια πολεμική μοίρα στην θάλασσα της Κύπρου για να την προστατέψει από την τουρκική προκλητικότητα;;;;;
    Μόνο λόγια και να αρπάζουμε τους διπλούς μισθούς από την Κύπρο;
    Προσωπικά, θεωρώ την Κύπρο πατρίδα μου και τους Κύπριους αδέλφια μου, όποτε ότι και να λέει ο γέροντας Χριστόφιας,.....γέροντας είναι και σεβαστά τα χρόνια του.
    Έχει και δίκιο!
    Βέβαια στην πράξη, ισχύει ο νόμος του ΜΕΡΦΥ.
    Ακούμε, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΎΜΕ, διότι η τυφλή υπακοή οδηγεί στον Θάνατο.
    Οι βρετανοί έχουν αναπτύξει ένα ωραίο γνωμικό για το ανωτέρω.
    Τι λέει;
    Καλύτερα να σε δικάζουν 12, παρά να σε κουβαλάνε 6!
    Αλλά και μια τροποποίηση του αμερικάνικου Φράτζινγκ αποτελεί κανόνα στον χώρο μου:
    Σκοτώνουμε την διαταγή, (δεν την εκτελούμε δηλαδή) για να μην σκοτώσουμε τον μαλάκα που την εκδίδει.
    Σκοτώνουμε τον μαλάκα που συνεχίζει να εκδίδει διαταγές που σκοτώνουν!
    (Οι αμερικανοί στο Βιετνάμ τους ηλίθιους και επικίνδυνους μονιμάδες τους καθάριζαν επί τόπου.)
    Ο παππούς Χριστόφιας, μπορεί να λέει ότι θέλει, ποιος τσακώνεται με τον παππού του; και ημείς θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει.
    Όπως το κάναμε στο Μαμαρι, στην Πράσινη γραμμή,……………..
    Ότι αποφασίσουν οι κύπριοι αδελφοί μας εμείς θα τους στηρίξουμε και αν πέσουν σε λούμπα ή εξαπατηθούν, θα είμαστε δίπλα τους.
    Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική , η Κύπρος είναι Ελλάδα!
    Σε όποιον αρέσει και σε όποιον δεν αρέσει, στα παλιά μας τα παπούτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Οι αμερικανοί στο Βιετνάμ τους ηλίθιους και επικίνδυνους μονιμάδες τους καθάριζαν επί τόπου.)

      Πράγματι, οι περισσότεροι μονιμάδες (lifers) είχαν πάει... στην «ευχή της γκαμίλας» από βλήματα «ντουμ-ντουμ» (“dum-dum”, πιστοποιημένα από Χάγη & Γενεύη... χαχαχα!). Τα πτώματα είχαν μικρή τρύπα στην πλάτη (είσοδος σφαίρας dum-dum) και τεράστια (σαν μανιτάρι) στο στήθος! Η σφαίρα έτσι (εκρηκτικά παραμορφωμένη) φράκαρε μέσα στο σώμα και δεν υπήρχε κίνδυνος (κατά την - σε άλλες περιπτώσεις - ενδεχόμενη έξοδό της από το σώμα του μονιμά) να «φάει» - σαν αδέσποτη - κάποιον αμέριμνο φαντάρο-μαχητή... στο από δίπλα (ως εκ τούτου, αποφυγή collateral damage / παράπλευρης απώλειας... χαχαχα!).

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.