18/1/16

Το φάντασμα «Κουτσόγιωργα» πλανάται πάνω από το Μαξίμου…



Γράφει ο INSIDER
Ήταν τέλη της δεκαετίας του ‘80. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατέρρεε, κάτω από το βάρος της Μιμής, του σκανδάλου Κοσκωτά, και της αλαζονικής του διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ερχόταν με ταχύτητα στην εξουσία. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί συνεχώς και τη Νέα Δημοκρατία να αυξάνει τις δυνάμεις της.
Ο Ανδρέας όμως και το επιτελείο του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Δεν θα επέτρεπαν ποτέ το «κράτος – λάφυρο» που τόσο μεθοδικά είχαν δομήσει, να περάσει στα χέρια του Μητσοτάκη. Δεν θα παρέδιδαν τόσο εύκολα την εξουσία, ειδικά όταν γνώριζαν ότι το παλλαϊκό αίτημα της εποχής για «κάθαρση», θα τους οδηγούσε στα ειδικά δικαστήρια. Έτσι λοιπόν, σκαρφίστηκαν και εφάρμοσαν μια ανεπανάληπτη πολιτική απάτη που την πληρώνει ακόμα η Ελλάδα. Με εμπνευστή τον Μένιο Κουτσόγιωργα, νομοθετούν για πρώτη (και τελευταία) φορά στη μεταπολίτευση την απλή αναλογική, για να αποτρέψουν τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Ν.Δ. που θα κέρδιζε σίγουρα και με διαφορά τις εκλογές του 1989!

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Όποιος θέλει να διαπιστώσει ποιος έλεγε τι και μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο, που όλοι χόρταιναν με την επίπλαστη ευημερία του Ανδρέα και των προκατόχων του σημερινού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας κάνει τον κόπο να παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο - αν όχι ολόκληρο - τουλάχιστον από το 14:16' και έπειτα: https://www.youtube.com/watch?v=zyNISVOoyC0.
    Ακούστε ποιός χρέωνε την Ελλάδα με δάνεια και ποιός προσπαθούσε να αντισταθεί τότε, αλλά με έναν λαό αντίθετο στη λογική και υποτελή στο ψέμα και τα δανεικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αλλά με έναν λαό αντίθετο στη λογική και υποτελή στο ψέμα και τα δανεικά!"

      Ξέρεις κανέναν λαό, από καταβολής κόσμου, σε όλα τα μήκη και πλάτη τής Γης, που να τού έδιναν χρήματα και να μην τα παίρνει; Βέβαια, κάποιοι προειδοποιούσαν εγκαίρως, αλλά ποιος τούς άκουγε και, προπαντός, ποιος ήταν διατεθειμένος να τούς ακούσει; Ενοχλητικές φωνές...

      Διαγραφή
    2. Όταν ο Μητσοτάκης προειδοποιούσε (όπως και όλη η ομάδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Μαρίνος, Βάμβουκας κ.λπ.) για τον κίνδυνο της αλόγιστης υπερχρέωσης της χώρας για να εξαγοράζονται ψήφοι, ο λαός "εμπιστευόταν" τον Ανδρέα.
      Χρειάστηκαν εκλογές επί εκλογών, βοηθούντος του εκλογικού νόμου, για να πάρει η Ν.Δ. 46,89%.
      Ο Μητσοτάκης, στον οποίον μπορούμε να καταλογίσουμε πολλά, περιγράφοντας την πραγματικότητα στον ελληνικό λαό για την οικονομική κατάσταση, ξαναοδήγησε τον λαό στις αγκάλες του Ανδρέα, ο οποίος δεν είχε σταματήσει ποτέ τις υποσχέσεις.
      Το ίδιο συνέβη και με τον Καραμανλή και τον ΓΑΠ.
      Ο Καραμανλής, του οποίου οι ευθύνες είναι μεγάλες, προειδοποιούσε για την εύθραυστη οικονομία, αλλά ο λαός προτίμησε τον ΓΑΠ, που είπε την χιλιοχρησιμοποιημένη φράση.
      Το αυτό συνέβη και με τον Τσίπρα.
      Έδωσε περισσότερες υποσχέσεις και ο λαός επένδυσε την απελπισία του σε αυτόν.
      Αυτά αποτελούν απλώς διαπιστώσεις.

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι. Από τους "Βατράχους" τού Αριστοφάνους γνωρίζομε ότι το κακό νόμισμα διώχνει το καλό από την αγορά, όπως οι κακοί πολιτικοί (λαοπλάνοι) τούς καλούς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.