13/1/16

Τι σημαίνει η εκλογή Μητσοτάκη

του Παντελή Σαββίδη

Η εκλογή Μητσοτάκη περιέχει πολλαπλά μηνύματα για το υπό διαμόρφωσιν νέο πολιτικό σκηνικό. 
Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο αυτού του νέου σκηνικού είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει, πλέον, να θεωρούνται δεδομένοι. Η πολιτική μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της Αριστεράς, οδήγησε στην κατάρρευση των ηθικών, δήθεν, ιδεολογημάτων, όχι της Αριστεράς αλλά των προσώπων και κομμάτων που την ευαγγελίζονται προς ίδιον όφελος. 
Και η κατάρρευση αυτή, σε συνδυασμό με έναν τυραννικό προς τον πολίτη κρατισμό, απενοχοποίησε ιδεολογίες όπως αυτές που εκφράζει ο νέος αρχηγός, αυτές που αποκλήθηκαν νεοφιλελεύθερες.
Εξίσου με των προκατόχων της, νεοφιλελεύθερη είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης. 
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τι επιδιώκει ιδεολογικά ένας πολιτικός σχηματισμός, αλλά αν η επιδίωξη αυτή είναι δυνατό να εφαρμοστεί στον δεδομένο χωροχρόνο. 
Από αυτήν την άποψη ήταν καταστρεπτική για τη σημερινή κυβέρνηση η εμμονή και επιδίωξή της να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία στην αρχή του χρόνου που πέρασε, καθόσον, όπως λένε όλοι οι παράγοντες της αγοράς, μια ανάκαμψη της καθοδικής πορείας της οικονομίας είχε αρχίσει να διαφαίνεται, η οποία αντιστράφηκε και πάλι με τις πολιτικές περιπέτειες στις οποίες εισήλθε η χώρα.
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.