16/5/16

Εικόνα χάους με το προσωπικό των λεωφορείων

Περί τους πεντακόσιους υπαλλήλους της ΟΣΥ έχουν σοβαρά ζητήματα με τα διπλώματα ή πιστοποιητικά σπουδών, τονίζουν στελέχη της εταιρίας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο συνδικαλιστών! Η αξιολόγηση του προσωπικού και τα προβληματικά δρομολόγια.

Τα σοβαρά ζητήματα αξιολόγησης, διαχείρισης και εκπαίδευσης του προσωπικού της "Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ" (ΟΣΥ) φέρνει στην επιφάνεια η πρόσφατη υπόθεση με τον οδηγό που κατέβασε από το λεωφορείο τυφλή στο Χαλάνδρι. Μπορεί το Σωματείο να πληρώνει τα 300 ευρώ πρόστιμο που επέβαλε η διοίκηση της ΟΣΥ στον οδηγό που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά στελέχη της εταιρείας θέτουν σειρά ερωτημάτων για το γενικότερο μοντέλο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.
Οπως εξηγούν, περί τους πεντακόσιους υπαλλήλους της εταιρείας έχουν σοβαρά ζητήματα με τα διπλώματα ή πιστοποιητικά σπουδών, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ακόμα και για τον ρόλο συνδικαλιστικών παραγόντων. Μάλιστα υποστηρίζουν πως διαχρονικά οι διοικήσεις απέφευγαν να ασχοληθούν με το ζήτήματα της αξιοπιστίας των "χαρτιών", γιατί φοβόντουσαν πως "θα ξεμείνουν από οδηγούς"!

Οι ίδιοι προσθέτουν πως σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος φόβος και πως η έρευνα μπορεί να προχωρήσει, αφού δεν κυκλοφορούν περί τις 2.000 λεωφορεία και τρόλεϊ ημερησίως, όπως παλαιότερα, αλλά περί τα 1.100.Επισημαίνουν, επίσης, πως μπορούν να αξιοποιηθούν και περί τους 100 οδηγούς οι οποίοι δεν αξιοποιούνται σήμερα στα δρομολόγια, αλλά "βρίσκονται στα μετόπισθεν", π.χ. για να πηγαίνουν λεωφορεία για πλύσιμο ή έχουν "ξεχαστεί" στα γραφεία της ΟΣΥ.
Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Η αξιολογηση των δυ δε προχωραει οπως γινεται σε όλο τον πολιτισμενο κόσμο γιατι ακουμπα κλάδους που λειτουργουν ως στρατοί των κρατικιστικων κομμάτων(του ενός με τις αποληξεις του βασικά) που κυβερνησαν την Ελλάδα τα τελευταια 40 χρόνια,πχ οι οδηγοι ως σκληροι πραιτωριανοι(ή σταμουλοκολλάδες) του πασοκισμου και οι εκπαιδευτικοι ως συριζοταλιμπαν ειναι κάποιοι απ αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.