25/5/16

Παντελής Σαββίδης: Η τιμή της Αριστεράς

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική ομάδα του, ψήφισαν χθες βράδυ τα πλέον επώδυνα μέτρα από της ενάρξεως της οικονομικής κρίσης. Και το έκαναν στο όνομα της Αριστεράς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση κάνει επίκληση στους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση των οραμάτων της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας, θα προσέθετα και της ανιδιοτέλειας, για να αποδεχτεί η σημερινή ελληνική κοινωνία τα σκληρότερα μέτρα που επέβαλε κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι άδικο, όμως, αυτό για την Αριστερά. Διότι η Αριστερά, ήταν πάντοτε μια κοινωνική δυναμική που ανέτρεπε αδικίες, είτε κοινωνικές, είτε πολιτικές, είτε οποιεσδήποτε άλλες. Όποτε ταυτίστηκε με κυβερνητική εξουσία, είδε τα οράματά της να καταρρέουν και να εξευτελίζονται. Αυτό κάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξευτελίζει τα οράματα χιλιάδων αριστερών που εκείνο το οποίο επιθυμούσαν δεν ήταν η κατοχή και η ιδιοτελής νομή της εξουσίας αλλά ο αγώνας για την κοινωνική Αλλαγή. Την Αλλαγή που είναι πάντοτε ζητούμενο και ένα άπιαστο όνειρο.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

4 σχόλια:

  1. H αριστερά μοιάζει πλέον με τη σεμνότυφη χωριατοπούλα, που ενώ δεν την είχε αγγίξει άντρας (φανερά τουλάχιστον) μέχρι τα τριάντα της, μόλις κατέβηκε στην Αθήνα δεν άφησε άντρα για άντρα παραπονεμένο, επιστρέφοντας δε στο χωριό της ανοίγει και ένα sex shop!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι αριστεροί που αναφέρει ο κύριος Σαββίδης δεν είχαν ποτέ καμία θέση στην κομματική αριστερή της Ελλάδος είτε μιλάμε για ΚΚΕ είτε μετά για το απόκομμα του ΚΚΕ εσωτερικού που έγινε Συριζα. Όσοι αριστεροί αγωνίστηκαν για αυτά τα θέματα βρήκαν καταφύγιο σε άλλα κόμματα ή σε κανένα, γιατί απλώς η εΕλληνική κομματική αριστερά επέλεξε συνηδειτά και συνεχίζει να είναι η πιο συνεπής πέμπτη φάλαγγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι που διαφευγει απο τους περισσοτερους μας !!! Με αυτα τα συστηματα πας πιο ευκολα σε δικτατοριες παρα σε δημοκρατιες, αυτο μας διεφυγε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεος μ αυτη τη μεταφυσικη εννοια αριστερα που δηθεν δεν ηταν ποτε αυτη αλλα καποια αλλη ,που παντα ειναι η πλευρα του καλου και που πρεπει ολοι να την προσκυναμε.Νισαφι πια .Αν καποτε καποιοι υπεφεραν -χωρις να ειναι αμοιροι ευθυνων ηταν οι κομμουνιστες .Απ το 74 και μετα η δηλωση ειμαι αριστερος ειναι συνωνυμο του υπουλου απατεωνα.Μαζι με την αριστερη κυβερνηση ειναι καιρος να παει στο σπιτι της και ολη η γενια του πολυτεχνειου.Αρκετα μας κατσαν στο σβερκο.Μονο καμμενη γη παραδιδουν στους λιγοστους νεοτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.