21/5/16

Σάββας Καλεντερίδης: Εξοβελίστε μια για πάντα από το πολιτικό σκηνικό Φίλη και ΣΙΑ, καθώς και κάθε αρνητή

Εθνική παρακμή και γενοκτονία
Η Ελλάδα βαδίζει –ή, για την ακρίβεια, σέρνεται– στα έσχατα όρια της παρακμής. Εικόνα αυτής της παρακμής το επίπεδο των ομιλιών υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης, και όχι μόνον, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που έγινε χθες, 19 Μαΐου 2016.
Καταρχάς, αυτό που πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι το γεγονός ότι ανέχθηκε και ανέχεται μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της αρκετούς αρνητές της Γενοκτονίας, ένας από τους οποίους είναι ο υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκος Φίλης. Από εκείνους που δεν αποκαλύπτουν δημόσια τις θέσεις τους για τη Γενοκτονία, είναι η αναπληρώτρια υπουργός στο ίδιο υπουργείο, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία όμως εξαίρεσε τη Γενοκτονία από τα βιβλία ιστορίας, χωρίς ποτέ να δώσει πειστικές εξηγήσεις.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στις τάξεις της αυτούς τους δυο υπουργούς, την καθιστά συνυπεύθυνη και θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση αρνητών της Γενοκτονίας, από τότε που αναγνωρίστηκε ομοφώνως από τη Βουλή των Ελλήνων (1994).

Όσον αφορά τις ομιλίες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθότι δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω την ομιλία του, ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για την Τουρκία και τους Τούρκους, ενώ μάλλον μπέρδεψε την ιδιότητά του, αφού μάλλον μίλησε ως μέλος κάποιας ΜΚΟ παρά ως υπουργός που εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης φέρεται να είπε: «Το δύσκολο έργο του τερματισμού της μη αποδοχής της ιστορικής αλήθειας από τη γείτονα χώρα, η οποία θα πρέπει αναμφισβήτητα να συμπορευτεί με τη συγχώρεση, θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιες οι κοινωνίες σε απευθείας γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, ώστε μια τέτοια ειλικρινής προσέγγιση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν παρόμοιες αποτρόπαιες πράξεις, οπουδήποτε στον κόσμο. Ο διάλογος αυτός, σε συνδυασμό με την αναγνώριση και εξάλειψη του ταμπού για την ποντιακή Γενοκτονία, θα οδηγήσει στην αυγή μιας νέας εποχής».

Δηλαδή, απέφυγε να καλέσει απ’ ευθείας την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία, φοβούμενος ποιος ξέρει τι, ή υπακούοντας ποιος ξέρει σε ποιων τις οδηγίες.

Όσον αφορά τις ομιλίες άλλων βουλευτών της συγκυβέρνησης, κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν η υποκρισία, αφού από τη μια μιλούσαν για τη Γενοκτονία και από την άλλη ανέχονται και στηρίζουν μήνες τώρα μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της έναν δημόσιο αρνητή και αρκετούς κρυφούς και δόλιους αρνητές της Γενοκτονίας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η Γενοκτονία και η ιερή υπόθεση της διεθνοποίησης του ζητήματος αυτού, είναι η τελευταία ελπίδα να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί άλλες παρόμοιες πράξεις τώρα και στο μέλλον.

Και πρόκειται για την πιο προοδευτική ιδέα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην πατρίδα μας, την οποία αν υπηρετήσουμε όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως καταγωγής και ιδεολογίας, πέραν του ότι θα δικαιώσουμε τους αδικοχαμένους νεκρούς μας, θα κατορθώσουμε να αναχαιτίσουμε την τουρκική επιθετικότητα και μάλιστα χωρίς εξοπλισμούς – και τις μίζες που αυτοί συνεπάγονται.

Αν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δείξει την αποφασιστικότητά της ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αρνητές όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον πολιτικό στίβο γενικότερα, και αν συνεπακόλουθα οι ελληνικές κυβερνήσεις και το εθνικό δυναμικό υποστηρίξουν μια στρατηγική διεθνοποίησης, που θα φέρει αλυσίδα αναγνωρίσεων από ξένα κοινοβούλια, αν δημιουργηθεί σταδιακά ένας κλοιός αναγνωρίσεων γύρω από την Τουρκία, τότε οι κυβερνήσεις της Άγκυρας θα υποχρεωθούν να περάσουν από την επίθεση, που είναι τώρα, στην άμυνα και στην απολογία· και μια απολογούμενη Τουρκία δεν μπορεί να ακολουθήσει, με την ευχέρεια που το κάνει τώρα, μια επιθετική και επεκτατική πολιτική στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Πέραν της ηθικής υποχρέωσης προς τα θύματα και την ίδια την ιστορία, αυτή είναι η πολιτική και αν θέλετε η γεωπολιτική πεμπτουσία της Γενοκτονίας, που αδυνατούν
ή δεν θέλουν να αντιληφθούν Φίλης και Σία…

Καιρός να τους εξοβελίσουμε από το πολιτικό μας σύστημα όλους αυτούς αδέλφια, αρκεί να αντιληφθούμε τη δύναμη που μας δίνει το δίκαιο, η αλήθεια και η πίστη ότι με τον τρόπο αυτό βοηθάμε την προσφιλή μας πατρίδα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία" και τη διαδικτυακή πύλη pontos-news.gr

16 σχόλια:

  1. Απορώ εάν υπάρχει έστω και 1% του ελληνικού λαού που συμφωνεί με την ύπαρξη προσώπων τύπου Φίλη στην πολιτική ζωή του τόπου. Και όμως είναι εκεί ωσάν να μην συμβαίνει τίποτε. Μα τι στο καλό συμβαίνει; Είναι όλοι πνευματικώς πεθαμένοι; Ή μήπως οι εθνοπροδοτικές απόψεις Φίλη εκπροσωπούν μερίδα του λαού και δεν το έχουμε πάρει είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χαρίλαος.
      Όχι φιλε μου,δεν εκπροσωπουν ουτε το 1% του Ελληνικου λαου αλλα το 'κοστουμι' που ραφτηκε για τον Ελληνικο λαο από τους εξπερ της αναλυσης του dna των Ελλήνων,βασιστηκε ιεραρχώντας τα κουσούρια μας και απεφασισε ότι ο Ελληνας πανω από όλα,και δεν μιλω για την μειοψηφια,βαζει την οικονομικη του ευμαρεια με κάθε τροπο ακομα και αναβαλλοντας τον θανατο του Εθνους για αργοτερα.
      Το θελω μας είναι να μην σκασει η μπομπα στα χερια μας και ας σκασει στων παιδιων μας η των εγγονων μας.
      Όπως πολύ ευστοχα εγραψε καποιος φιλος εδώ μεσα, σχολιαζοντας ένα γεγονος, ότι καποτε ειπαν του Α.Π. ότι η οικονομικη του πολιτικη θα οδηγησει σιγουρα σε χρεωκοπια,αυτος απαντησε ότι δεν τον νοιαζει αφου δεν θα ζει τοτε.

      Διαγραφή
    2. Τότε φίλε μου έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν ν' αναλάβουν την ευθύνη ανόρθωσης του ελληνικού έθνους και ως εκ τούτου πρέπει ο λαός (και εννοώ την μερίδα του λαού που έχει όραμα για το έθνος) να τους απομακρύνει από την πολιτική.

      Διαγραφή
  2. "Αν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δείξει την αποφασιστικότητά της": Όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες καθοδηγούνται αν όχι από σοβαρούς και ενάρετους πολιτικούς άνδρες, σίγουρα από τα πάθη τους. Όταν εμφανισθούν οι πρώτοι θα παύσει και η περίοδος της οδύνης που ακολουθεί την ικανοποίηση των παθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την στιγμή που έπαψε να λειτουργεί το Γουδί αυτά θα γίνονται. Πάντα το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν οι προδότες εδώ όμως και πολλά χρόνια αυτοί κυβερνούν με την ψήφο των ηλιθίων παραδόπιστων που δεν είναι και λίγοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. JIM BAKER, Washington Post, 22/12/1996
    Η ….ΆΓΡΙΑ συμπεριφορά της Τουρκίας στην κρίση των Ιμίων δεν αντιμετωπίζεται με μηχανισμούς διαχείρισης κρίσεων, ούτε με το κτίσιμο μέτρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης , όσο παραμένει αναλλοίωτη η τουρκική αμφισβήτηση του καθεστώτος σε Αιγαίο και Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειμαι αισιοδοξος οτι μπορει να κουνηθει ο Φιλης απο τη θεση του και οταν θα το κρινει σκοπιμο δεν θα διστασει να προσβαλλει ξανα τον Ελληνισμο υβριζοντας τους νεκρους μας! Κοιταξτε, η χωρα εχει μπει σε εναν δρομο που δεν βλεπω γυρισμο. Απο ο,τι φαινεται η μεταπολιτευση θα τελειωσει με τραγωδια και τα βασανα μας θα συνεχιστουν και μετα την μεταπολιτευση! Δυστυχως εχουμε βαλει τον Λυκο να φυλαει τα προβατα! Αυτη η κυβερνηση ουσιαστικα και ενεργα συμπραττει στην μοιρασια του Αιγαιου, η οποια περιλαμβανει και κατοικημενα μεγαλα νησια! Η χωρα θα παραδωσει γη και υδωρ στην Τουρκια, το σχεδιο προχωραει απροσκοπτα. Ηδη το ελληνικο υπεξ εχει απαγορευσει στο ναυτικο και στο λιμενικο να αναχαιτιζουν τουρκικα σκαφη που παραβιαζουν τα ελληνικα χωρικα υδατα ενω ο εποικισμος συνεχιζεται οσο εμεις περνουμε μεταλλι απο κατι τυχαρπαστους προοδευτικους οι οποιοι βλεπουν πως η αυτοκτονια του κρατους μας θα γραφτει στην ιστορια....Κριμα και παλι κριμα, επιπλεον δεν βλεπω τον ελληνικο λαο να ξυπναει αποχαυνωμενοι και μαστουρωμενοι οι περισσοτεροι περιφερονται σαν ζομπι οποτε δεν εχουμε και πολλα να ελπιζουμε....συγχωρηστε με για τις βαριες εκφρασεις αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χειραγώγηση διά τῆς αἰσχρότητος καί ἀχρειότητος.
    Γιά τόση πολλή χειραγώγηση πού ἔχει ὑποστῆ ὁ Ἑλληνικός λαός, σχετικά καλά στέκει. Ἄλλος λαός θά εἶχε πλήρως διαλυθῆ μέ τόσα μέσα μαζικῆς χειραγωγήσεως ἀλλά καί ἀτομικῆς χειραγωγήσεως σέ βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
    Προσοχή ὅμως: Δέν ἔχει κοιμηθῆ ὁ Ἑλληνικός λαός μας, ἀλλά καί δέν ἀντιδρᾶ ἀποφασιστικά καί ἀποτελεσματικά, πλήν ὀλίγων μέχρι σήμερα ἐξαιρέσεων. Γιατί;
    _Ἀναρωτηθεῖτε μόνοι σας, ὅταν ἔχετε ἁμαρτήσει σοβαρά, π.χ. μέ ἕνα πλῆγμα κατά τῶν γονέων σας πού πάνω του βασίζετε τήν ἀτομική εἰκονική "εὐτυχία"σας καί "αὐτάρκειά" σας..., μέ ἕνα ἀνήθικο ξεπέρασμα ἤ ἄδειασμα ἄλλου ἀξιωτέρου σας, μέ κακή καί ἀνήθικη χρήση τῆς ἐλευθερίας σας γενικώτερα..., τότε ὅταν δεῖτε ἄλλους νά κλέβουνε, νά βρίζουνε τά ὅσια καί ἱερά σας, τήν πατρίδα σας ( ὄχι ὅμως καί τόν ἐγωϊσμό σας), ἔχετε ἄραγε ἀρκετό ἠθικό σθένος, γιά νά ἐξεγερθεῖ ἡ συνείδησή σας κατά τῆς ἀμαρτίας τοῦ ἄλλου, καί νά μήν ξανακάτσῃ, ντροπιασμένη βαθύτατα, κάτω;
    _Ἀνἀλογα παθαίνουνε βέβαια, περίπου, καί ὅσοι " φιλοσοφοῦνε μετά μαλακίας", δηλαδή γίνονται μαλθακοί ἕως καί θηλυπρεπεῖς. Ἀλλά σέ μᾶς δέν εἶναι λόγῳ «ἀργῶν» (π.χ. καφενόβιων) θεωρητικῶν ἀναζητήσεων, ἤ λόγῳ ἁπλῶν διασκεδάσεων, ἡ μαλθακότητα. Τέτοια μαλθακότητα ἠπίας μορφῆς, εἴχαμε περί τό 1970-1980.
    Σήμερα, ἡ μαλθακότητα ἔχει βαθύτερη αἰτία. Ὑπάρχει σήμερα μαλθακότητα «τρίτου βαθμοῦ (ὅπως τά ἐγκαύματα τρίτου βαθμοῦ), λόγῳ τῆς αὐξήσεώς μας στήν ἁμαρτία. Δηλαδή, λόγῳ τῆς αὐξήσεώς μας στήν καταναλωτική σπατάλη ὅσων ταλέντων καί δωρεῶν μᾶς χαρίζει ὁ Θεός. Ἕνα πνευματικό, τρόπον τινά, "Τσοβόλα δός τα ὅλα".
    Ἀλλά ἰδίως, ἡ μαλθακότητά μας σήμερα, προέρχεται ἀπό τήν Πορνεία. Τήν ποικιλότροπη πορνεία τῶν ὀφθαλμῶν μας (δέν κοκινίζουμε πλέον), τήν πορνεία τῆς φαντασίας μας (δέν ντρεπόμαστε κάν), τήν πορνεία τοῦ νοῦ μας (ἀναιδῶς ζυγίζουμε, δέν σεβόμαστε...), ἤ καί πορνεία ἁπτότερα, ἤ καί πορνεία βαθύτερα...
    Μέ προαγωγούς, τά ΜΜΕ καί τούς "πολιτικούς". Τούς εὐστοχώτατα ἀποκληθέντας, μέ τήν γλῶσσα μας προτρέχουσα ὐποσυνειδήτως καί αὐτῆς ταύτης τῆς κατανοήσεώς μας, "νταβατζῆδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας με αναγνωρίσεις από τα κοινοβούλια...για να αποφύγουμε τους εξοπλισμούς. Το είδαμε και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      μην κάνεις τον έξυπνο, γιατί μπορεί να μην είσαι.

      Διαγραφή
    2. Δε χρειάζεται να είμαι και πολύ έξυπνος για να διαπιστώσω μια υπερβολή ή έστω μια παράλογη διατύπωση (από λάθος θέλω να πιστεύω).

      Διαγραφή
  8. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Οι εγχώριοι απολογητές του Κεμαλοναζισμού, ελέγχουν δυστυχώς την εκπαίδευση.
    Δεν είμαι συνωμοσιολόγος αλλά έχω παρατηρήσει, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με την ιστορική ομιλία του Κίσσιγκερ "...Κάντε τους Έλληνες να ξεχάσουν την ιστορία τους ...κλπ". Τότε εμφανίστηκαν εθνοαποδομητές "ιστορικοί" όπως ο Αγγέλου, ο Λιάκος κ.ά. στα πανεπιστήμιά μας.
    Αλήθεια πόσες πανεπιστημιακές έδρες έχουμε για την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού, πόσες για την παλιγγενεσία του 1821;
    Αντιθέτως πολλαπλασιάζονται οι έδρες Ισλαμικών και Τουρκικών σπουδών.
    Δεν είναι λοιπόν, μόνο ο Φίλης και η Σία πειθήνια "Κισιγκεράκια"
    Είναι ολόκληρη ορδή οι εθνομηδενιστές, ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση. Τέκνο αυτής της "σχολής" είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος δεν πάει ούτε στις παραλάσεις για να τιμήσει τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Σιγά μην διεκδικήσει αυτός την αναγνώριση της γενοκτονίας, για να ανασχέσει την Τουρκική επιθετικότητα.
    Δεν νομίζω ότι αρκεί ο καταγγελτικός λόγος κάποιων αγνών πατριωτών σε ιστοχώρους όπως αυτός εδώ. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό.
    Δεν είναι δυνατόν να εκμεταλλεύονται τον πατριωτικό χώρο, ψεύτες υποκριτές όπως ο Καμμένος, ο οποίος λειτουργεί ως το πατριωτικό άλλοθι του Τσίπρα.
    Κατά την άποψή μου είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο στον Φίλη και στην Σία. Πρέπει να εξοστρακιστεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, όλος ο εθνομηδενιστικός συρφετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων που έκαναν έργο ώστε να μην εγκριθεί η έρευνά μου για την εμφάνιση του ανθελληνισμού. Δεν ήταν τυχαίο. Τελικά ξένοι καθηγητές ενέκριναν το έργο μου. Φτάσαμε στο σημείο ξένοι να αναγνωρίζουν την ύπαρξη του ανθελληνισμού ως ιδεολογία, και Έλληνες να μην το κάνουν αυτό δεκτό.

    Δεν ξέρω αν είναι άσχετο με αυτό το γεγονός ότι για δεύτερη φορά το Ελλαδικό κράτος απορρίπτει αίτησή μου για ανανέωση του διαβατηρίου μου, με αποτέλεσμα να είμαι εγκλωβισμένος και να μην μπορώ να ταξιδεύω. Όπως και να έχει το πράγμα, ο ανθελληνισμός του Ελλαδικού κράτους είναι κτηνώδης, σε σημείο που να οδηγεί τους Ελλαδίτες στον αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς οι ακαδημαϊκοί κανονισμοί δεν μου επέτρεπαν τόσα χρόνια να δημοσιεύσω τίποτα. Τώρα έχω το δικαίωμα δημοσίευσης διότι ενέκριναν οι επιτροπές, αλλά πρέπει να κάνω ανακοινώσεις των ανακαλύψεων μου κομμάτι - κομμάτι σε ειδικά περιοδικά, τα οποία είναι με συνδρομές, και τα οποία λαμβάνουν βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια. Τις τελεταίες μέρες άρχισα να στέλνω άρθρα μου σε αυτούς και θα πάρει από μερικούς μήνες μέχρι χρόνο γαι να εκδώσουν, αν τα εγκρίνουν.
    Αργότερα θα γίνει η εργασία μου δύο διαφορετικά βιβλία.

    Στο διαδύκτιο μέχρι στιγμής δεν έχω βάλει καμία σχετική εργασία μου. Αν το είχα κάνει, δεν θα την δέχονταν κανένα σχετικό περιοδικό. Τα περιοδικά για τα οποία μιλάω είναι διεθνή, και για να εγκριθεί ένα άρθρο σε αυτά περνάει από επιτροπές ειδικών ανα τον κόσμο. Οι Ελλαδίτες ιστορικοί ακαδημαϊκοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι σε δημοσιεύσεις, πάτος, διότι κάθε άρθρο απαιτεί μήνες ή χρόνια σοβαρής εργασίας.

    Σε πολλά καυτά και σοβαρά ζητήματα αυτό που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα δεν είναι η ιστορία, αλλά το πασάλειμμα και η επανάληψη ιδεολογημάτων, προπαγάνδας και ιδεοληψιών. Η προσέγγιση του μέσου Έλληνα πολίτη και ακαδημαϊκού στην Ελληνική ιστορία είναι βαρβαρική. Έτσι πιάσαμε πάτο. Ανιστόρητοι, βαρβαρόφρονες, πάμε προς το τέλος μέσα σε 10-20 χρόνια.

    Σήμερα 25 στα εκατό βρέφη στη χώρα είναι ισλαμάκια. Όπως λέει η έρευνα Κατσανέβα, σε 8 με 12 χρόναι θα έχουμε 50% βρέφη ισλαμάκια. Αυτά είναι τα έργα του κάθε παρα-Φίλη που κυβερνά. Μόνο τον Γεωργιάδη που τον έθαβα άκουσα να μιλάει σοβαρά για το δημογραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.