4/5/16

Όταν η Τουρκία δείχνει ποια είναι η Ελλάδα

Η ισχύς της οικονομίας μιας χώρας δεν φαίνεται μόνο από την ευτυχία των αριθμών που τη συνοδεύουν, συχνά με αμφισβητούμενα περιεχόμενα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν είτε τα πολιτικά συμφέροντα των κυβερνήσεων, είτε τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα άλλων κυβερνήσεων και υπερεθνικών οντοτήτων (ΕΕ, Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κλπ).
Η ισχύς της οικονομίας φαίνεται πιο καθαρά στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι άλλοι τη χώρα σε επίπεδο, κυρίως, ισχύος. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η πραγματική και όχι εκείνη των αριθμών, φαίνεται πιο καθαρά στον τρόπο, που οι γείτονές της αντιμετωπίζουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Από την Αλβανία και τη Βουλγαρία μέχρι τα Σκόπια και την Τουρκία.
Αυτή η τελευταία δεν είναι και η πιο δημοκρατική χώρα στον κόσμο και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί, ότι νοιώθει ασφαλής συνορεύοντας μαζί της. Είτε αυτός είναι η Συρία, είτε η Ρωσία, είτε το Ιράν, είτε η Αρμενία ή η Γεωργία.
Η γειτονική χώρα έχει μια πάγια εξωτερική πολιτική επιθετικότητας, χωρίς να απειλείται από κανέναν εκτός από τους Κούρδους του ΡΚΚ και από τις οθωμανικές ιδεοληψίες της. Στα πλαίσια αυτά, και με σταθερή πολιτική αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων της, η Τουρκία ακολουθεί μονίμως το ίδιο σχέδιο: Επιτίθεται για να αποκτήσει αυτά που διεκδικεί κάθε φορά όταν βλέπει ότι το υποψήφιο θύμα της βρίσκεται σε αδυναμία.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Einai kalo to arthro alla Θα ήθελα να πάω την συζήτηση αλλου γιατί δυστυχώς βλέπω πως και εσείς έχετε παρασυρθεί κάπως από τις μειωμένες ροές λαθρομεταναστών!

    Οι ροές έχουν μειωθεί αλλα όλοι όσοι μένουν εγκλωβίζονται στα νησιά! Στα ελληνικά νησιά αυτή τη στιγμή δημιουργούνται οι συνθήκες ακρωτηριασμού της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυτή τη στιγμή είναι 8212 άτομα. Τον Απρίλιο μπήκαν 3450 που αντικειμενικά δεν είναι πολλοί το πρόβλημα είναι ότι εγκλωβίστηκαν στα νησιά! Τον Μάιο μέχρι τις 2 Μαΐου μπήκαν 123 άτομα ενώ διάβασα σε μια εφημερίδα ότι έχουν μπει μέχρι σήμερα 267 άτομα! Άρα αυξήθηκαν οι ροές και όλοι αυτοί μένουν στα νησιά!

    Οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκια μάλλον πρέπει να χαρακτηριστούν ως ανέκδοτο γιατί είναι ζήτημα αν έχουν μεταφερθεί 500 άτομα απέναντι ενώ η μετεγκατάσταση στην Ευρώπη είναι ουσιαστική μηδενική και απλώς οι χώρες λέει θα πληρώνουν 250000 ευρώ το κεφάλι στην ΕΕ μάλιστα εφόσον δεν θέλουν να πάρουν λαθρομετανάστες! Επομένως όλοι πλέον θα μένουν στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

    Επιπλέον τα κέντρα φιλοξενίας είναι εντελώς αφύλακτα και χώροι κάθε πιθανής ανομίας, άλλωστε ξένοι δημοσιογράφοι κατέγραψαν τα αποτρόπαια που συμβαίνουν μέσα σε αυτά ενώ επιπλέον η ζωή των κατοίκων των νησιών γίνεται αφόρητη από τις ληστείες και τις επιθέσεις! Η αστυνομία είναι ανήμπορη να αντιδράσει και γιατί δεν έχει τι δυνάμεις πιθανότατα αλλα και γιατί οι υπουργοί προωθούν την ανομία.

    Αυτή τη στιγμή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε buffer zone. Δημιουργείται ένας πληθυσμός μουσουλμανικός που όλο και μεγαλώνει με μόνιμη κατοικία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ένας πληθυσμός που θα γίνει υποχείριο της Άγκυρας και θα μετατρέψει τα νησιά σε επέκταση της Τουρκίας όπως τόσα χρονια παλεύει η Τουρκια! Μιλάμε για εποικισμό! Ταυτόχρονα λόγω της ανυπόφορης ζωής είναι θέμα χρόνου οι ντόπιοι να αρχίσουν να εγκαταλείπουν το νησί τους αφού πλέον η κατάσταση θυμίζει αυτό που έγινε στην Ίμβρο και την Τένεδο όπου τα νησιά μετατράπηκαν πρώτα σε φυλακες ώστε να γίνουν χώροι εγκλήματος και να αναγκαστεί ο ντόπιος πληθυσμός να φύγει! Απλώς αυτή τη φορα είναι άμεσος συνεργός η ελληνική κυβέρνηση!

    Καλο είναι το θέμα να επιστρέψει στην επικαιρότητα γιατί οι άνθρωποι στα νησιά περνάνε μεγάλο λούκι! Οι Syrizaioi μπορεί να νοιάζονται για το Κολωνάκι και τα εξάρχεια αλλα εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορούμε για την ακριτική Ελλάδα και αυτή τη στιγμή δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ακρωτηριασμού της πατρίδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο το Αιγαίο ψήφισε Σύριζα...τώρα τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.