14/5/16

«Mηχανική βλάβη»

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο απέδωσε χθες σε «μηχανική βλάβη» την συντριβή του επιθετικού ελικοπτέρου AH-1W Super Cobra.
Προφανώς προκαλείται βλάβη όταν δεχθείς πλήγμα από κατευθυνόμενο βλήμα ενός MANPADS 9K310 Igla-1

e-amyna

9 σχόλια:

  1. Πάντα τέτοια γενοκτονοι τρομοκρατες τουρκοι (ναι,με τ μικρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το MANPAD άραγε παρεδόθη επισήμως στους Κούρδους ή είναι λεία από αυτά που έστειλαν προσφάτως οι Αμερικάνοι στην ISIS ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το Igla δεν προέρχεται από παρίδα με δώρα από τον θείο Βλαδίμηρο (που είναι το πιο προφανές), θα μπορούσε να προέρχεται από οπουδήποτε. Ακόμη ίσως και κλεμμένο από Τουρκικές αποθήκες, αφού το όπλο χρησιμοποιήται και από Τουρκικές ΕΔ.

    Το τσάκισε στα δύο το Super Cobra (φαίνεται να το βρήκε ακριβώς στην εξαγωγή καυσαερίων των κινητήρων) αφού όπως δείχνει και το βίντεο, από τη στιγμή που αποκόπηκε όλη η ουρά σαν να ήταν χάρτινη, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Ούτε αντίμετρα (αν είχαν) πρόλαβαν να αναπτύξουν, ούτε κατάλαβαν από που τους ήρθε.

    ...και σίγουρα δεν ήταν ευκαιριακός στόχος που παρουσιάστηκε ξαφνικά, αφού όλη νύχτα οι Κούρδοι χτυπούσαν με πυρά στρατόπεδο Τούρκων καταδρομέων, και με το πρώτο φως κλήθηκε ελικόπτερο για να παράσχει πυρά. Ε, εκεί του την είχαν στήσει και το περίμεναν, οπότε όταν εισήλθε εντός παραμέτρων βολής πυροδότησαν και πήγαν ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι δύο διαφορετικά περιστατικά.Το ελικόπτερο που καταρρίπτεται στο βίντεο των Κούρδων είανι τύπου Τ-129 ΑΤΑΚ το ¨καμάρι" της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.Το βίντεο(DHA) δείχνει ελικόπτερο τύπου Κόμπρα που πέφτεθι σε κατοικημένη περιοχή.Πολύ απλά το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο για μια ακόμη φορά κρύβει την αλήθεια για τις συνέπειες του Βρώμικου Πολέμου σε Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν και για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του PKK. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γρέγος Ακρίτας,

      Δεν ξέρω σε ποια διαφορετικά (?) βίντεο αναφέρεσαι. Στο βιντεο που βρισκεται στο λινκ www.youtube.com/watch?v=JCM3d4nkUmk το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες, το ελικόπτερο που δέχεται πλήγμα από το Igla των Κούρδων είναι AH-1W Super Copra και όχι T-129 ATAK όπως ισχυρίστηκες πριν. Ακόμη κι αν η χαρακτηριστική σιλουέτα του Cobra δεν μπορεί να αναγνωριστεί από τους περισσότερους, παρατήρησε πως το κύριο στροφείο είναι 2φυλο αντί 5φυλο όπως του ATAK.

      Διαγραφή
  5. 1) http://www.haberler.com/cukurca-da-2-si-pilot-8-asker-sehit-dustu-2-8433699-haberi/ To βίντεο που εδωσαν οι Τουρκικές αρχές για την πτώση του Cobra με αιτία την μηχανική βλάβη

    2)https://www.youtube.com/watch?v=nu2ZRnAJXXM στο δεύτερο μέρος κατάρριψη Σινούκ η οποία και δεν καταγράφηκε πουθενά απο το Τουρκικό Γενικό επιτελείο

    3) Στο εν λόγω βίντεο των Κούρδων αν παρατηρήσεις καλά θα ιδείς οτι τα οτι το κύριο στροφείο μόνο 2φυλο δεν είναι

    4)https://www.youtube.com/watch?v=MuVWcAOZkxs και δες και το στροφείο του TAI T-129 εν πτήσει.Θα ιδείς την καταπληκτική του ομοιότητα ειδικά σε συγκεκριμένη γωνία λήψης ανάλογης με αυτής του βίντεο των Κούρδων

    Τέλος δεν το ισχυρίζομαι εγώ μόνο.Πρώτα διάβασα δημοσίευμα του onalert και μετά το έψαξα λίγο περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γρέγος Ακρίτας,

    Επειδή προφανώς δεν έχεις σωστή ενημέρωση και σίγουρα δεν αναγνωρίζεις σωστά τα πτητικά μέσα, να σε πληροφορήσω ότι:

    1) Αυτό που με τόσο σιγουριά μου παρουσιάζεις ως "Τουρκικό Σινούκ" που δήθεν καταρρίφθηκε, αλλά δήθεν δεν καταγράφηκε πουθενά, είναι στην πραγματικότητα Αμερικανικό CH-46 Sea Knight (δηλαδή τύπος ελικοπτέρου που ποτέ δεν διέθεταν οι Τούρκοι) που χτυπήθηκε στο Ιρακ το 2007. Με λίγα λόγια, μούφα βίντεο δήθεν "Τουρκικού Σινούκ"...

    2) Σε κανένα από τα ανωτέρω βίντεο που επικαλείσαι δεν φαίνεται Τουρκικό T-129 ATAK να δέχεται πλήγμα. Προτείνω να ενημερωθείς καλύτερα και να ξαναδείς το βίντεο με το πρόσφατα δημοσιευθέν βίντεο κατάρριψης του Τουρκικού ελικοπτέρου από Κουρδικό Igla και θα διαπιστωσεις οτι είναι AH-1W Super Cobra. Μην επιμένεις λοιπόν σε κάτι που είναι τόσο προφανές.

    3) ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δημοσιευεται από τον χρήση "Kurdistan" στο Youtube είναι προπαγάνδα (και μάλιστα κακοφτιαγμένη) για να χάφτουν οι αδαείς. Είναι αποδεδειγμένος απατεώνας που συλλέγει ότι πιο άσχετο βίντεο υπάρχει, το επενδύει με δικούς του (άσχετους) υπότιτλους και το ξαναπασάρει ως "ΣΟΚαριστικό" ντοκουμέντο. ΟΚ, ίσως οι άσχετοι τσιμπάνε και χάφτουν παραμυθι (δικαιολογημένα διότι δεν ξέρουν), αλλά αν έχεις γνωσεις, θα διαπιστωσεις ευκολα την απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Unknown Δεν γνώριζες το βίντεο του τουρκικού στρατού για την πτώση του Cobra απο μηχανική βλάβη.Το βίντεο των Κούρδων κυκλοφόρησε προς διάψευση των τουρκικών αυτών ισχυρισμών.Ως επίσης θα διαπίστωσες τα όσα αναφέρεις τυγχάνουν σοβαρής αμφισβήτησης,φυσικά και δεν θα επαναλάβω τα όσα ανωτέρω παρέθεσα.

    Σε ευχαριστώ για την διόρθωση σου αναφορικά με το Σινούκ, για τις παραινέσεις σου και για τις συμβουλές σου.Ενημερωτικά ειδικός δεν είμαι ούτε εχω σκοπό εμβαθύνω περισσότερο στο αντικείμενο.Οπως θα διαπίστωσες όμως οι πηγές μου και σε αυτό το ζήτημα, ήσαν πέραν απο της μίας, αυτό λέγει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Γρέγος Ακρίτας,

    Αγαπητέ, δυσκολευομαι να ακολουθήσω τον ειρμό σου.

    Αρχικά, υποστήριξες οτι το ελικόπτερο που έριξαν οι Κούρδοι πριν λίγες ημέρες στις 13 Μαϊου, ήταν T-129 ATAK και όχι AH-1W Cobra όπως γραφτηκε στα μέσα. Παρ΄όλα αυτά, το ένα και μοναδικό βίντεο από το περιστατικό της 13ης Μαϊου, δείχνει σαφέστατα AH-1W Cobra.

    Όταν εν συνεχεία σου ζήτησα να δικαιολογήσεις τους ισχυρισμούς σου και να δείξεις και σε εμάς το (κατά την δική σου γνώμη) βίντεο με το καταριφθεν (?) T-129 ATAK, με παρέπεμψες σε κάποιο διαφημιστικό σποτ της κατασκευάστριας εταιρείας - καμία σχέση.

    Εν συνεχεία, σου εξήγησα οτι στο βίντεο που αποδεσμευσαν οι Κούρδοι στις 13 Μαϊου, δεν είναι δυνατό να μπερδέψει κανεις το AH-1W Cobra me T-129 ATAK, διότι πως να τοκάνουμε είναι πολύ διαφορετικά. Μάλιστα, σου ανέφερα οτι το μεν AH-1W Cobra έχει 2-φυλο κύριο στροφείο (όπως ακριβώς φαίνεται στο βίντεο με το ελικόπτερο που δεχεται το πλήγμα του Igla), ενώ το T-129 ATAK έχει 5-φυλλη κύριο στροφείο - παρ΄όλα αυτά, για κάποιο λόγο επεμεινες μη μπορώντας να διακρίνεις διαφορα.

    Τέλος, οι πηγες από όπου αντλείς την πληροφόρησή σου, προφανώς δημοσίευσαν λάθος πληροφορίες (είτε εσκεμμένα είτε επειδή δεν είχαν ιδέα) και προφανώς παρασύρθηκες και μου έδειξες άλλα αντι άλλων όπως πχ το υποτιθέμενο "Τουρκικό Chinook" κλπ από το κανάλι του συγκεκριμένου χρήστη στο Youtube που έχει κάνει χόμπυ την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    Από όσο μπορώ να γνωρίζω, μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί Τουρκικό T-129 ATAK από Κουρδικά πυρά. Σε επίπεδο δοκιμών και αξιόλογησης του τύπου, οι Τούρκοι είχαν απλώλειες αλλά ποτέ μέχρι σήμερα οι Κούρδοι δεν χτύπησαν T-129 ATAK - αυτό σημαίνει οτι ο αρχικός σου ισχυρισμός (προιόν ίσως παραπληροφόρησης από τις πηγές σου?) δεν ευσταθεί. Εάν παρ΄όλα έχεις να δείξεις κάποιο χειροπιαστό στοιχείο πε΄ραν αμφισβήτησης, είσαι ευπρόσδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.