4/6/16

Επιχειρείν στη χώρα των θαυμάτων

Του Γιάννη Κουζηνού
Ο κύριος Francisco είναι 42 ετών είναι παντρεμένος με την Marian και μαζί της έχει 2 κόρες. Δίδυμες. Την Genesis και την Alexandra. Μπορείτε αν θέλετε να του αλλάξετε το όνομα, την ηλικία η ακόμα μπορείτε να τον έχετε στο μυαλό σας σαν εργένη. 
Αν θέλετε πάλι να εκνευρίσετε αφάνταστα τον ομοφοβικό Μαδούρο, μπορείτε να τον σκέφτεστε σαν ομοφυλόφιλο που μένει με τον σύντροφό του. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο ίδιος μπορεί να είναι ένα πλάσμα που γεννήθηκε στην φαντασία μου για τις ανάγκες αυτού του κειμένου αλλά η ιστορία του που θα σας περιγράψω περιέχει μόνο αληθινές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες στην Βενεζουέλα. 
Άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν μια επιχείρηση ζωντανή, μικρή η μεγάλη, από ένα αρτοποιείο και μια μικρή βιοτεχνία μέχρι τα εργοστάσια παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων. Αυτή είναι η ιστορία του Επιχειρείν στην χώρα των θαυμάτων.
Ο κύριος Francisco έχει μια βιοτεχνία που απασχολεί 30 εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες Βενεζολάνους. Όλοι με την ασφάλειά τους και τις παροχές που προβλέπει η νομοθεσία στην χώρα. 
Ο κύριος Francisco δεν έχει το δικαίωμα να απολύσει κανέναν από αυτούς τους εργαζόμενους για κανέναν λόγο, ακόμα και αν απειληθεί η σωματική του ακεραιότητα, αν δεν ακολουθήσει μια απίστευτα χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, αιτιολογώντας και αποδεικνύοντας τον λόγο που τον έκανε να θέλει να απομακρύνει κάποιον από τους εργαζόμενους. 
Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας και μέχρι να βγει η απόφαση είναι υποχρεωμένος να κρατά τον εργαζόμενο στην δούλεψή του ακόμα και αν αυτός επιχείρησε να του σπάσει το κεφάλι. 
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μιλήσει κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς ο ίδιος πολλές φορές έπεσα θύμα εκμετάλλευσης από πραγματικά κακούς εργοδότες, αλλά είναι προφανές ότι εδώ κάτι δεν λειτουργεί σωστά και δίκαια και για τις δύο πλευρές.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.