21/6/16

Κύπρος: Νεκροί δυο δασοπυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες - για τρίτη ημέρα μαίνεται η καταστροφική φωτιά στην περιοχή της Σολέας

Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά που έχει κάψει 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους - Στη μάχη εκτός από πτητικά μέσα από Ελλάδα και Ισραήλ και εκατοντάδες εθελοντές
Λευκωσία 
Έχασε τη ζωή του και δεύτερος δασοπυροσβέστης, μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου, το οποίο συμμετείχε στην τεράστια κινητοποίηση των κυπριακών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου.
Πρόκειται για τον 44χρονο Μάριο Αριστοτέλους, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από το δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη 49χρονος δασοπυροσβέστης. Στο μεταξύ σε ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. 

Από την πυρκαγιά έχουν καεί μέχρι στιγμής 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σε τρία μέτωπα, κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης., ενώ εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνθηκε για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Παράλληλα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα της Κύπρου ενώ στην προσπάθεια συμβάλουν πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Εδώ να σημειώσουμε πως στη μάχη για την κατάσβεση, έχουν ριχτεί και εκατοντάδες εθελοντές.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.