1/6/16

Θετικό κλίμα για το Κυπριακό στην Ευρώπη

Σε συνέχεια των επαφών του στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε το απόγευμα, στις 6:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σούλτς, όπως έπραξαν χθες, τόσο η Καγκελάριος Μέρκελ, όσο και οι υπόλοιποι δύο θεσμικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, οι πρόεδροι της κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, επαναβεβαίωσε την έμπρακτη στήριξη του στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.
  Κυριάκος Πομηλορίδης

Στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου Αναστασιάδη βρέθηκαν και όλο το πλέγμα των ευρωτουρκικών σχέσεων. Από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το μεταναστευτικό μέχρι τους εκβιασμούς Ερντογάν στο θέμα της απελευθέρωσης της Βίζας για τους τούρκους υπηκόους. Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπενθύμισε τις πάγιες κυπριακές θέσεις, εξασφαλίζοντας την κατανόηση αλλά και την θετική ανταπόκριση όλων των συνομιλητών του.

Κατανόηση υπήρξε και για την έντονη αντίδραση του προέδρου στα όσα απαράδεχτα μεθοδεύτηκαν, από την ʼγκυρα και τη Γραμματεία των Η.Ε στη Κωνσταντινούπολη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ωστόσο, ακόμα και σήμερα, δύο μέρες πριν από το τετ α τετ με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά το οποίο αναμένεται να καθορίσουν την επόμενη συνάντηση τους στο πλαίσιο των διακοινοτικών συνομιλιών, χαρακτήρισε εκ νέου υπερβολική και άδικη τη απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη.

«Ήταν υπερβολική και άδικη. Αναμφίβολα η διακοπή της διαδικασίας λύσης με αυτές τις δικαιολογίες δεν είναι καλό πράγμα», ανέφερε.

Στο μήνυμα του για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της λεγόμενης προεδρίας του Ψευδοκράτους ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως μετέφερε σε όλο τον κόσμο το δίκαιο αίτημα των τ/κ, να τύχουν όπως είπε αποδοχής ως ένας λαός που θα ζήσει σε αυτά τα μέρη με το κεφάλι ψηλά, τίμια και με ασφάλεια, κατά την έκφραση του πάντα.

«Θέλετε να τύχετε αποδοχής ως ένας λαός που θα ζήσει σε αυτά τα χώματα με ψηλά το κεφάλι, τίμια, με ασφάλεια, μακριά από μελλοντικές ανησυχίες, ως άνθρωποι ίσοι και ελεύθεροι», είπε.

Χθες εξάλλου ο κατοχικός στρατός τέλεσε τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων στο θύλακα των Κοκκίνων.
Σύμφωνα με των τ/κ τύπο στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ψευδό-πρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους και ο Διοικητής του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.