17/6/16

Πρόεδρε Σώπασε. Πρόεδρε Άκουσε


Του Γιάννη Κουζηνού
Ο πρόεδρος Μαδούρο όπως και ο προκάτοχός του μιλάει πολύ. Λέει πολλά και τις περισσότερες φορές τα λόγια του είναι πυροτεχνήματα για εσωτερική κατανάλωση που θα μεταδοθούν σε εθνικό δίκτυο σε όλες τις τηλεοράσεις της χώρας. Τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί μια παράξενη στροφή στην ρητορική του, αφού χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα καλό πρόεδρο και ότι θα μπορούσε να συνομιλήσει μαζί του αν τον αντιμετωπίσει με σεβασμό. Παράξενη στροφή αν θυμηθούμε τις αμέτρητες φορές που ο Μαδούρο έχει επιτεθεί στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με γλώσσα κυριολεκτικά πεζοδρομίου και κατονομάζοντας τον σαν κύριο υπεύθυνο των δεινών που περνάει η Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος Μαδούρο όπως και ο προκάτοχός του μιλάει πολύ.
Από την στιγμή που η πλειοψηφία του κοινοβουλίου άρχισε να κινεί τις διαδικασίες για την διενέργεια δημοψηφίσματος ανάκλησής του από το προεδρικό αξίωμα στην μέση της θητείας του, όπως το σύνταγμα προβλέπει, καθημερινά εξαπέλυε απίστευτες επιθέσεις προς την αντιπολίτευση ονομάζοντας τους απάτριδες, προειδοποιώντας ότι θα καταργήσει το κοινοβούλιο των προδοτών και έχει τονίσει αμέτρητες φορές σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα ανάκλησης μέσα στο 2016. 
Την διαδικασία του δημοψηφίσματος την ξεκινάει όπως είναι φυσικό η αντιπολίτευση και υπεύθυνο για την σωστή διενέργειά του είναι το CNE-Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, που υποτίθεται είναι η ανεξάρτητη αρχή για την διενέργεια όλων των εκλογικών διαδικασιών και δημοψηφισμάτων στην χώρα.
για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.