18/6/16

Παντελής Σαββίδης: Brexit-Grexit και το κακό συναπάντημα (του ΣΥΡΙΖΑ)

Την 1η Ιανουαρίου 2000, την αυγή δηλαδή της νέας χιλιετίας, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνονταν μεταξύ των χωρών που εισέρχονταν στη ζώνη του ευρώ. Και η ελληνική κοινωνία έφερε βαρέως το γεγονός ότι ένας ιστορικός λαός που έδωσε στην Ευρώπη το όνομά της, έμενε εκτός του νέου ευρωπαϊκού νυμφώνος. Αλληλοπαρηγορούμασταν ότι τον επόμενο χρόνο θα τα καταφέρναμε, χωρίς να γνωρίζουμε, ως κοινή γνώμη, τη δημιουργική λογιστική που θα εφαρμοζόταν για να σημειώσουμε άλλη μια ελληνική επιτυχία.

Στο βασίλειο των ψευδαισθήσεών μας, βεβαίως. Διότι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ, τότε) και στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η Ελλάδα εισήλθε με πολιτικά κριτήρια. Δεν ικανοποιούσε τις προϋποθέσεις.
Με την ίδια ευκολία που διαμορφώσαμε, τότε, έναν ανεξήγητο και αβάσιμο ενθουσιασμό, διαμορφώνουμε και σήμερα έναν επίσης επικίνδυνο ευρωσκεπτικισμό με αφορμή την ελληνική κρίση και το αναμενόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση. Και, βεβαίως, ενός κακού ιστορικού συναπαντήματος με ό,τι καιροσκοπικό διέθετε η ελληνική κοινωνία.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

4 σχόλια:

  1. Κλασικό εθνομηδενιστικό άρθρο που πλασάρεται και ως έχων πατριωτική χροιά, ειδικά ο Σαββίδης έχει γίνει μαιτρ της κοτσανολογίας, τώρα που σβήσαν τα φώτα της τηλεόρασης και φύγαν από το πλανο οι διανοούμενοι και οι καθηγητές που λαμπρύναν με την παρουσία τους τις εκπομπές του κάνει μπαμ η κοτσανολογία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση μπορεί να έχει τοΒREXIT με το κακό συναπαντημα τού ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο "ποιητής" γνωρίζει.
    Ή σύγκριση βεβαίως της δημοκρατίας στην Ελλάδα με την ΕΕ προσεγγίζει την άποψη περί δημοκρατίας του Ναζιστη μέ τό Καροτσάκι.
    Οι Ευρωλαγνοι πού μασαγανε τόσα χρόνια τα 200 δις πού αναφέρει ο καλλιτέχνης τώρα μας πουλάνε το παραμύθι ότι θά τα αλλάξουν όλα στην ΕΕ καί θα υπάρξει η αναγνώριση και προστασία των εξωτερικών μας συνόρων και θα εκδημοκρατιστει ο "σακάτης" και όλη ηΕΕ.Αλλωστε δεν έχουμε καμία τύχη εκτός αφού πρώτα φρόντισαν με την βοήθεια του Φιλοτομαριστικου αυτού λαού (κατά πλειοψηφία) να εξαφανίσουν την Υφαντουργία,Καπνοβιομηχανια και οτιδήποτε παραγωγικό στοιχείο.
    Τα καθικια μέχρι καί τήν Γεωργία -Κτηνοτροφια διέλυσαν.
    Τελικά ενα πράγμα φαίνεται πολύ καθαρά,αφενος ή αύξηση των απελπισμενων και αφετέρου το θράσος των βολεμενων-Κονομιμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
    Οσον αφορά τους ευρωλάγνους και τους δραχμολάγνους μοιράζονται και οι δυο την ίδια ανοησία στο βαθμό που προσδίδουν σ΄αυτό το ψευτοδίπολο ιεδεολογικά και υπαρξιακά χαρακτηριστικά και θεωρούν οτι η πνευματική -και μετά οικονομική- μας κατάντια οφείλεται σε κάποια απο αυτές τις δύο εκδοχές.
    Επίσης παρατηρώ πως και οι δύο ομάδες οπαδών ενδιαφέρονται μόνο για το υλικοοικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχοντας έτοιμες τις μαγικές λύσεις που θα μας βγάλουν απ την κρίση... Ουαουυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθέτω βασίμως ότι ο αρθογράφος είναι ο μοναδικός στον κόσμο που υποστηρίζει ότι "το αναμενόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση..... διαμορφώνει σήμερα (στην Ελλάδα) έναν επίσης επικίνδυνο ευρωσκεπτικισμό".

    Η αλλιώς από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.