24/6/16

BREXIT, η ημέρα της ανεξαρτησίας

Μεγάλη ήττα για τη γερμανική Ευρώπη, από μια χώρα που αψήφησε την καταστροφική ισχύ των αγορών και των λοιπών τοκογλυφικών κεφαλαίων

8 σχόλια:

 1. Να πάρουν την σημαία τους και να πάνε εκεί από όπου ήρθαν!
  Η Ευρώπη λυτρώθηκε από ένα κακό σπυρί.

  Υ.Γ. Βέβαια και η σημαία τους θα αλλάξει, όταν ως φαίνεται, θα αποκτήσει την ανεξαρτησία της η Σκωτία, η οποία (προφανώς και λόγω υψηλότερου πολιτιστικού επιπέδου) επιλέγει να είναι με εμάς, Ευρωπαϊκή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. >προφανώς και λόγω υψηλότερου πολιτιστικού επιπέδου<

   Η Σκωτία; Γιατί; Πώς το εννοείς;

   Διαγραφή
  2. Είναι μια γενική εντύπωση που έχω για τούς Σκώτους, από τις λίγες επικοινωνίες που έτυχε να έχω και με τούς δύο λαούς. Δεν έχω αναλυτικό αιτιολογικό, αλλά τούς είδα, κατά μέσον όρο ας το πώ, πιό κοντά στην Κλασσικό Εληνικό πολιτισμό. Άλλωστε και ως επιβεβαίωση, ακόμα και η διάθεσή τους να συνυπάρχουν με την Ευρώπη δείχνει μιαν ωριμότητα, ας την πώ και πολιτιστική και πολιτική. Έτσι απλά λοιπόν.

   Διαγραφή
  3. Προσωπικές σου απόψεις, γι αυτό δεν θα έβλαπτε να προτάσσεις ένα "κατά την άποψή μου".

   >Άλλωστε και ως επιβεβαίωση, ακόμα και η διάθεσή τους να συνυπάρχουν με την Ευρώπη δείχνει μιαν ωριμότητα<

   Από πού κι ως πού; Πάλι κατ' εσέ.

   Διαγραφή
  4. Μάλιστα. Βεβαίως αποκλειστικά κατά την γνώμη τού γράφοντος. Μπορώ να προσθέσω ότι «κατά την άποψή μου, όταν σχολιάζουμε, προφανώς γράφουμε πάντοτε απόψεις μας και θεωρούσα πάντοτε ως αυτονόητη την σχετική ρήτρα και μη χρήζουσα ιδιαίτερης αναφοράς. Αντιθετα, υποχρέωση αναφοράς, νομίζω, υπάρχει όταν εισφέρουμε κάτι ως πληροφορία, οπότε υποχρεούμαστε να αναφέρουμε την πηγή ˙ ή έστω την γενική έκφραση “σύμφωνα με πληροφορίες μου, των οποίων την πηγή επιφυλάσσομαι να δηλώσω”».
   Αυτά λοιπόν, πάντοτε κατά την άποψή μου .
   Κατά τα λοιπά ευχαριστώ και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

   Διαγραφή
  5. Όταν η Αγγλία ανέπτυσσε πολιτισμό και δη πολιτικό, οι Σκώτοι ζούσαν ακόμη σε ημιάγρια κατάσταση στα βουνά των.

   Έργο των Άγγλων είναι η μετάβαση από την απόλυτο μοναρχία στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δι' εξελίξεως (evolution), χωρίς επανάσταση (revolution), ;όπως έγινε π.χ. στην Γαλλία. Στην Αγγλία πήγαιναν και Γάλλοι (π.χ. Montesquieu, de Tocqueville), για να μελετήσουν το πολιτικό και νομικό της σύστημα. Οι Σκώτοι ήσαν ο πτωχός συγγενής, γι αυτό φθονούσαν πάντα τούς προηγμένους κατά πολύ Άγγλους.

   Μα και η Βρετανική Αυτοκρατορία, πάνω στο βρετανικό (λέγε αγγλικό) ναυτικό βασίστηκε και όχι στα ... γίδια των Σκώτων.

   Γι αυτό μού έκανε εντύπωση που έγραψες ότι έχουν "υψηλότερο πολιτιστικό επίπεδο".

   Καλό Σαββατοκύριακο.

   Διαγραφή
 2. Τα 5 εκατομμύρια ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής ήταν αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές,Πακιστάν,Τουρκία κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μία μεγάλη πορεία διεθνούς λεηλασίας των πλουτού σχεδόν όλων των χωρών της υφηλίου αλλά και θέσπισης ισχυρότατων θεσμών εντός της νήσου, έχει την ικανότητα και απεριόριστες οικονομικές και πολιτικές δυνατότητες να πορευτεί στο μέλλον και να απορροφήσει ταχύτατα τις όποιες αναταράξεις λόγω του μισού Brexit που αποφάσισε. Το υπόλοιπο ήταν ήδη πραγματικότητα λόγω της μη ένταξης στην Ευρωζώνη.

  Αυτή που δεν έχει καμμία απολύτως δυνατότητα να ξεπεράσει το χτύπημα είναι η Γερμανική μαφία των Βρυξελλών που καθοδηγείται από μία αμόρφωτη Ανατολικογερμανίδα καγκελλάριο και ένα κομπλεξικό και μισάνθρωπο υπουργό Οικονομικών. Σιγά τα λάχανα δηλαδή από πολιτική ισχύ και κουλτούρα.

  Και αυτή την φορά οι Αμερικάνοι δεν έχουν πλέον την δύναμη να σώσουν το δίδυμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.