20/8/16

B. Yildirim: Η Τουρκία θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Συρία

Η Τουρκία θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στη συριακή κρίση μέσα στους έξι επόμενους μήνες ώστε η σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα να μην διασπαστεί εθνοτικά, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim.
Η Δαμασκός κατάλαβε πως οι Κούρδοι καθίστανται "απειλή και για τη Συρία", δήλωσε ακόμη ο Yildirim στην πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στα χωρίς προηγούμενο πλήγματα της συριακής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των Κούρδων στη Χασάκα (βορειοανατολική Συρία).
"Είναι μια καινούρια κατάσταση" και "είναι σαφές πως το (συριακό) καθεστώς κατάλαβε πως η δομή που οι Κούρδοι επιχειρούν να διαμορφώσουν στον βορρά (της Συρίας) έχει αρχίσει να καθίσταται απειλή και για τη Συρία", δήλωσε ο Yildirim αναφερόμενος στην προσπάθεια των Κούρδων να συνδέσουν τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους από την άλλη πλευρά των τουρκικών συνόρων.
Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη σε ομάδα δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη πως, αν και ο σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad θα μπορούσε να έχει κάποιο ρόλο στην προσωρινή ηγεσία, δεν πρέπει να έχει ρόλο σ' αυτή στο μέλλον.
Επίσης ο τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε πως οι ΗΠΑ είναι "στρατηγικός εταίρος μας, όχι εχθρός μας" και κάλεσε να εξαλειφθούν οι εντάσεις σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δοκιμάζονται από το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Καποια θεματα αξίζουν σχολιαςμου
    Δλδη αν τους δώσουν τον ιεροκήρυκα θα ξανά αλλάξουν πορεία και θα γίνουν ολα μέλι γάλα στις σχεσεις τους?
    Τωρα τον Άσαντ τον αποδέχονται ..αλλα για λιγο και οχι για πολυ?
    Οι κουρδοι ποιους συμμαχους εχουν γιατι το ξανθό γένος σαν να τους κανει την πάπια τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.