1/9/16

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για το διογκωμένο έλλειμμα του 2009

Νέα διάσταση στην υπόθεση Γεωργίου
Βασιλική Κόκκαλη
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλοίωση των στοιχείων και για μυστηριώδεις... διαρρήξεις
Μετά την πρόσφατη αναίρεση της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, νέο δικαστικό κεφάλαιο ανοίγει για το συγκεκριμένο θέμα μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και ζητεί την απόδοση ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές προκύψει από την έρευνα ότι υπάρχουν.

Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου διαβίβασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλία Ζαγοραίο δυο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που αναφέρονται σε παρασκήνιο που έλαβε χώρα σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Το πρώτο δημοσίευμα με ημερομηνία 29 Αυγούστου έχει τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το δεύτερο με ημερομηνία 31 Αυγούστου έχει τίτλο: «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί με την παραγγελία της προς τον κ. Ζαγοραίο να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον πρόσφατα αναιρέθηκε η απαλλαγή του κ. Γεωργίου, πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009. Μάλιστα, η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πλέον, η υπόθεση Γεωργίου προσεχώς θα κριθεί - και πάλι- από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο έγινε μετά από σχετική πρόταση της κ. Δημητρίου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Πολυ φοβάμαι οτι θα αποτελέσει τελικα ενα ατού διαπραγμάτευσης στον τσιπρα και μονον,με τη γνωστή κατάληξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.