23/9/16

Ο Πάνος Καμμένος βράβευσε τους καταδρομείς της Ζ ΜΑΚ που έσωσαν τον πιλότο του Apache

«Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους τρεις κομάντος της Ζ ΜΑΚ οι οποίοι διέσωσαν τον πιλότο του ελικοπτέρου Apache που κατέπεσε στην παραλία Βρασνών της Χαλκιδικής την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της πτώσης του ελικοπτέρου απέδειξαν πως η διάσωση του ταγματάρχη χειριστή του επιθετικού ελικοπτέρου δεν ήταν εύκολη. Ενώ ο συγκυβερνήτης του Apache κατάφερε και βγει γρήγορα, ο πιλότος εγκλωβίστηκε στο μισοβυθισμένο ελικόπτερο και σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία και την έγκαιρη επέμβαση των τριών κομάντος της Ζ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Πρόκειται για τον ΕΠΟΠ Λοχία Γεώργιο Σαπρανίδη, τον ΕΠΟΠ Λοχία Αθανάσιο Χριστοδουλάκο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Σταύρο Τζαβαριάν, ι οποίοι σήμερα έλαβαν το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως «διότι με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση του συνέβαλε στον απεγκλωβισμό του χειριστή του ελικοπτέρου ΑΗ-64D, το οποίο κατέπεσε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ-16» πλησίον της ακτής Βρασνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2016».





Απευθυνόμενος στους τρεις κομάντος της Ζ ΜΑΚ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε: «Θέλω να σας συγχαρώ για την εξαιρετική πράξη σας. Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας. Θερμά συγχαρητήρια, αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας».










Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Ο πλέον ανίκανος ΥπΕθΑ που έχει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα, έκανε και πάλι το θαύμα του, αποκαλύπτοντας ανοήτως τα ονόματα και φωτογραφίζοντας τα πρόσωπα στελεχών μιας από τις πιο νευραλγικές μονάδες των ειδικών δυνάμεων.

    Θα μπορούσε να έχει μια δικαιολογία ο ευτραφής στρατηγός του σπληνάντερου, διότι η σχέση του με την έννοια «ειδικές δυνάμεις» είναι ανύπαρκτη. Θα περίμενα όμως από την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου και δη αξιωματικούς που έχουν υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις, να γνωρίζουν την σημασία του OPSEC και της άκρας μυστικότητας που είναι απαραίτητο να καλύπτει την ταυτότητα αυτών των ανδρών.

    Οι σοβαροί στρατοί και οι ειδικές δυνάμεις που σέβονται τον εαυτό τους, δεν περιφέρουν δημοσίως τα πλήρη ονοματεπώνυμα και τα πρόσωπα των στελεχών τους, ούτε χαριεντίζονται ποζάροντας σε φωτογραφίες που θα διοχετευτούν στον Τύπο χάριν πολιτικής σκοπιμότητας. Θα έπρεπε η τελετή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, να μην καταγραφεί φωτογραφικά, να μην αναφέρονται ονόματα (ούτε καν τα αρχικά) και εάν δίδονταν φωτογραφίες στον Τύπο, τα πρόσωπα των στελεχών, τα διακριτικά βαθμού και σχολείων να έχουν καλυφθεί επαρκώς με μαύρο χρώμα - ούτε καν pixels.

    Προφανώς ο (βασιλιάς καρνάβαλος των στρατιωτικών μεταμφιέσεων) ΥπΕθΑ, την βρίσκει να φωτογραφίζεται πλάϊ σε άντρες με στολή (αυτή η διαστροφή έχει όνομα, αλλά δεν είναι του παρόντος), θεωρώντας ότι στέκοντας πλάϊ τους θα φανεί ισάξιός τους. Κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.