2/9/16

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της - Ρύθμιση για τα ΑΕΙ για την Περιστέρα

Με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά... νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως Εργαστηριακό Προσωπικό (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής - τομεάρχης Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, η εν λόγω «νομοτεχνική βελτίωση» πέρασε ενσωματωμένη σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση» που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η «βελτίωση» Φίλη πέρασε με «πονηρό τρόπο», ενώ είχε «αποκρουστεί» τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε κατηγορηθεί για κατάθεση «φωτογραφικής διάταξης» υπέρ της Περιστέρας Μπαζιάνα.
«Μάλιστα, τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ενα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, και όχι να περνάει “εν κρυπτώ και παραβύστω”'» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης στην Ολομέλεια.
Η ρύθμιση
«Η δεύτερη (σ.σ.: νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, όπου δίνουμε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.
«Είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ' ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”, όπως είχε κάνει τον Μάιο.
Επιπλέον, κατά περίεργη σύμπτωση, η συγκεκριμένη “νομοτεχνική βελτίωση” δεν έφτασε ποτέ στον χώρο από όπου τις προμηθεύονται οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών» σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Φίλη.
δημοκρατία

10 σχόλια:

  1. Η Περιστέρα άξιζε να γίνει καθηγήτρια πανεπιστημίου. Είναι και επαρκής στην διαπαιδαγώγηση. Έχουμε το αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια μας, μας κυβερνάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Περιστέρα όμως την ξεπερνά η Νατασα Καραμανλη,νηπιαγωγός, που πήρε διδακτορικό ιατρικής ΠΡΙΝ πάρει πτυχίο Ιατρικής και ειδικότητα θωρακοχειρουργού.




      (https://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/01/14/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1/

      http://www.tlife.gr/news/9/natasa/0-7410)

      Διαγραφή
    2. duke
      κάτι σου έχει διαφεύγει και λέω να στο θυμίσω.
      Ο ένας ήταν δεξιός, άρα, με βάση την προπαγάνδα που έχουν κάνει επί δεκαετίες οι επαγγελματίες του είδους αριστεροί, ικανός γι' αυτά.
      Ενώ ο άλλος είναι αριστερός, με αριστερή γυναίκα, άρα ηθικός είς του τετράγωνον, πρέπει να τα κάνει αυτά;
      Πού πήγε η ηθική της αριστεράς;

      Διαγραφή
    3. Duke το διδακτορικό αφορά αυτήν και τον καθηγητή της. Το καθηγητηλίκι αφορά τον λαό γιατί απ αυτόν πληρώνεται η Περιστέρα. Μη συγχέεις τα μήλα με τα χρώματα. Είναι άλλο να σου δίνει ένας καθηγητής διδκατορικό και άλλο με νόμο του κράτους να γίνεσαι καθηγήτρια πανεπιστημίου.

      Διαγραφή
  2. Εχω συνηθίσει στην εικόνα τουκαθε σύγχρονου έλληνα Πρόθυπουργου .Εχει γυναίκα στο πανεπιστήμιο και πολυ πλουςια πεθερικά ,τα δε παιδιά του πολυ προικισμένα και αυριανοί πρωθυπουργοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τσιπρας σου λεει κατι καλύτερο δεν μπορω να κανω ας φτιάξω την οικογένεια μου, τους φίλους μου και κανένα συγγενή οσο μου επιτρέπει ο λαός ,η αντιπολίτευση και οι ξένοι.Και οι τρεις φαίνεται οτι του επιτρέπουν και θα του επιτρέπουν για πολυ ακομα για τους δικούς τους λόγους και τις αδυναμίες ο καθένας...Αριστοτεχνικά εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του σύστηματος ως αντιεξουσιαστής στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό όπως και άλλα πολλά στοιχεία του πολιτικού βίου της χώρας μας είναι σημειολογία μιας ανύπαρκτης άρχουσας τάξης και ανίκανης-ανύπαρκτης γραφειοκρατίας. Ισχυρη άρχουσα τάξη και ισχυρη αποτελεσματική γραφειοκρατία απαραίτητα συστατικά των ισχυρών κρατών.
    Εδώ οι σύζυγοι πρωθυπουργών δεν έχουν άλλο τι να προσφέρουν από τη θέση τους, παρά πνίγονται απο ανασφάλεια, κομπλεξ και "μικροαστικό" οπορτουνισμό και επιθυμούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Πραγματική εικόνα παρακμής.
    Παρακμιακό ήθος που έχει διαποτίσει όλους μας, δυστυχώς, από λίγο εως πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω οτι ο νεποτισμός ειναι ίδιο του ελληνικού χώρου.Σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες και στα κράτη του υπαρκτού υπάρχει το ίδιον συμφέρον.Το κακό ειναι οτι στην Ελλαδα πλέον η εξουσία του πρωθυπουργού περιορίζεται ελέω νομικό οικονομικής κατοχής μονο στο βόλεμα των δικών του συγγενών ουτε καν των κομματικών συγγενών.
      Πλέον η εναλλαγή στην εξουσία και η πολιτική αντιπαράθεση ελέω κατοχής ειναι σε αυτά τα θέματα και θα ειναι για πολλα χρονια.Ολα τα αλλά ειναι στα χέρια των ξένων ! Το μεγάλο πρόβλημα και η παρακμή ειναι οτι η νομη της εξουσίας πλέον στην Ελλαδα ειναι για το ποιος θα βολέψει τη γυναικα του και θα τσιμπήσει κανένα φράγκο εφόσον τιποτα αλλο ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να κανει πλέον ο Ελλην πρωθυπουργός και καθε πρωθυπουργός στη ΕΕ.Δειτε τον Ιρλανδο με την Apple.Καταθληπτικη η οικονομικό νομική κατοχή της ΕΕ.Αυτο συμβαίνει και σε χώρες εκτός κρίσης η μαλλον σε χώρες που θα μπουν στο μέλλον στο κλαμπ της χρεοκοπίας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.