14/9/16

Όργιο "σπατάλης" στο ελληνικό δημόσιο, γι' αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι

Το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… "μετάλλιο" αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα "Ελλάδα", κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της "επισκόπησης δαπανών" που έχουν κάνει πολλά κράτη μέλη και επιχειρεί πλέον να διενεργήσει και το ΥΠΟΙΚ με στόχο να τις περιορίσει όπως το ίδιο δηλώνει κατά 10% μέσα στην επόμενη 2ετία.
Ωστόσο, η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών.  
Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στοιχεία  για την μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που συνεχίζει να αυξάνεται  κατά 1,5%, την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά.
Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο του capital αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "όργιο σπατάλης" χωρίς όμως να μας λέει που και πώς ακριβώς έχει γίνει η σπατάλη
    1,5% αύξηση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου δεν νομίζω να είναι η αιτία του "όργιου σπατάλης" και πάλι είναι πολύ γενικό αυτό το "μισθολογική δαπάνη" καλό θα ήταν να αναφέρει σε ποια υπουργεία / υπηρεσίες γίνεται το όργιο σπατάλης και με ποιο τρόπο δηλ. έξοδα εκτός έδρας μετακινήσεων; , εικονικές υπερωρίες; (διότι αν είναι δουλευμένες υπερωρίες σε τομείς που χρειάζεται πχ ιατροί, νοσηλευτές, ελεγκτές ΣΔΟΕ, ΔΟΥ δεν είναι "σπατάλη" πόσο μάλλον "όργιο σπατάλης"

    ξέχασε ο αρθογράφος να αναφέρει τις υπεροκοστολογήσεις των δημοσίων έργων, γιατί εκεί γίνεται όργιο σπατάλης αλλά για αυτα τα θέματα δεν λέει κουβέντα
    http://www.makthes.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/Dikastiki_apofasi-katapeltis_gia_to_skandalo_me_tis_siragges_tis_Egnatias
    για εδώ που υπάρχει όργιο σπατάλης επιβεβαιωμένο με δικαστική απόφαση ούτε μία σειρά στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.