2/10/16

Δεν παραχωρήθηκαν νησιά ή βραχονησίδες στην Ελλάδα από το 2003 λέει η Άγκυρα

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu. EPA, M.A.PUSHPA KUMARA Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu. EPA, M.A.PUSHPA KUMARA

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης προς την τουρκική κυβέρνηση ότι από το 2003 και μετά παραχώρησε νησιά και/ή βραχονησίδες στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών για το καθεστώς κάποιων νησιών και βραχονησίδων οφείλονται στο ότι δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία μεταξύ τους για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους.

“Είναι εξωπραγματικοί οι ισχυρισμοί και οι ειδήσεις ότι από το 2003 η Τουρκία παραχώρησε την κυριαρχία κάποιων νησιών και/ή βραχονησίδων σε άλλη χώρα. Από την άλλη ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα με την γείτονάς μας Ελλάδα στο Αιγαίο”, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει πως όσον αφορά την κυριαρχία κάποιων νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο υπάρχουν τα προβλήματα αυτά μεταξύ των δύο χωρών επειδή δεν υπάρχει μια ισχύουσα διεθνής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που να καθορίζει τα θαλάσσια σύνορά τους.
“Τα προβλήματα του Αιγαίου συζητούνται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του παρόντος διαλόγου λεπτομερώς. Τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε καμιά αλλαγή στο νομικό καθεστώς των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος
 http://mignatiou.com/2016/10/den-parachorithikan-nisia-i-vrachonisides-stin-ellada-apo-to-2003-lei-i-agkira/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.