2/10/16

Ενάμιση δις φόροι επιπλέον στον προϋπολογισμό του 2017


Με αυξημένους φόρους κατά 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2017 τη Δευτέρα στη Βουλή. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι πρώτοι φόροι θα έρθουν πριν το νέο έτος και αυτοί θα είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και του αντιστοίχου φόρου για το πετρέλαιο των αγροτών τη 1η Οκτωβρίου.
Αυξημένα έσοδα αναμένονται επίσης από τον ανασχεδιασμό των τελών κυκλοφορίας, την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη, στα τσιγάρα και στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου.

Από αναπροσαρμογές των συντελεστών φορολογίας στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει επιπλέον 360 εκατ. ευρώ. Άλλα τόσα θα εισρεύσουν από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η επίτευξη της αύξησης των φόρων κατά 1,55 δισεκ. και των εισφορών κατά 135 εκ. ευρώ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2%. 

1 σχόλιο:

  1. Αυτος που εγραψε το V for Volemenos,πρεπει να ειναι διανοητικα καθυστηρημενος η πενταχρονος,δεν εξηγειται αλλιως.Στο θεμα της ντοιτσε,που ειναι φυσιολογικο να εχει κανεις αποψη,υπαρχουν πολλα αρθρα που ασχολουνται με το θεμα,στο εξωτερικο.Οποτε λοιπον οσοι ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ(αλλα ξερουν Αγγλικα),για ποιο λογο δεν μπορουν να εχουν αποψη για την Ντοιτσε;Γιατι ενας ψηφοφορς δεν μπορει να εχει αποψη για την Ντοιτσε(εχουμε δημοκρατια η επιτρεπεται ΜΟΝΟ ν αυτομαστιγωνομαστε;);Οι ιδιοι Αμερικανοι,την κατηγορουν,οτι επαιξε ρολο στην παγκοσμια κριση του 2008,οποτε για αλλη μια φορα,αποδυκνυεται οτι φταινε ΚΑΙ οι Γερμανοι για τη κριση στην χωρα.Αδικει η ιστοσελιδα τον εαυτο της,δημοσιευοντας κατο τετοια.Στην Γερμανια υπαρχει αντιστοιχος V for Volemenos,που γραφει αντιστοιχα αστεια,για την Γερμανικη κοινωνια και τον ρολο της τραπεζας αυτης,η οποια κατηγορειται και στην Ιταλια;

    ΥΓ1 Οσοι ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ,μπορουν ν αναπνεουν η οχι;Και για να προλαβω κανεναν καλοθελητη, ουτε εχω ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ,ουτε προκειται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.