7/10/16

Έδιωξε άλλους 540 στρατιωτικούς από ναυτικό και αεροπορία ο Ερντογάν - Συνεχίζονται οι κραδασμοί μετά το πραξικόπημα

REUTERS/MURAD SEZER
Στο τελευταίο κύμα των σαρωτικών εκκαθαρίσεων όσων κατηγορούνται για σχέσεις με το πραξικόπημα, η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας (HSYK) απομάκρυνε 66 δικαστές και εισαγγελείς από τις θέσεις τους (φωτ. αρχείου).
Η Τουρκία αποστράτευσε 540 στελέχη από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, καθώς φέρονται να συνδέονται με τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν και το δίκτυο του. 
Η Άγκυρα κατηγορεί την Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση (FETO), δηλαδή το δίκτυο Γκιουλέν, ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Στο τελευταίο κύμα των σαρωτικών εκκαθαρίσεων όσων κατηγορούνται για σχέσεις με το πραξικόπημα, η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας (HSYK) απομάκρυνε 66 δικαστές και εισαγγελείς από τις θέσεις τους.
Περίπου 100.000 άνθρωποι που υπηρετούσαν στον στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα κατάληψης της εξουσίας, ενώ περίπου 32.000 έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη σχέση τους με αυτό.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Να τους φερουμε απο δω μυστικα να τους ενταξουμε σε μια στρατια, την στρατια της Μ.Ασιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.