18/10/16

Σεισμός στη Μέση Ανατολή: Ο Τσίπρας έσφιξε το χέρι των Κούρδων της Συρίας – Η Ελλάδα έχει τιμή

Σεισμός στη Μέση Ανατολή: Ο Τσίπρας έσφιξε το χέρι των Κούρδων της Συρίας – Η Ελλάδα έχει τιμή
Η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργού της Ελλάδας, να σφίγγει το χέρι του σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βλέμμα του επίσης σοσιαλιστή προέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είναι οπωσδήποτε μια ιστορική φωτογραφία.

Στέφανος Μυτιληναίος
Αναρτήθηκε στο Twitter από τους Κούρδους και κάνει τον γύρο του διαδικτύου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τιμή, ότι η χώρα μας «ξεπλένει» την ατίμωση της παράδοσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τους εκσυγχρονιστές το 1999.
Ο Σαλέχ Μουσλίμ δεν είναι ένας τυχαίος ηγέτης. Είναι ο συμπρόεδρος του PYD, του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος στη Συρία, του οποίου ο ένοπλος βραχίονας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κράτησαν το Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Κόμπανι και αφού κέρδισαν με την ηρωική τους αντίσταση την υποστήριξη των ΗΠΑ αποδείχτηκαν οι μόνοι αξιόπιστοι σύμμαχοι της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία και στη βαρβαρότητα.

Ο Κούρδος ηγέτης της Συρίας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον αγώνα του λαού του για ελευθερία και δημοκρατία. Στις 9 Οκτωβρίου 2013 ο γιος του, ο Σερβάν, σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στην Αλ Κάιντα.
Το κόμμα PYD, χάρη και στις ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αναγνωρίστηκε ως μέλος της παγκόσμιας σοσιαλιστικής οικογένειας.
Το PYD για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση». Βεβαίως ο μόνος που αποκαλεί τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες είναι ο ημιπαράφρονας «σουλτάνος» της Άγκυρας. Ο ίδιος που είναι μέλος μιας βεβαιωμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, της διαβόητης Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί υποστηρίζουν το PYD και τον στρατό του στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ακόμα όμως κι όλος ο κόσμος να τους στηρίζει, τη μεγαλύτερη -κυρίως ηθική- σημασία για τους Κούρδους έχει να αισθάνονται ότι έχουν την Ελλάδα κοντά τους.

Και γιατί την Ελλάδα; Δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη που έμπρακτα έδειξε στους Κούρδους πατριώτες ο Ανδρέας Παπανδρέου, σφυρηλατώντας σχέσεις αδελφοσύνης και συμμαχίας. Είναι γιατί η Ελλάδα, οι Έλληνες για την ακρίβεια, είναι μέρος της Μέσης Ανατολής, είναι κομμάτι της ιστορίας της περιοχής, είναι συνδικαιούχοι του Λεβάντε.
Η Μέση Ανατολή υπήρξε για αιώνες, χιλιετίες για την ακρίβεια, ζωτικός χώρος του Ελληνισμού. Τα διάσπαρτα ελληνικά ερείπια το αποδεικνύουν. Και οι 1.500.000 ακόμα και σήμερα Ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί σε Συρία και Λίβανο αποτελούν τη ζωντανή γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με αυτή την τόσο σημαντική περιοχή του πλανήτη.

Τι είναι σήμερα η Ελλάδα για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα για τα αρχαία έθνη της περιοχής που ταλανίζονται υπό την τουρκική – νεο-οθωμανική και τζιχαντιστική παναραβική τρομοκρατία; Αυτό που υπάρχει ακόμα ως ανάμνηση στις λαϊκές τους διηγήσεις. Ένας πολιτισμός «φάρος» της ειρήνης, της προόδου, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχει εκείνη η Ελλάδα του «ονείρου» με τη σημερινή χυδαία μνημονιοκρατούμενη χώρα; Την απόλυτη σχέση όπως και την καμία. Γιατί στο δικό μας χέρι είναι ποια Ελλάδα θέλουμε να είμαστε.

Θέλουμε να είμαστε μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και προκοπής όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή; Μπορούμε να είμαστε εάν οι δυνάμεις που εκφράζουν αυτό το «δόγμα» είναι στα πράγματα.

Θέλουμε να είμαστε μια κακομοίρα χώρα, δίχως τιμή και υπόληψη, ένα φοβισμένο προτεκτοράτο έρμαιο νεοφιλελελεύθερων κοτζαμπάσηδων και ιδεοληπτικών του λεγόμενου «πολιτιστικού μαρξισμού»; Μπορούμε κι από αυτό να είμαστε. Για την ακρίβεια τα τελευταία 20 χρόνια αυτό ήμασταν.

Σήμερα και ενώ παραμένουμε στη μνημονιακή ταλαιπωρία, για πρώτη φορά φαίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια η χώρα να βγει από την αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια αναζητώντας τους τρόπους να υπάρξει ξανά στον κόσμο και κυρίως στην περιοχή μας. Η Ελλάδα εμφανίστηκε ξανά στα Βαλκάνια, ενώ μέσα από την ισχυρή της συμμαχία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, λόγω και των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου, επιστρέφει στην περιοχή της, στο Λεβάντε (Μέση Ανατολή), όχι ως αποικιοκρατική δύναμη κατοχής, αλλά ως μια δυτική δύναμη ειρήνης και ασφάλειας για όλους.

Η Ελλάδα είναι το ανατολικό σύνορο του ΝΑΤΟ και ο προαιώνιος προμαχώνας της Δύσης. Προσπαθούμε να γίνουμε ξανά το «σταυροδρόμι» της συμφιλίωσης και του πολιτισμού. Δηλαδή, επιδιώκουμε να αναλάβουμε ξανά τον ιστορικό μας ρόλο, που δεν μας τον ανέθεσε κανείς άλλος παρά μόνο οι ίδιοι οι λαοί που μας περιβάλλουν.

Η Ελλάδα ήταν και είναι η πρέσβειρα της ανατολής στη Δύση και το καλό πρόσωπο της Δύσης στην ανατολή. Όποιος έχει διαβάσει βασικά βιβλία ιστορίας τα γνωρίζει αυτά. Και όποιος έχει στο νου του την Ελλάδα τα νιώθει κιόλας. Μόνο άνθρωποι εντελώς ανίδεοι και ανιστόρητοι, ή εντολοδόχοι αλλότριων συμφερόντων δεν μπορούν να δουν τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη.

Και είναι η θέση της Ελλάδας στον χάρτη που θα μας βγάλει από τα μνημόνια. Εξάλλου μας επέβαλλαν μνημόνια ακριβώς για αυτή μας τη θέση στον χάρτη.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αφασίας και απραξίας έχουμε ένα αεικίνητο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Νίκο Κοτζιά που υλοποιεί ακούραστα το διπλωματικό έργο που θα δώσει πάλι στην Ελλάδα τη θέση της. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, δηλαδή στους ανίδεους και αντιστόρητους ή στους εντολοδόχους αλλότριων συμφερόντων.

Αλλά καμία τέτοια πολιτική δεν θα μπορούσε να περπατήσει εάν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν την υιοθετούσε ως δική του πολιτική.

Και μεγαλύτερη απόδειξη πατριωτισμού δεν υπάρχει από αυτή τη φωτογραφία, που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εγκάρδια σφίγγει το χέρι ενός ανθρώπου που ο τζιχαντιστής σουλτανίσκος της Άγκυρας αποκαλεί συκοφαντικά «τρομοκράτη».

Πράγματι, φαντάζεστε ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή κάποιον από τα περιφερόμενα του Σημίτη να τολμούσε να δεχτεί τον Μουσλίμ; Να τον κοιτάξει κατάματα και να του σφίξει το χέρι; Ποιος από όλους αυτούς τους «δήθεν» Ευρωπαίους και εκσυγχρονιστές θα είχε αυτή την τόλμη, που έχουμε να τη δούμε από τα χρόνια του Ανδρέα;

Νομίζετε ότι ο ηγέτης της Ροζάβα, του συριακού Κουρδιστάν, είναι ένας ηγέτης μικρός; Από τη χώρα του θα περάσουν οι μεγάλοι αγωγοί που θα φέρνουν το κουρδικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στις ακτές της Μεσογείου. Αγωγοί που θα μπορούσαν να «συναντηθούν» με άλλους αγωγούς, που σχεδιάζει η πατρίδα μας με τους συμμάχους της. Είναι ο «κουρδικός διάδρομος» της βόρειας Συρίας, που απελπισμένα προσπαθεί να εμποδίσει ο Ερντογάν για αυτό και εισέβαλε δυτικά του Ευφράτη στις 24 Αυγούστου.

Προφανώς όμως δεν ξέρει μόνο ο Ερντογάν τι κάνει, ξέρουμε και εμείς τι κάνουμε.

Και προσέξτε κάτι σημαντικό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος ηγέτης της ανατολικής Μεσογείου και της Δύσης που δίνει το χέρι του στους Κούρδους της Συρίας.

Οι άνθρωποι αυτοί, που μάχονται για μια πατρίδα στα ορύγματά τους κρατώντας συνάμα και τη δική μας άμυνα ενάντια στους τζιχαντιστές, θα το θυμούνται για πάντα. Να το θυμόμαστε κι εμείς.

Γιατί ένας σεισμός προκλήθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή από το χέρι του Μουσλίμ που έσφιξε ο Τσίπρας.

Η σημειολογία της Ελλάδας, που ο Τσίπρας εκπροσωπεί, είναι τεράστια και ο απόηχος έφτασε και στο τελευταίο χαράκωμα στην έρημο της Συρίας, όπου ένα 20χρονο αγόρι και ένα 19χρονο κορίτσι κρατάνε σφιχτά από ένα καλάσνικοφ πολεμώντας για τις ζωές τους που απειλούνται από την τζιχαντιστική βαρβαρότητα.

Δεν έχετε ιδέα, σας το λέω ειλικρινά, πόσο σημαντική, πόσο ιστορική είναι η φωτογραφία που κοιτάμε.

Σας ρωτάω λοιπόν ξανά, προσδοκώντας σε μια ειλικρινή απάντηση από όλους σας, ποιον άλλον θα φανταζόσασταν στη θέση του Τσίπρα;

Την ξέρετε όλοι την απάντηση. Κανείς τους δεν θα τολμούσε, ακόμα κι εάν ο Σαλέχ Μουσλίμ λογαριάζεται σύμμαχος των Αμερικανών. Δίχως άδεια από το Βερολίνο ούτε για τσίγαρα μέχρι το περίπτερο δεν πάνε.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια πραγματικότητα. Ενώ στο εσωτερικό μέτωπο και στην καθημερινότητά μας υποφέρουμε από την αφαίμαξη των δανειστών, με τη δίκαιη οργή μέσα μας να φλογιάζει τα σωθικά μας, την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες να σταθούμε στα πόδια μας μέσω μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν σημαίνει «όπου φυσάει ο άνεμος» αλλά όπου έχουμε συμφέροντα να τα δούμε.

Έχουμε τον Τσίπρα που αποδεικνύει ότι ως πρωθυπουργός έχει τα κότσια. Έχουμε τον Κοτζιά που γνωρίζει όσο κανείς τα θέματα και βγάζει τη χώρα από την απομόνωση. «Έξω πάμε καλά», αυτή είναι η αλήθεια. Και μπορούμε και καλύτερα, εάν αφεθούν οι άνθρωποι που υπηρετούν την Ελλάδα στην ησυχία τους να εργαστούν απερίσπαστοι.

Εγώ ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι. Κομματικά δηλώνω άστεγος. Και καλά κάνω και είμαι έτσι, αρθρογραφώ με καθαρό μυαλό, δίχως να «ζυμώνομαι» από μικρότητες και μικροπολιτικές μικρών και ανόητων ανθρώπων που αντί να κοιτάνε τον λαό και την πατρίδα νοιάζονται μόνο σε ποιες καρέκλες θα βολέψουν τους παχυλούς πισινούς τους.

Στον Τσίπρα έχω ασκήσει κριτική στο παρελθόν για όσα έκρινα ως αστοχίες του. Δεν έχω όμως εμπάθεια με κανέναν. Κι όταν βλέπω τον Τσίπρα να κάνει το σωστό, αυτό που εγώ κρίνω υποκειμενικά ως σωστό μιας και δεν κατέχω -όπως κανείς μας- την απόλυτη αλήθεια, θα το πω και θα το υπερασπιστώ.

Θυμώνω όπως όλοι σας για τα όσα παλαβά βλέπω μέσα στη χώρα, θυμώνω και εξοργίζομαι με την αβάσταχτη φορολογία.

Όταν όμως βλέπω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να σφίγγει το χέρι του Σαλέχ Μουσλίμ, λέω: Ευτυχώς που μέσα στην «τρέλα» σου Αλέξη είσαι αυτός που είσαι. Ευτυχώς…

Στέφανος ΜυτιληναίοςΣτέφανος Μυτιληναίος

Από μικρός στα δημοσιογραφικά βάσανα έχει διατελέσει αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Star, αργότερα διευθυντής σύνταξης σε περιοδικά της "Δάφνης" και επί μια δεκαετία αρχισυντάκτης στο Τηλέραμα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Γυναίκα, τον Δαυλό και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη. Έχει γράψει 4 βιβλία, "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι", "Προς Ρωμιούς Επιστολή". Το 2011 δημιούργησε το tsantiri.gr, το 2012 το radar.gr και το 2013 το thepress.gr. Συμμετέχει στο tribune.gr ως αρθρογράφος.

http://www.tribune.gr/blog/news/article/291257/sismos-sti-mesi-anatoli-o-tsipras-esfixe-cheri-ton-kourdon-tis-sirias-ellada-echi-timi.html

17 σχόλια:

  1. Μου θυμίζετε λίγο κύριε Μυτιληναίο, ποιος 'Ελληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να προσγειωθεί με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Ρόδο καθ'υπόδειξη του σουλτάνου επειδή λέει είναι αποστρατιωτικοποιημένη;;;;
    Σύνορα στη θάλασσα τελικά υπάρχουν;;
    Ααα μη ξεχάσω και τη φοβερή επιτυχία του "αεικίνητου" με το Τσάμικο. Πραγματικά πρόκειται για μάγο της (αλβανικής διπλωματίας) κατάφερε σε τόσο λίγο καιρό να πετύχει αυτά τα οποία είχαν αποτρέψει όλες οι προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις.
    Όσο για τη Μέση Ανατολή..Πράγματι φοβερός σεισμός μέχρι και τα Γιάννενα κουνήθηκαν! Νομίζω ότι δικαιούστε επάξια μια θέση στην ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ μετά το φοβερό και αμερόληπτο αυτό άρθρο σας. Συνεχίστε έτσι διευρύνετε τους ετυμολογικούς ορίζοντες της λέξης γλείφτης και προσφέρεται τα μάλα στην εξέλιξη της νεοελληνικής γλώσσας.Εύγε από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα πραγματικά ένα άρθρο στα όρια της γελοιότητας. Τώρα εντάξει δεν χρίζει σχολιασμού απλά για τους νεωτέρους ετσι εκανε ο Ανδρέας με τον Αραράτ και μετά μοίραζε πληροφορίες στους δικούς του. Οι Κουρδοι μονο ζημιωμένοι θα βγουν από τέτοιες σχέσεις. Άλλωστε για εσωτερική κομματική κατανάλωση γίνονται αφου ούτε καν μεταδόθηκε από ΜΜΕ οτι υπήρχαν οι Κούρδοι καλεσμένοι και φυσικά για να δρα ως πράκτορας ο Τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ξεκαθαριστει το ζητημα οτσαλαν. αρκετο μαυρο ακομα στο προσςπο της Ελλαδας. πολλα σκοτεινα σημεια ακομα. Να ανοιξει ο φακελος οτσαλαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω του εκάστοτε από εμάς το άρθρο δίνει μία νότα αισιοδοξίας και ίσως και εθνικής υπερηφάνειας που τόσο ανάγκη έχουμε σαν Έλληνες. Δεν είχα ιδέα για αυτή την φωτογραφία αν και "οργώνω" τα blogs κάθε μέρα. Πάντως είναι μία καλή φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις ανέρρεσες τον εαυτό σου με αυτό που έγρψες. Ποια αισιοδοξία, απαισιοδοξία έπρεπε να σε γεμίζει γιατί όντως κάποιος ανέλαβε τον ρόλο του Ανδρέα και του ΓΑΠ!

      Διαγραφή
  5. Θα μας τρελάνει ο αρθρογράφος. Είναι συνατόν ένα απλό σφίξιμο χεριού σε ξένους επισκέπτες κομματικού συνεδρίου να εκλαμβάνεται ως περήφανη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική;
    Για να δούμε εάν η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ανεξάρτητη και περήφανη ας λάβουμε υπόψιν:
    1. Το άνοιγμα των συνόρων και την ισλαμοποίηση της χώρας, από ανθρώπους που έχουν ως συνεκτικό στοιχείο το Ισλάμ και επομένως θα λειτουργήσουν την κατάλληλη στιγμή ως υποχείρια του Σουλτάνου Ερντογάν.
    Και κατά την μεταξύ τους συνάντηση ο Τσίπρας χασκογελούσε και ευχαριστούσε τον Σουλτάνο γιατί στέλνει μόνο δεκάδες λάθρο την ημέρα και όχι εκατοντάδες. Τι ξεφτίλα!
    2. Το γεγονός ότι η συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο που ξεκίνησε επί Σαμαρά - Βενιζέλου, έχει μείνει στα ευχολόγια. Οι Κοτζιάς - Τσίπρας δεν προχώρησαν το ζήτημα της Ευρωπαϊκής=ελληνικής ΑΟΖ που δειλά έστω είχε θέσει ο Σαμαράς.
    3. Την πρόθεση της συγκυβέρνησης να στείλει στον θάνατο τους ικέτες αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο, μόνο και μόνο επειδή λειτουργεί φοβικά απέναντι στην Τουρκία.
    4. Την αποθράσυνση του Ερντογάν και των τουρκαλβανών που λειτουργούν ως υποχείριά του και εγείρουν εδαφικές αξιώσεις εις βάρος μας και την αναιμική αντίδραση του ανύπαρκτου Κοτζιά. Τα κάνουν αυτά επειδή γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους μία περιδεή, εθελόδουλη εξουσία.
    5. Την παράδοση του Εθνικού πλούτου για 99 χρόνια στους δανειστές. Αυτό ούτε ο Τσολάκογλου δεν θα το έκανε.
    Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε κύριε Μυτιληναίε. Επειδή δεν δείχνετε τόσο ανόητος, μήπως είστε σε κανένα payroll του Υπουργείου Εξωτερικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
    Αν και ο τίτλος αλλά και το κείμενο περιέχουν υπερβολές, η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει το HDP και το PYD στο Συνέδριό του ήταν και σωστή και θαρραλέα και πατριωτική.
    Επίσης, σωστή και θαρραλέα πράξη ήταν η φωτογράφιση.
    Στην πολιτική αυτά έχουν σημασία.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το θάρρος που δεν έδειξαν άλλα κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την παρουσία των Κούρδων ηγετών στην Αθήνα και να ζητήσουν μια συνάντηση σε υψηλότατο επίπεδο.
    Δεν το έκαναν, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο φοβούνται το θέμα.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καλεντερίδη για να μην φοβάται και τόσο το θέμα ο Τσίρπας, γιατί δεν το διαφήμισε κιόλας, άλλα παίζουν τα εξής δυο, εσωτερική κατανάλωση αφενός και αφετέρου άλλος είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού. Όπως και ο Ανδρέας έσφιγγε το χέρι του Αραφάτ και μετά πήγαινε στην πρεσβεία και τον έδινε στεγνα! Αυτό τον ρόλο έχει αναλάβει και ο Τσίπρας και για αυτό δεν προχωράει τίποτα πουθενά ειδικά με την Αίγυπτο που τον έχουν πάρει χαμπάρι!

      Διαγραφή
    2. Εντάξει Αλέξανδρε,
      το θέμα είναι να δούμε πώς αντιδράει κανείς σε μια δοκιμασία, αλλά η κίνηση είναι σωστή.
      Το πώς θα αντιδράσουν, να περιμένουμε να το δούμε.
      Επαναλαμβάνω, μακάρι να το έκαναν και τα άλλα κόμματα, έστω και για το θεαθήναι.
      Είχει κι αυτό τη σημασία του στην πολιτική.

      Διαγραφή
  7. Αλήθεια τωρα, πιστεύετε ότι ξέρουνε στον ΣΥΡΙΖΑ ποιοι ειναι οι κύριοι και τι διαμοίβεται στη Συρία και τους κάλεσαν;
    Η πιστεύετε ότι ήξερε ο Τσιπρας σε ποιους έσφιγγε το χέρι;;
    Εδώ νόμιζει ότι τη Λέσβο τη λένε Μυτιλήνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέργιο
      ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλλές συνσιτώσες.
      Κάποιες από αυτές, διατηρούσαν παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους Κούρδους.
      Αυτοί ποέρασαν τη γραμμή τους.
      Να είμαστε δίκαιοι.
      Η ενέργειά τους σωστή και εθνικά ωφέλιμη.

      Διαγραφή
    2. Εθνικά ωφέλιμη είναι όταν δεν είναι απλώς θεατρική πράξη και εδώ πολύ καλά ξέρουμε περί τίνος πρόκειται

      Διαγραφή
    3. Τι εθνικά ωφέλιμη είναι η ενέρργεια? Έσφιξε το χέρι και λοιπόν? Και ταυτόχρονα άνοιξε τα σύνορα, αφελλήνισε την παιδεία, άνοιξε θέμα Τσαμουριάς, στο Αιγαίο έχασε την μπάλα, μπλόκαρε τα πάντα όσον αφορά την ΑΟΖ, υποκλίνεται στον Σουλτάνο και του έδωσε το πάνω χέρι με τις ενέργειές του στο μεταναστευτικό, του έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητεί ακόμα και εδάφη, έβαλε στο χάρτη τους Σκοπιανούς. Λοιπόν τι εθνικά ωφέλιμη είναι η μια ακόμα θεατρική παράσταση του Τσίπρα? Το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι και οι δυο τα πάνε καλά με τους Αμερικανούς. Αν ωστόσο δεν έχεις εθνικά κριτήρια για να εκμεταλλευτείς τη σχέση η σχέση γίνεται εθνικά επιζήμια, έτσι την πατήσαμε τον Παπανδρέου και τα mea culpa, έτσι την πατήσαμε με τον Ιωαννίδη, έτσι την πατήσαμε με τον Βελουχιώτη, έτσι την πατήσαμε στην Μικρά Ασία! Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς νέες χαμένες πατρίδες. Άλλωστε έχει δείξει η κυβέρνηση τις διαθέσεις της σε όλα τα επίπεδα. Έτσι αρχικά έκαναν εκδήλωση για τη μνήμη των Ποντίων και μετά βγήκε ο Φίλης να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...Ο Φίλης βέβαια παρέμεινε στη θέση του και διοικεί, η Κωνσταντοπούλου σπίτι της. Η πράξη αυτή θα είναι εθνικά επωφελής αν αναλάβει κάποιος άλλος γρήγορα που να έχει στο μυαλό του το εθνικό συμφέρον και εκμεταλλευτεί το άνοιγμα που έχει γίνει ελέω Αμερικής και μόνο. Το μοναδικό που δείχνει αυτή η ενέργεια είναι οι σχέσεις που έχει ο "ηγέτης" με την Αμερική!

      Διαγραφή
  8. Παροτι συμπαθω γενικα τους ισραηλινους και ισραηλιτες,εχω να πω το εξης:
    Εχει πια καταντησει θεσφατον ,ο,τι συμφερει το Ισραηλ να συμφερει και την Ελλαδα...
    Δεν ξερω αν το εχουμε καταλαβει και ποσοι απο τους σχολιαστες ειναι Ελληνικης συνειδησης αλλα δεν ειναι δυνατον,ο,τι δεν συμφερει το Ισραηλ να μην συμφερει και την ελλαδα...νομιζω λοιπον οτι ο Συριζα δρα πρωτιστως ετσι:πρωτα το Ισραηλ και μετα η ελλαδα...
    Παρακαλω να μην παραξηγηθω...ανεκαθεν πιστευα στην Ελληνο-Ισραηλινη συμμαχια...
    Αλλο αυτο ομως κιαλλο να ταυτιζω τα συμφεροντα μου με το Ισραηλ...
    Δεν μπορει να πουλαει το ισραηλ οπλα στην τουρκια και να συμμαχω μαζι του και να το παιζω ταυτογχρονα φανατικος αντιτουρκιστης...κατι δεν παει καλα...
    Δηλ. ειναι λιγο παρανοίκο, δεν νομιζετε;
    Δεν μπορει να γιορταζω σχεδον ως περιπου εθνικη γιορτη την γεννηση του Κεμαλ ή να θεωρω το σπιτι του κεμαλ ως μερος της ιστορικης μου κληρονομιας επειδη αυτο συμφερει πρωτιστως το Ισραηλ αλλα και την Δυση σε καποιο βαθμο...
    Το θεωρω ιεροσυλια...
    Ο Συριζα,τελος εχει φανει στο πολυ προσφατο παρελθον πολυ πιο δραστηριος στο θεμα των κουρδων της Συριας με την επισκεψη ακομη και βουλευτων του στο Κομπανι,οπως εξαλλου και παλιοτερα το "Ανδρεϊκο" Πασοκ...
    Αλλα αυτο δεν νομιζω ναχει καμμια σχεση και παλι με το καλο της Ελλαδας...
    Εκτος αν γινεται στα πλαισια διπλωματικης αποποιησης οποιαδηποτε σχεσης με τους τρομοκρατες του ISIS, μιας και δημσιευματα ισως προσπαθουν να συνδεσουν την Ελλαδα του Συριζα με την τζιχαντ της ευρωπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βλεπω πολλους σχολιαστες να ειναι χαιρεκακοι για το αρθρο. Διασπασμενοι δεν προκειται να παμε μπροστα. Και ανακυρηξη ΑΟΖ να γινει παλι θα κατηγορουν. τοσο αναχρονιστικος κομματικος φανατισμος. Και μετα κατηγορουν για τον κομματισμο στα πανεπιστημια. Θλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μπερδέψει το κομματικό με τον αντικομματικό φανατισμό! Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ανακήρυξη ΑΟΖ, όλες οι συμφωνίες έχουν μπλοκάρει. Κατά τα άλλα και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρόιζεται μια ενέργεια πατριωτική όταν οι ενέργειες που την περιβάλλουν είναι ολοκληρωτικής προδοσίας! Αυτή η ενέργεια που έγινε άλλα πράγματα δείχνει και όχι πατριωτισμό είναι τόσο απλό αυτό που γράφω! Πως θα ενωθείς με κάποιον που είναι ανθέλληνας για εξηγησέ μου? Πως θα ενωθείς με κάποιον που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Ελληνισμού που δεν μοιράζεται την ιστορία, τα ήθη και έθιμα του Ελληνισμού? Πως θα ενωθείς με αυτόν που βρίζει τους προγόνους σου και πως αυτός που βρίζει τους προγόνους γίνεται να ενδιαφέρεται για το μέλλον σου?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.