10/10/16

Τρεις εκθέσεις και ένα διαζύγιο

Αν επέτρεπαν στη διοίκηση του ΔΝΤ να αποφασίσει μόνη της για τη συνέχεια της σχέσης τους με την Ελλάδα, θα έσπευδαν να ζητήσουν την έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Οχι βεβαίως από την Ελληνική Δημοκρατία, αφού τόσο διά των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά σίγουρα με την παρούσα, η χώρα βδελύσσεται οτιδήποτε μελετούν στα κτίρια της λεωφόρου της Πενσυλβανίας. Το διαζύγιο πρέπει να συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους, που διαθέτουν πλειοψηφία και επιρροή στο Ταμείο ικανές να υποχρεώσουν την κυρία Λαγκάρντ να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι διαθέσιμες εμπιστευτικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν πόσο πολύ έχουν μετανιώσει στην Ουάσιγκτον επειδή, το 2010, δέχτηκαν να παρακάμψουν τους κανόνες και μάλιστα χωρίς να έχουν τον τελευταίο λόγο.
Τα στελέχη του Ταμείου διαθέτουν περίσσια εμπειρία της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας για να θεωρούν ότι ήταν, πράγματι, λάθος η απόφαση που εμπόδισε την καταστροφή της Ελλάδας το 2010. «Επρεπε να διευκολυνθεί μια ελεγχόμενη πτώχευση του ελληνικού χρέους και να πέσει όλο το βάρος στην άμεση διάσωση των τραπεζικών συστημάτων των άλλων κρατών της Ζώνης», εξηγούσε υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικού οίκου. Από την άλλη, κανείς δεν διανοήθηκε ότι ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης θα συμπεριφερόταν τόσο ανεύθυνα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς δι' υμάς κ.Μπάμπη, η απάντηση κάθε "λογικού ρεαλιστή" είναι να φύγουμε μακρυά από αυτούς που μετά από 7 χρόνια θεραπείας μας έφεραν σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που μας παρέλαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό είναι το άρθρο και ειδικά η τελευταία παράγραφος. Νομίζω, όμως, ότι τώρα είναι πολύ αργά πια (ελπίζω να κάνω λάθος), διότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Δεν ήμασταν λίγοι που το φωνάζαμε -μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Γιανναράς-, αλλά μάς κατηγορούσαν ως επιζητούντες συνταγματική εκτροπή, χούντες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Από την άλλη, κανείς δεν διανοήθηκε ότι ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης θα συμπεριφερόταν τόσο ανεύθυνα" πω πω! Μήπως να ζητάγαμε και συγνώμη βρε παιδί επειδή δεν υποδεχτήκαμε την εξαθλίωση, την φτωχοποίηση και τη διάλυση της χώρας μας με χορούς και πανηγύρια! Χωνέψτε το καλά : είμαστε Έλληνες και είμαστε διαφορετικοί, ποτέ δεν θα μας κατανοήσετε πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.