12/10/16

Σκακιστικό Φεστιβάλ «Chessnale Θεσσαλονίκη 2016» 14- 23 Οκτωβρίου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
O Διάσημος ρώσος σκακιστής Ανατόλι Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη
για Σιμουλτανέ με 20 αντιπάλους!
Προσοχή: Λόγω αναμενόμενης βροχής, το Σιμουλτανέ θα διεξαχθεί τους χώρους  του Mediterranean Cosmos  και όχι στην Πλατεία Αριστοτέλους! 
Με τον αγώνα Σιμουλτανέ του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ απέναντι σε 20 σκακιστές θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale  Θεσσαλονίκη 2016» μπροστά στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , στις 5 το απόγευμα.

Λόγω αναμενόμενης βροχής, ο αγώνας θα δοθεί στους χώρους του Mediterranean Cosmos και όχι στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21/10/2016 στο Mediterranean Cosmos
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale»,  το  Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos.
Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.
Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του  «Chessnale Thessaloniki 2016» , με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 
Στην ίδια διοργάνωση θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά - ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα και διαλέξεις πρωταθλητών στους χώρους του Mediterranean Cosmos.
Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, face painting live performances, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Πέτρο Μαμαλάκη (6944-511611) ή/και την Υπ. Πολιτιστικών Δράσεων του Φεστιβάλ Ελένη Σταμάτη (6979-732407)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.