23/11/16

Κυβέρνηση και ΝΔ συμφωνούν στην υποχρεωτική στράτευση στα 18

 Χασαπόπουλος Νίκος 
Αποκάλυψη του ΒΗΜΑτοδότη
Υποχρεωτική στράτευση στα 18 προωθεί η κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι 18χρονοι αμέσως από την αποφοίτησή τους από το Λύκειο θα πρέπει να υπηρετήσουν εννεάμηνη στρατιωτική θητεία. 
Οπως αποκαλύπτει ο «ΒΗΜΑτοδότης» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένοςζήτησε από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο να στηρίξει η ΝΔ το νομοσχέδιο αυτό, προβάλλοντας κυρίως δημογραφικούς λόγους, αλλά και τους κινδύνους που περικλείουν την χώρα. Αλλωστε, όπως ειπώθηκε, δεν μπορεί οι 18άρηδες να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές και να μην μπορούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κινδύνους στα σύνορά τους, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν καθιερώσει εδώ και καιρό την  υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απάντησε ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της ΝΔ, συνεπώς δεν υφίσταται θέμα. Το ίδιο είπε, μιλώντας στο «Βήμα» και ο τομεάρχης Αμυνας Αδωνις Γεωργιάδης, που συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Αμυνας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 την είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ο κ. Καμμένος πλην όμως δεν προχώρησε, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προήλθαν από τις Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλες πολιτικές νεολαίες. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους ίδιους τους στρατεύσιμους κυρίως αυτές που είχαν να κάνουν με την αναβολή σπουδών. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει ετοιμαστεί από τα Γενικά Επιτελεία, εδώ και τέσσερα χρόνια, πλην όμως καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να το προχωρήσει, λόγω ακριβώς των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι στο παρελθόν (με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) είχε προταθεί και η υποχρεωτική στράτευση γυναικών, αλλά οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που το υπουργείο Αμυνας αναγκάστηκε να βάλει την πρόταση στο συρτάρι.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι να στρατεύονται στα 18 ή στα 21, αλλά να βρουν λεφτά να τούς ντύνουν, ταΐζουν και υποτυπωδώς χαρτζηλικώνουν.
    Αφού έχουν κλείσει τα μισά στρατόπεδα για οικονομικούς λόγους και στα υπόλοιπα πηγαινοέρχονται οι πίτσες που παραγγέλλουν τα ... περήφανα στρατευμένα νιάτα, που φορούν τρύπιες φόρμες, ή αγορασμένες αναλώμασιν των γονέων των, τι διάολο θα κάνουν τα 18άρικα που θα μαζέψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.