25/11/16

Εύγε στην κυβέρνηση - Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΠΑ

Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης

Απόφαση με την οποία παρέχεται δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» και αναμένεται να καλύψει περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Η δράση υλοποιείται με δημόσια επιχορήγηση, μέσω της οποίας κάθε δικαιούχος θα επιλέγει τον πάροχο και το πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί. Το συνολικό κόστος της ανέρχεται στα 3,72 εκατ. ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση θα καλύψει το κόστος χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού (δορυφορικό – τερματικό - «πιάτο» και αποκωδικοποιητής, καλωδίωση και εξαρτήματα) και, κατά περίπτωση, και την εγκατάσταση. Επίσης, οι πάροχοι δεσμεύονται να παρέχουν στους δικαιούχους δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό, πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας.
Ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε για το πρόγραμμα: «Το έργο συμβάλλει στην εξοικείωση των μειονοτικών πληθυσμών με τις ραγδαία εξελισσόμενες δορυφορικές τεχνολογίες και υπηρεσίες, στη μείωση του ψηφιακού φάσματος μεταξύ των Ελλήνων πολιτών στις διάφορες περιοχές της επικράτειας και στην ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην πληροφόρηση. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας του υπουργείου, καθώς οι χάρτες συχνοτήτων που είχαν καταρτίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν, μεταξύ άλλων, χωρίς κάλυψη μεγάλα τμήματα πληθυσμών των τριών νομών, τα οποία – ως συνέπεια αυτών των επιλογών – δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Κοινωνικών Δράσεων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών» το οποίο χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Την υλοποίησή του θα αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

18 σχόλια:

  1. Πολύ αργά, εξαιρετικά πολύ αργά.

    Έπρεπε να μιλήσει στα ίσια ο Ερντογάν για αναθεώρηση συνθηκών για να πάρουν μπρος, θαρρείς και τόσες δεκαετίες οι τούρκοι δεν μιλούσαν έμπρακτα.
    Τα τουρκικά δορυφορικά κανάλια παρακολουθούνται εδώ και δεκαετίες πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν τίποτα..είναι άραγε τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έμεναν χωρίς κάλυψη από τα ελληνικά κανάλια ή μήπως η αδράνεια ήταν άλλη μια μορφή ενδοτικότητας απέναντι στους Τούρκους που δρουν ανενόχλητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σύριζα μπορεί να τα έχει κάνει μαντάρα σε πολλά, αλλά αποδεικνύεται πόσο λίγοι ήταν οι προηγούμενοι σε πολλά άλλα.

    Τέλος πάντων, χαίρομαι που ο Παππάς, αναμφίβολα απο τους ικανούς του ΣΥΡΙΖΑ (μιλάω για ικανότητες, όχι για ήθος ή προθέσεις) φαίνεται έχει συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, και το αποδεικνύει με πράξεις, όχι με λόγια. Γιατί απο λόγια έχουμε χορτάσει...

    Αν συνειδητοποιήσει και την ανάγκη να ειμαστε ενωμένοι, αλιώς θα μας φάει η μαρμάγκα, ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλο μετρο,αλλα θα επρεπε να γινει σε ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ της περιοχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστή απόφαση.Και οι διάφορες ιδιωτικές εταιρίες πρέπει να ακολουθήσουν και να δίδουν πακέτα τηλέορασης και ίντερνετ και στον χριστιανικό και στο μουσουλμανικό Ελληνισμό της Θράκης αν όχι δωρεάν με μεγάλη έκπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας γινει πρωτα και μετα λεμε τα μπραβο ,γιατι με τον ΣΥΡΙΖΑ εχουμε χορτασει υποσχεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα πρέπει να εισαχθεί και η εκπαίδευση των παιδιών των Πομάκων και των Ρομά μουσουλμανων στην μητρικη τους γλωσσα και οχι στην τουρκικη οπως άλλωστε προβλέπετε από την συνθήκη της λωζαννης.τα μέτρια Ελληνικά κανάλια δεν μπορούν να εμποδίσουν την εισβολή του τουρκικού τηλεοπτικού προϊόντος από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εκπαίδευση των παιδιών των 35000 Πομάκων και των 15000 μουσουλμάνων Ρομά στην μητρική τους γλώσσα μπορεί να περιορισει την τουρκικη πολιτιστική εισβολή στην Δυτική Θράκη και οχι η μέτρια ελληνικη τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκεί θέλει πιάτο και δεν μπορεί να γίνει ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς, που θα τους παρέχουν δωρεάν τα ελληνικά κανάλια για να βλέπουν οι άνθρωποι καμιά ...τουρκική σαπουνόπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση των μπράβο σε αυτούς που αποδεδειγμένα ειναι ανθέλληνες ειναι προδότες καταστρέφουν το ελληνικό κράτος επειδή αποφάσισαν να κάνουν μια κίνηση κενού ουσιαστικά περιεχομένου μονο και μονο για να πουν σε οπαδούς οτι και σε ευκολόπιστους οτι έκαναν κατι, παντελώς ανούσιο όμως. Κοιτάξτε όμως αυτο το εξαίσιο πραγματικά άρθρο http://www.defence-point.gr/news/?p=165814

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οα προσπαθησω να σας δωσω με απλα λόγια να καταλαβετε τι ακρινώς σημαίνει αυτό. Λοιπόν, μιας και κατάγομαι απο την Θράκη και δη από την Ροδόπη να σας ενημερώσω οτι η δωρεαν χορηγηση δορυφορικων συστηματων σε 120.000 μειονοτικους αφορα στο συνολο της μουοσουλμανικης μειονοτητας στην Θρακη και οχι σε μερος αυτης. Κι εδω υπαρχει το τρυκ... το κολπο που λεμε... Η μειονοτητα λοιπον της Θρακης εκτεινεται τοσο στα ορεινα που ενδεχομένως σε καποια σημεία της να υπαρχει οντως προβλημα στη ληψη των επιγειων καναλιων μεσω των αναμεταδοτων της DIGEA, αλλά και στα πεδινά όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην ληψη των επιγειων καναλιων. Αυτο προακτικα σημαινει οτι ο μουσουλμανος που ζει σε ενα μεικτο χωριό εχει δικαιωμα να εχει και δορυφορική ληψη σε σχεση με τον χριστιανο γειτονα του που τους χωριζει ενας δρομος η ενα συρματοπλεγμα. Πειτε μου τωρα γιατι ο Ελληνας χριστιανος να πληρωνει παντα για για εχει τηλεοπτικο σημα στο σπιτι του και ο μουσουλλμανος να το απολαμβανει δωρεαν? Γιατι το μετρο αυτό δεν περιορίζεται μονο στις ορεινες περιοχές που δεν υπαρχει τηλεοπτικο σημα της DIGEA? Γιατι η πολιτεια δεν μεριμνα να εγκαταστησει και σ εκεινες τις περιοχες αναμεταδότες ωστε να εχουν ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτες ελευθερο τηλεοπτικο σημα μεσω της DIGEA? Γιατι οι χρισταινοι να υποχρεονονται να πληρωνουν για να δουν δορυφορικα τα ελληνικα καναλια μιας και αυτα βρισκονται μεσα στο συνδρομητικο πακετο τοσο της COSMOTE TV οσο και η NOVA? Γιατι οι 2 παροχοι δεν βγαζουν εκτος συνδρομητικου πακετου τα ελληνικα καναλια ωστε να υπαρχει ελευθερη προσβαση απ ολουε τους Ελληνες? Μηπως τα καναλια εισπρατουν εσοδα απο τις συνδρομες των ανυποπτων πολιτων και δεν μας το εχουν πει? Ποια ειναι η μεριμνα της πολιτειας γι αυτο? Και στο τελος δεν σκεφτηκαν οι κυβερνητες μας οτι αυτο που θελουν να κανουν ειναι ενα ακομα ρατσιστικο μετρο στα τοσα αλλα που εχουν θεσπισει μιας και διαχωριζουν την μειονοτητα απο την υπολοιπη πλειονοτητα?.... Διδει χρηματων ελεγαν οι αρχαιοι... ψηφαλακια λεω εγω... Και μετά απορούμε γιατί ανεβαίνει δημοισκοπικά η ΧΑ. Μετα σεβσμου στους φιλους αναγνωστες και στο ιστολογιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ σωστη αναλυση,αυτης της αποψης ειμαι και γω.....

    Η πλακα ειναι,οτι ο Τσιπρας,μιλησε απο την Θρακη,για ισονομια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάνει το αυτονόητο; Οι μεγάλοι πατριωτες της Νδ και του Πασοκ τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Η εναλαγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτονοητο ειναι οτι η κυβερνηση κανει διαχωρισμο,συμφωνα με την θρησκεια;γιατι ολοι Ελληνες ειναι.

      Βεβαια,ο Ερντογαν μιλαει γι αλλαγη συνορων και μεις δινουμε τηλεορασεις,ο καθενας κανει οτι μπορει.

      Διαγραφή
  15. Τελικά το θέμα είναι ποιο περίπλοκο. Μάλλον βιάστηκα. Διάβασα και τον sdel που μένει στην Θράκη και με βρίσκει σύμφωνο. Δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός.
    Το καλύτερο είναι να στηθούν αναμεταδότες και να λυθεί το πρόβλημα τελειωτικά.
    Κάτι που θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση εδώ και χρόνια. Πλήρης κάλυψη της Θράκης.
    Με μια απλή κεραία να παίρνεις σήμα. Το ίδιο και στα νησιά του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.