17/11/16

Οι Κούρδοι προελαύνουν σε δυο μέτωπα - Στη Ράκκα και την Αλ Μπαμπ

Το μέτωπο της Αλ Μπάμ και οι κινήσεις των στρατευμάτων - Με κίτρινο οι Κούρδοι, με πράσινο ο ΕΣΣ, με μπλε οι Τούρκοι, με γκρι οι τζιχανσιστές του Ι.Κ. και με κόκκινο ο στρατός της Συρίας
Σε δυο μέτωπα προελαύνουν τα στρατεύματα των Κούρδων στη Συρία.
Το ένα είναι αυτό που οδηγεί προς την άτυπη πρωτεύουσα των τζιχανστιών του Ι.Κ., τη Ράκκα.
Σήμερα, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι δυνάμεις του YPG κατέλαβαν την πόλη Tal as-Saman, η οποία βρίσκεται πάνω στον άξονα που οδηγεί προς την Ράκκα, και σε απόσταση 30 χλμ από αυτήν.
Το άλλο μέτωπο είναι αυτό της Αλ Μπαμπ. Εκεί οι Κούρδοι εκδήλωσαν επιθετική ενέργεια από χθες το πρωί και κατέλαβαν μια ευρεία περιοχή, γύρω από την κωμόπολη Αρίμα, που βρίσκεται δυτικά της Ιεράπολης/Μένπετζ, στην κατεύθυνση προς Αλ Μπαμπ.

Οι δυνάμεις των Κούρδων προελαύνουν επί της οδού που οδηγεί στην Αλ Μπάμπ, έχοντας διανύσει μια απόσταση 10 χλμ, ενώ έχουν στραφεί και προς την κωμόπολη Qabasin, που κατέλαβαν πριν από μία μέρα οι δυνάμεις του ΕΣΣ που ελέγχονται από την Τουρκία. Εκεί έγιναν κάποιες συμπλοκές, ενώ τμήματα του ΕΣΣ προσπαθούν να ελέγξουν τον οδικό άξονα προς Αλ Μπαμπ, για να ανακόψουν την προέλαση των Κούρδων.
Εν τω μεταξύ, αναφέρονται συγκρούσεις στην πόλη Αζάζ, μεταξύ ομάδων του ΕΣΣ.
Μάλιστα, σε επίθεση αυτοκτονίας σήμερα στην Αζάζ, σκοτώθηκαν 30 μέλη του ΕΣΣ

5 σχόλια:

  1. Κύριε Σάββα εδώ είναι η απάντηση στο ερώτημα που σας έκανα προ καιρού γιατι δεν προελαύνουν οι κούρδοι και από ανατολικά της Αλ-Μπαμπ παίρνοντας την Αρίμα και μου είχατε πει ,ότι προέχει η σταθεροποίηση του μετώπου στο Τελ-Ριφάτ και μετά θα έρθει και η επίθεση από τα ανατολικά.Μήπως όμως είναι λάθος η ταυτόχρονη επίθεση στη Ράκκα που είναι πολύ καλά οχυρωμένη με τουνελ οδοφράγματα και φυσικά με μία ελίτ τζιχαντιστών που οι ρωσικές υπηρεσίες τους υπολογίζουν γύρω στους 10.000 οι οποίοι με ενισχύσεις θα φτάσουν στις 20.000 κοντά..μήπως δλδ οι κούρδοι δεν αντέξουν δύο τόσο ισχυρά μέτωπα απέναντι σε τούρκους στην Αλ-Μπαμπ και απέναντι στο ΙΚ στη Ράκκα..Διότι άλλο η Ιεράπολη (Μανμπίτζ) και άλλο η Ράκκα φυσικά.Για τη Μανμπίτζ θυσίασαν περι τους 500 μαχητές και χρειάστηκαν σχεδόν 3 μήνες..Για τη Ράκκα??? https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1OSttyvbGKqntDjF8Q0vfHCHUZo4&hl=en_US&ll=36.346457615478975%2C37.537541775692034&z=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να κάνεις μια επίθεση, δεν εξαρτάται μόνο από το συσχετισμό δυνάμεων στο μέτωπο, αλλά και από άλλους παράγοντες.
      Να περιμένουμε να δούμε.
      Παρατηρούμε τις εξελίξεις και αναλόγως βγάζουμε συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    2. Επίσης, τώρα το Ι.Κ. δεν έχει τη δυνατότητα να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις που δέχεται ταυτόχρονα στη Μοσούλη, τη Ράκκα και την Αλ Μπαμπ.
      Είναι ευκαιρία τώρα να καταλάβουν εδάφη όλοι και αυτό γίνεται.
      Για να ενισχύσουν όλοι τη διαπραγματευτική τους θέση, την επόμενη μέρα.
      Το μέτωπο της Ράκκα πάει χαλαρά.
      Είναι η πρώτη φάση της επιχείρησης, αυτή του αποκλεισμού της πόλης.
      Μετά θα ακολοηθήσει η δεύτερη φάση, αυτή της κατάληψής της.

      Διαγραφή
    3. Για να δούμε μήπως επιτεθούν και ο ΣΑΑ από το νότο προς Αλ-Μπαμπ αν και αυτοί νοιάζονται για το Χαλέπι ή στην Παλμύρα κάνουν κάτι για να παρει μία ανάσα και ο Ισσάμ Ζαχρεντίν με τους άνδρες του ΣΑΑ στη Ντέιρ-Εζ-Ζορ παρόλο που όλες οι ελίτ μονάδες τους είναι στο Χαλέπι(τίγρεις-γεράκια-παλαιστίνιοι-ρεπουμπλικανική φρουρά κλπ).Πάντως πιστεύω οι κούρδοι θα ενώσουν τα καντόνια εστω και με δυσκολία..

      Διαγραφή
  2. Πού είναι οι Ρώσοι, ο Άσαντ, οι Αμερικάνοι?? Μήπως τελικά οι Τούρκοι πήραν την άδεια για την Αλ Μπαμπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.