25/11/16

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν για τη Συρία

REUTERS
Τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθέσεις κατά των τουρκικών στρατευμάτων συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με πηγές του γραφείου του πρώτου.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ της Συρίας κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες φέρονται να πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση την Πέμπτη, όπως ανέφερε ο τουρκικός στρατός. Η Ρωσία υποστηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ο Ερντογάν σχολίασε ότι η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν από τον Αύγουστο τα τουρκικά στρατεύματα για την απομάκρυνση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα αποτελεί απόδειξη ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τις ένοπλες ομάδες στην περιοή.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Χαλέπι, είπαν οι ίδιες πηγές.
Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. I told you to stay out of Al-Bab."
    "But, but, but ......."
    "Shut up."
    "Ok."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "έγκυρη" Καθημερινή δεν έμαθε ποιός πήρε τον άλλον στο τηλέφωνο. Ουσιώδες στοιχείο της είδησης.
    Ρωσικές ιστοσελίδες ανέφεραν πάντως ότι ο αιματηρός βομβαρδισμός του Τούρκου εισβολέα στο Al Bab ήταν επιχείρηση "πλαστής σημαίας", έργο ενδιαφερομένων να πετύχουν νέα ρήξη μεταξύ ΄Αγκυρας και Μόσχας, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ή ότι οι αναφορές των πληγέντων Τούρκων αξιωματικών (πιθανώς αντι-Ερντογάν) ήταν εσκεμμένα "εσφαλμένες", για τον ίδιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλα πιθανα ειναι,εχεις καποιο λινκ γι αυτες τις ιστοσελιδες που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάσου να μη σεβόταν κιόλας την εδαφική ακεραιότητα τής Συρίας.Τόσα χρόνια πλέον που παρακολουθώ την εξωτερική πολιτική τής Τουρκίας έχουν μία απίστευτα προβλέψιμη μεθοδικότητα.Αρκεί βέβαια να διαβάζεις και να αποκωδικοποιεις σωστά τα λεγόμενα τους.Αντιθέτως εμείς δυστυχώς αλλά πάνω απ όλα οι κυβερνήσεις μας ήτανε το ίδιο προβλέψιμες στη άσκηση της εξωτερικής πολιτικής μας.Βέβαια αν κοιτάξουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μας θα βρούμε και κάποιες μικρές αχτίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ελπισουμε οτι ο πουτιν θα δωσει εν καιρω την καταλληλοτερη απαντηση στον ερδογιανη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eρδογιάννης, Ωραίο!
    ΄Ελα, όμως που στο δικό μας πολιτικό τσίρκο μόνο Περδογιάννηδες βρίσκεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.