12/11/16

Το σχέδιο για τον… πύργο Τραμπ της Αθήνας –Γιατί απορρίφθηκε o Mr President

tramp
Πρόταση για επένδυση στην Ελλάδα, είχε υποβάλλει ο Αμερικανός επιχειρηματίας και νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν ο όμιλος Τραμπ ανέπτυξε δράση και σε νέες αγορές, προσπάθησε να διεισδύσει και στην Ελληνική αγορά.

Το 2012 ο όμιλος, επέδειξε ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Μεσόγειο, το project στο Ελληνικό. Τότε το ΤΑΙΠΕΔ – όπως σημειώνεται στο Capital.gr – προχωρούσε στην αξιολόγηση των φακέλων εννέα επενδυτικών σχημάτων που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για την παραχώρηση, μεταξύ των οποίων και η Trump International, συμφερόντων του Αμερικάνου δισεκατομμυριούχου.

Πηγές προσκείμενες στο ΤΑΙΠΕΔ την περίοδο εκείνη που είναι σε γνώση της επενδυτικής πρότασης του Τράμπ για το Ελληνικό, κάνουν λόγο στο Capital.gr , για ένα φαραωνικών διαστάσεων resort, με τη γνωστή αμερικανική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους project, στο οποίο κυριαρχούσαν το τσιμέντο, οι ουρανοξύστες και η λειτουργία καζίνο.

Τελικώς, η εταιρεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, λόγω ελλείψεων στο φάκελο της, αφού δεν δόθηκε παράταση για να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία «πάγωσε” για μια περίοδο λόγω των τότε πολιτικών εξελίξεων.

http://arouraios.gr/2016/11/to-sxedio-gia-ton-pirgo/

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ... ΕΊΝΑΙ <>!!!...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!....ΣΎΜΦΩΝΑ!!!... ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ!!!....ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!...ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!....ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΗΤΕΡΟΥ!!!... ΤΟΜΕΑ!!!...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΡΕΙ!!!...ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!...ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ!!!....ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΊΑ!!!... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!...ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑΤΑ!!!...ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ!!!...ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιήστε γραφή με κεφαλαία γράμματα στα σχόλια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.