26/1/17

About Truth

Πρόσφατα, μια φωτογραφία πέρασε μπροστά από τα μάτια μου στην οποία διακρίνεται ένα εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούμενο από πέντε στρατιώτες, ντυμένοι με στολές παραλλαγής και με υψωμένα τα όπλα σημαδεύουν ένα κορίτσι στημένο με την πλάτη στον τοίχο και δεμένα τα μάτια. Οι στρατιώτες έχουν γυρισμένη την πλάτη στην οποία διακρίνει κανείς τα ονόματα των ειδησεογραφικών μέσων Bild, CNN, NBC, mtv και το κορίτσι που σημαδεύουν έχει κρεμασμένο από το λαιμό μια ταμπέλα που γράφει Truth.
Θα αποφύγω να σχολιάσω το ότι και τα πέντε ειδησεογραφικά μέσα προέρχονται από χώρες της δύσης και κανένα από χώρες που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του κόσμου τούτου (εκεί, μάλλον, την αλήθεια την έχουν άγαλμα), διότι δεν θέλω να μπω σε τέτοια αντιπαράθεση.
Θα σταθώ στο ότι η φωτογραφία αυτή είναι μια πολιτική άποψη η οποία χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ό,τι δοξάσαμε τα χρόνια που πέρασαν σήμερα το μισούμε, διότι, κατά την άποψή μας, μας πρόδωσαν. Η ευμάρεια και η ασφάλεια που απολαμβάναμε δεν είναι πλέον δυνατή και κάποιος πρέπει να φταίει γι’ αυτό. Ποιος; Αυτοί που μέχρι χθες μας την προσφέρανε. Πολιτικά κόμματα και ενημερωτικά μέσα που μέχρι χθες δοξάζαμε σήμερα τα μισούμε, ή, μας έμαθαν να τα μισούμε, είναι της μόδας βρε παιδί μου. Περνάει. 
Για τη συνέχεια ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.