27/1/17

«Ανταρσία» στο υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ

«Ανταρσία» στο υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ
Μαζικές παραιτήσεις υφυπουργών και ανώτατων αξιωματούχων προκαλούν κλυδωνισμούς στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μένει ακέφαλη ολόκληρη η υπηρεσία διοίκησης και εσωτερικής διαχείρησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα στελέχη που αποχώρησαν είχαν υπηρετήσει και επί προεδρίας Ομπάμα και Μπους και φαίνεται να εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη σθεναρή τους διαφωνία στον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική, στις επιλογές πρέσβεων για τον ΟΗΕ και τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και στο πλήθως διαταγμάτων με τα οποία ο Ντόναλντ Τράμπ παρακάμπτει τον κρατικό μηχανισμό και ενεργεί αυτοβούλως.

Άμεση ήταν η απάντηση από κύκλους του Τίλερσος και τον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας την Washington Post για μεγέθυνση ενός ανύπαρκτου θέματος, το οποίο ωστόσο παραμένει γεγονός.
Κριτικοί αντιτείνουν ότι όλοι τα στελέχη πολιτικού επιπέδου υποβάλλουν παραδοσιακά τις παραιτήσεις τους σε κάθε αλλαγή, κάτι που δεν φαίνεται όμως να ισχύει για την εσωτερική επετηρίδα.
Σύμφωνα με την Washington Post μεταξύ των στελεχών που παραιτήθηκαν είναι ο μόνιμος υφυπουργός Διοίκησης Patrick Kennedy καθώς και οι τρεις άμεσα υφιστάμενοί του,
Ο βοηθός υφυπουργός για τη Διαχείριση Joyce Anne Barr,
Η βοηθός υφυπουργός για τις προξενικές αρχές Michele Bond και
Ο πρέσβης Gentry O. Smith, διευθυντής του γραφειου διεθνών αποστολών

1 σχόλιο:

  1. Η αλήθεια είναι διαφορετική.

    Σύμφωνα με την WSJ που πρώτη αναφέρθηκε στο θέμα, οι συγκεκριμένοι τέσσερις και όχι μόνον, είναι μετακλητοί υπάλληλοι και διορίζονται με απόφαση του Προέδρου. Είθισται με τη ορκωμοσία νέου Προέδρου δια λόγους αξιοπρέπειας να υποβάλλουν παραιτήσεις ώστε να μην χρειάζεται ο Πρόεδρος να τους απολύει. Αυτό έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο που ο Τράμπ αποδέχθηκε όλες τις παραιτήσεις.

    Ειδικά για τον Patrick Kennedy που δεν είναι υφυπουργός αλλά Γενικός Γραμματέας, υπήρχε από τον ίδιο επιθυμία να παραμείνει αλλά δεν έγινε δεκτή.

    Φυσικά ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι ο σταύλος της Κλίντον ήθελε οπωσδήποτε το ανάλογο καθάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.