3/1/17

Στη νότια Αλβανία με φιρμάνια-μαϊμού αρπάζουν ελληνικές περιουσίες

Το προεδρείο της «Ομόνοιας» συναντήθηκε με κατοίκους στο χωριό Αρδάσοβα (φωτ.: Γραφείο Τύπου «Ομόνοιας»)
Συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις οι Αλβανοί σε βάρος περιουσιών της ομογένειας, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσε την ενταξιακή τους πορεία. Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνει η  οργάνωση της ελληνικής μειονότητας «Ομόνοια», τους τελευταίους μήνες στη νότια Αλβανία εμφανίζονται όλο και περισσότεροι «ιδιοκτήτες» μεγάλων εκτάσεων, και με φιρμάνια-μαϊμού διεκδικούν περιοχές από τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους.

Μάλιστα, το προεδρείο της «Ομόνοιας» επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό Αρδάσοβα και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καλούνται από δήθεν απογόνους του Αγά Τσίνι να πληρώνουν ενοίκιο για τους ελαιώνες τους. Οι συγκεκριμένοι ελαιώνες, όπως και αρκετά βοσκοτόπια, είναι κοινοτικές εκτάσεις και οι ελληνικής καταγωγής αγρότες και κτηνοτρόφοι τα έχουν νοικιάσει για 10, 20 ή ακόμη και για 99 χρόνια από το κράτος.
«Η ελληνική μειονότητα στη νότια Αλβανία είναι όμηρος όχι μόνο της διαφθοράς που μαστίζει όλη τη χώρα, αλλά και εθνικιστικών κύκλων που θέλουν να την απογυμνώσουν περιουσιακά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Ομόνοιας» η οποία έστειλε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πολυσέλιδη έκθεση με πολλές χαρακτηριστικές περιπτώσεις .
Την έκθεση αυτή ο Νίκος Κοτζιάς τη χρησιμοποίησε στην πρόσφατη συζήτηση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.
«Οι διεκδικούμενες εκτάσεις αφορούν κυρίως τους Δήμους Φοινίκης, Δρόπολης και Χειμάρρας. Σε πολλές έρευνες έχει διαπιστωθεί η πλαστότητα των εγγράφων με τη χρησιμοποίηση χαρτιών από την ίδια γραφομηχανή του 1965 και με πανομοιότυπα κείμενα», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Έθνος ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παππάς.
http://www.pontos-news.gr/article/158436/sti-notia-alvania-me-firmania-maimoy-arpazoyn-ellinikes-perioysies

7 σχόλια:

  1. >Στη νότια Αλβανία<
    Μέχρι το 1974, όποιος αποκαλούσε την Β. Ήπειρο "Νότιο Αλβανία", θεωρούνταν κομμουνιστής και είχε τρεχάματα στην Ασφάλεια.
    Σήμερα, όποιος δεν λέει την Β. Ήπειρο "Ν. Αλβανία", θεωρείται εθνικιστής, υπερατριώτης κλπ.
    Το γεγονός είναι ότι η Β. Ήπειρος, από το 1914, είναι υπό αλβανική κατοχή.
    Απαξιώ να διαβάσω άρθρο με τέτοιο τίτλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παραθέτω ένα σπάνιο βιβλίο του 1967 του Πάσαρη, για το πως λειτουργούν τα "Λαϊκά Μέτωπα" του Κομμουνισμού και πως καταφέρνουν να διαλύουν Έθνη και Οικονομίες χωρίς να νοιάζονται για τους χιλιάδες ή εκατομμύρια νεκρών.


    http://www.mediafire.com/file/i1ximbsx58lwmw2/%CE%A0%CE%AC%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B7+%CE%93+-+%CE%A4%CE%B1+%CE%95%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1+%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης βάζω ένα βιβλίο του μεγάλου Γεωργαλά, που μας άφησε πριν λίγο καιρό,
    για να συναντήσει τους προγόνους μας
    Το βιβλίο αυτό περιγράφει αναλυτικά πως οι κομμουνιστές ενώ έχασαν τον συμμοριτοπόλεμο τελικά κέρδισαν στην προπαγάνδα τους εκδοτικούς οίκους ,εφημερίδες ,αργυρώνητους δημοσιογράφους


    http://www.mediafire.com/file/k8nd8g2uedqjfra/%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82+%CE%93.%CE%9F+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν συμμοριτοπόλεμος που επιμένετε να το λέτε τόσα χρόνια μετά.
      Ήταν ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο αδελφός σκότωνε τον αδελφό. Να σταματήσει αυτή η ηλιθιότητα περί συμμοριτοπολέμου.

      Σκεφτείτε ότι αν είχαν αποφασίσει οι μεγάλες δυνάμεις να πάει η Ελλάδα με το Κομμουνιστικό μπλοκ πολύ απλά οι “κακοί” της υπόθεσης, οι παράνομοι της υπόθεσής θα ήταν οι κεντρώοι και οι Δεξιοί και όχι οι κομμουνιστές. Αντί για M4 Σέρμαν ο στρατός θα είχε Σοβιετικά Τ34 στην Αθήνα και στα βουνά θα τρέχανε οι δεξιοί και οι κεντρώοι με τα τομσον, τα στεν και τα Μ1 στα χέρια. Ευτυχώς βέβαια κάποιοι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όταν... μοιράζανε την τράπουλα, αποφάσισαν ότι ανήκουμε στη Δύση και γλιτώσαμε τα χειρότερα.

      Αν είχε αποφασιστεί ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ να πάμε με τον Στάλιν κανένας “Εθνικόφρων” δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τίποτα. Ωμά και ψυχρά.

      Ο Στάλιν θα έπαιρνε την “Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας”. Η Ελληνική Μακεδονία θα μοιραζόταν μεταξύ των “Λαϊκών Δημοκρατιών” ή θα γινόταν ενωμένη με άλλα κομμάτια γης η “Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας” τα Δωδεκάνησα θα ήταν Βρετανικό έδαφος, η Κρήτη ανεξάρτητο κράτος και μέλος του ΝΑΤΟ, η Κύπρος Βρετανικό έδαφος και η Τουρκία το μοναδικό ουσιαστικά μέλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
      Η Δύση και πάλι σε αυτό το κακό σενάριο θα είχε εξασφαλίσει με τον άξονα Κρήτη – Βρετανικά Δωδεκάνησα- Τουρκία- Βρετανική Κύπρος τα συμφέροντα της στην Μεσόγειο απέναντι στη Σοβιετική απειλή. Μην έχετε αμφιβολία.

      Και όταν θα έπεφτε το κομμουνιστικό καθεστώς αρχές της Δεκαετίας του 90 θα χάναμε (πεινασμένοι όλοι, οι νέες Ελληνίδες μετανάστριες πόρνες στην Ιταλία και την Τουρκία, οι μεγαλύτερες σε ηλικία καθαρίστριες και οι άντρες στα Ιταλικά χωράφια εργάτες και με κάτι λίγα απαρχαιωμένα μιγκ τενεκέδες για πολεμική αεροπορία απέναντι στα τουρκικά F16 block 40 και block 50) με πόλεμο το μισό και παραπάνω Αιγαίο. Και μετά από αυτό “πακέτο” Κοσοβοποίηση” Θράκης περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 90.

      Α και κάτι ακόμη...όλοι μας σήμερα μπορεί να είχαμε λίγο διαφορετικά επίθετα και όχι μόνο αυτό αλλά θα ήμασταν και χαρούμενοι μετά από τόσα χρόνια “λαϊκής κατήχησης”.

      Για παράδειγμα:

      Καλεντεριεβιτς
      Παπαδοπουλίεβιτς
      Σαμαρόφκσι
      Τσιπρόφσκι

      κτλ.

      Ο μόνος που θα επιβίωνε πάλι ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ(τυχαίο?) με το επίθετο του κανονικά θα ήταν ένας...ο γνωστός...ο ψηλός...ο ανεπανάληπτος...ο γουρλής...ο Μητσοτάκης! :)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.