12/1/17

Ενδιαφέρουσα ανάλυση του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι: Προς μια παγκόσμια αναδιάταξη

Παντελής Σαββίδης

  • (Φωτ.: EPA / Larry Smith)
Τον περασμένο Απρίλιο ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο σημαντικότερος στρατηγικός αναλυτής των ΗΠΑ, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό American Interest.
Με το άρθρο αυτό ο Μπρεζίνσκι αφού διαπιστώνει πως η μονοκαθεδρία των ΗΠΑ έχει τελειώσει, επιχειρεί να προτείνει μια πολιτική για μια νέα παγκόσμια ισορροπία.
Οι δυνάμεις που προτείνει να συνεργαστούν οι ΗΠΑ είναι η Ρωσία και η Κίνα. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του, στις κατευθύνσεις του οποίου δεν αποκλείεται να κινηθεί η νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Προς μια παγκόσμια αναδιάταξη
Καθώς η εποχή της παγκόσμιας κυριαρχίας τους τελειώνει, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αναδιάταξη του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας.
Η συνέχεια της ανάλυσης του Αμερικανού στρατηγιστή στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. "Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να διαμορφώσουν μια πολιτική κατά την οποία τουλάχιστον ένα από τα δύο δυνητικά απειλητικά κράτη γίνεται συνεργάτης στην προσπάθεια για την περιφερειακή –και στη συνέχεια την ευρύτερη– παγκόσμια σταθερότητα, και έτσι να ανασχέσει τον λιγότερο προβλέψιμο, αλλά ενδεχομένως τον πιο πιθανό αντίπαλο να τεντώσει το σκοινί.
    Επί του παρόντος το πιθανότερο είναι να τεντώσει το σκοινί η Ρωσία, αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να είναι η Κίνα."

    http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/vol2/pros_mia_pagkosmia_anadiataxi.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζμπίγκνιου σε ενάμιση μήνα κλείνει τα 89 και μπαίνει στα 90 είναι ευχής έργο που πάει τουαλέτα μόνος του , πόσο δε μάλλον να γράφει κάτι που αξίζει της προσοχής μας.
    Ας διανύσει εν ειρήνη τις τελευταίες στιγμές στον πλανήτη με βιολογική υπόσταση και ας αφήσει τα γεωστρατηγικά σε μας που ξέρουμε ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.