25/3/17

Προς πλήρη αποκλεισμό η Ράκκα - Υπό κατάληψη στρατιωτικό αεροδρόμιο

Μετά την αεροκίνητη και αερομεταφερόμενη επιχείρηση, που συνδυάστηκε με αμφίβια επιχείρηση τμημάτων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) που έχουν ως βάση τους Κούρδους του YPG, αποκλείστηκε η επικοινωνία της Ράκκας με τις περιοχές που συνεχίζει να κατέχει το "Ι.Κ." ανατολικά του Χαλεπίου.
Οι δυνάμεις αυτές, αφού αποβίβασαν στρατό και τεθωρακισμένα στην νότια ακτή του Ευφράτη ποταμού, κατέλαβαν τον οδικό άξονα Χαλεπίου- Ράκκας - Ντερ εζ Ζορ, απέκτησαν σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο του φράγματος Τάμπκα, ενώ ο επόμενος στόχος είναι ο έλεγχος της πόλης Αλ Θάουρα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κουρδική διοίκηση, ο στόχος των επιτιθεμένων είναι να καταλάβουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο και αφού κάνουν τις απαραίτητες επισκευές και μετατροπές, να το καταστήσουν λειτουργικό για αεροπορικά μέσα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Επίσης, ο επόμενος στόχος είναι ο αποκλεισμός του οδικού άξονα που οδηγεί από τη Ράκκα στην Ντερ εζ Ζορ, αφού αν επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, τότε, μετά τη Μοσούλη, θα είναι απολύτως αποκλεισμένη πανταχόθεν και η Ράκκα.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.