7/3/17

Συρία, Αρχίζουν και τα μαζεύουν οι Τούρκοι - Γιλντιρίμ: Μπορεί η Τουρκία να μη καταλάβει τη Ιεράπολη αν δεν έχουμε την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας

Παύλος Αντωνόπουλος
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία μπορεί να εγκαταλείψει το σχέδιό της να καταλάβει την πόλη Ιεράπολη  υπό κουρδική  κατοχή στο βόρειο τμήμα της Συρίας, λόγω της ρωσικής και αμερικανικής υποστήριξης στις  Δημοκρατικές  Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που κρατούν την πόλη.

«Χωρίς συντονισμό με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην Ιεράπολη, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις», δήλωσε τη Δευτέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιχειρούν γύρω από τη Ιεράπολη Συρίας, και ρωσικές σημαίες επίσης.

Ο Γιλντιρίμ στη συνέχεια δήλωσε ότι η απόσυρση του κουρδικού YPG,  της κυριαρχούσας  πολιτοφυλακής των SDF, από την Ιεράπολη θα μπορούσε να είναι ένας συμβιβασμός.

Το YPG, η συριακή προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.