20/3/17

Η Κίνα έχει ήδη πάρει φαλλάγι τον Trump

Τις ημέρες της "δύσης" της κυβέρνησης Barack Obama, ένα από γνωμοδοτικά συμβούλια του προέδρου εξέδωσε μια προειδοποιητική έκθεση για τα σχέδια της Κίνας να αρπάξει τον έλεγχο της κρίσιμης βιομηχανίας των ημιαγωγών. Η σύστασή του ήταν: "Κερδίστε τον αγώνα, τρέχοντας γρηγορότερα".
Η συμβουλή είναι καλή, αλλά η νέα κυβέρνηση δεν ακούει. Στην πραγματικότητα, οι πολιτικές του Donald Trump, προσφέρουν έναν οδικό χάρτη για το πώς οι ΗΠΑ να μην ανταγωνίζονται την Κίνα.
Αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα του Trump δεν αντιλαμβάνεται πλήρως την απειλή που θέτει τώρα η Κίνα για την οικονομία των ΗΠΑ. Η Κίνα δαπανά τεράστιους πόρους για να βρει το δρόμο της στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, από τη ρομποτική έως τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Στην περίπτωση των ημιαγωγών και μόνο, το κράτος έχει συγκεντρώσει 150 δισ. δολάρια για να οικοδομήσει μια εγχώρια βιομηχανία. Σε έκθεσή του το Μάρτιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα επισήμαινε επανειλημμένως ότι η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για την επιδίωξη αυτών των φιλοδοξιών, από την κατασπατάληση επιδοτήσεων σε τομείς που επιλέγει έως την αρπαγή τεχνολογίας από ξένες επιχειρήσεις.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. εμεις παντως δεν ανησυχουμε καθολου...την καψαμε την καλυβα μας για να μην μας τρων οι ψυλλοι...φερνουμε λοιπον εδω πλειαδα ξενων εγκεφαλων για να μαζευουν τα πορτοκαλια μας και να πλενουν τα πιατα μας...ζα μανφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.